30. syyskuuta 2014

Omituisten otusten kerho

Terveisiä Tukholmasta! Käväisin viikonloppuna pitkästä aikaa tuolla naapurin puolella.

Skansenillakin tuli taas käytyä. Siitä tulee aina sellainen nostalginen fiilis, kun oon käynyt siellä pienenä todella monta kertaa. Skansen on siis sellainen eläintarhan ja ulkoilmamuseon välimuoto. Puiston sisällä on akvaariotalo, jonne ikävä kyllä on erillinen sisäänpääsymaksu.

Kuva on vuodelta 2010, kun viimeksi kävin Skansen Akvarietissa sisällä.

Skansenin akvaariotalossa on osio, jossa kuljetaan kissamakihäkin läpi. Kokemus on mielenkiintoinen. Makit ovat niin rauhallisia ja niillä on jotenkin mystinen katse, eivätkä ne juurikaan ota kontaktia ihmisiin. Joka paikassa lukee, ettei makeihin saa koskea, mutta oikeastaan ei tule mieleenkään koskea niihin. Muistelen, että joskus kissamakien kanssa samassa häkissä olisi ollut myös jokunen mustamaki, mutta niitä ei ole moneen vuoteen näkynyt.

Lapsuudenajan Skansen-käynneillä on siis suuri vaikutus siihen, miksi alun perin kiinnostuin kissamakeista ja muista puoliapinoista.

Valitettavasti akvaariokäynti jäi tällä reissulla ajanpuutteen takia välistä, paitsi myymälässä ehdin toki käydä. Viimeksi kun kävin Skansenilla vuonna 2010, katselin kaupassa kissamakifiguureja, jotka silloin päätin jättää ostamatta (koska olin silloin niin elitisti, ettei mulle kelvannut mitkään kiinafiguurit :'D). Myöhemmin kaduin tätä päätöstä jonkin verran.

Siksi ilahduin kun kissamakifiguurit odottivat minua kaupassa, vielä näin monen vuoden jälkeen! :D Tällä kertaa en epäröinyt, vaan nappasin molemmat figuurit mukaani.

Kaksi figuuria, jotka kuitenkin muodostavat kolmen yksilön perheen. 

Äiti ja poikanen

Raitahännät

Kissamakifiguurien valmistaja on jälleen AAA. Ehkä mulla on joku kiinafiguurivaihe päällä. Mielestäni figuurit ovat ihan hyvin toteutettuja. Korvat ja kuono ovat ehkä vähän turhan pyöreät. Muuten muotoilu on ihan jees. 

Kuten yleensä kiinafiguurien kanssa, maalaus on figuurien heikoin lenkki. Maalausjäljessä ei sinänsä ole muuta moitittavaa, mutta naamasta ei oikein välity "kissamakius". Isoista pupilleista tulee mieleen jokin öisin elävä puoliapina (ehkä jokin lori), kissamakit ovat nimittäin päiväaktiivisia. Myös silmien ja suun ympärillä olevat tummat osiot saisivat olla terävämmät, vähän salmiakin muotoiset. Kuonon väritys on myös jostain syystä ruskea, vaikka sen pitäisi olla musta/tummanharmaa.

Kaikesta valituksesta huolimatta, olen onnellinen, että makiperhe muutti vihdoin luokseni. Pidän figuureista erittäin paljon, puutteineen päivineen. Harmittaa tosin, ettei AAA laita vuosilukuja figuureihin, tiedän ainoastaan että näiden valmistus on aloitettu ennen vuotta 2010. 

Tässä vielä vertailukuva Safari Ltd:n valmistaman figuurin kanssa:


AAA:n on siis huomattavasti isompi. Materiaali on myös pehmeämpää kuin Safarin. Figuurit eivät onneeksi ole onttoja. AAA:n ja Safarin lisäksi kissamakifiguurit on valmistanut ainakin Mojö Fun ja Kaiyodo. Lisäksi veikkaisin että ainakin Playvisionsilta tai K&M:ltä löytyy myös ellei peräti molemmilta.

Skansenin myymälästä mukaani tarttui myös tällainen otus. Kyseessä on siis punakoati eli nenäkarhu. Koatit ovat eteläamerikkalaisia puolikarhuja.


Figuuri on kissamakeja paljon pienempi, vain noin nelisensenttiä pitkä ja yhtä korkea jos häntä lasketaan mukaan. Valmistaja ei ole tiedossa, mutta veikkaisin näin suoralta kädeltä Nayabia, eli ihan perus kiinafiguuri olis kyseessä. Mutta ajattelin, että koati on sellainen eläin ettei siitä juuri muita figuureja ole, niin päätin ottaa mukaan. Sitäpaitsi figuuri on ihan onnistunut ja eläin on jopa ihan tunnistettava.Ostin myös pari Safari Ltd:n goodluck-minifiguuria, mutta niistä ehkä joskus toiste.

Sain ostoksista muuten tällaisen kivan kassin, jossa on kääpiömarmosetin kuva:Jännä juttu, että en ostanut yhtään ns. merkkifiguuria (jos Safarin Goodluck-minejä ei lasketa), vaikka niitäkin olisi ollut. Oli muuten mielenkiintoista, että Skansenilla oli tarjolla eläinfiguureja usealta eri merkiltä. Mitenköhän figuurien hankinta on toteutettu, kun eri brändeiltä löytyi muutamia figuureja... Esimerkiksi Papon mangustit löytyivät peräti kaikki, Safarilta oli ainakin gepardi (tämän olisin ostanut, mutta kaikilla oli silmät killissä), muutamia CollectAn eläimiäkin taisi löytyä.

Korkeasaaressahan myydään lähinnä vain halvimpia mahdollisia kiinafiguureja (kalliiseen hintaan tosin).

Jos haluatte jotain Tukholman leluvinkkejä, niin siellähän on lähinnä BR Leksaker, jossa on about sama valikoima kuin Suomessakin. Kuitenkin Vanhassa kaupungissa on yksi sisustus-/lelukauppa, joka myy Papon figuureja. Sieltäkään en ostanut mitään, ihme kyllä. Ketun olisin ostanut, mutta sitä taas ei ollut. Kaupan nimeä en muista, mutta Stora Nygatanilta löytyy. :)


6 kommenttia:

 1. Ei sattunu olee pikkupandoja? :D Ihana toi nokkanalle, iso nenä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snadipandoja ei ollut Skansenilla elävänä eikä muovisena. Collectalla, Safarilla ja AAA:lla on pikkupandat, mutta niitä ei ollut tarjolla.

   Toi niiden figuurivalikoima oli kyllä niin omituinen. Kissamakit oli ihan luonnollinen valinta, koska ne on Akvarietin yks vetonaula kuitenkin. Mut sit siellä oli kaikkia ihan random eläimiä, mutta ei kuitenkaan läheskään kaikkia noilta merkeiltä. Esim Collectalta tais olla pari hevosta ja Safarilla just se gepardi, joita nyt ei ainakaan oo siellä puistossa.

   Poista
 2. Ai että AAA:n on joku södein pikkis!! <3 Safarikin on kiva mut Collecta jotenkin häiritsee mua. Mut siis mikäänhän ei vedä vertoja sille pikkupandalle minkä ostit mulle Korkkiksesta (kai?) :'''D Se on jotenkin niin järkky! (Ei siis silleen et en arvostais koska ihan sama iih pikkupanda!! <3)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis AAA:lla on kaksi pikkupandaa, istuva ja seisova

   http://www.ebay.co.uk/itm/New-AAA-solid-plastic-animal-toy-model-figure-large-small-panda-RED-PANDAS-/130902210049


   Siis se ontto? Se on kai Nayabin ja mun mielestä en oo ostanut sitä vaan se tais jäädä joltain asiakkaalta ravintolaan vai olisinkohan löytänyt sen maasta... :D Tai siis mulla on joku hämärä mielikuva, mutta voin olla väärässäkin :D

   Poista
 3. Aa, tarkotin tota istuvaa mut on toi toinenkin iiihana <3

  Joo tais olla maasta löydetty :DD Mut siis apua kun se on karu! XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne AAA:n pikkupandat on muistaakseni ihan "uutta tuotantoa" eli jostain vuodelta 2012 :)

   No emmä nyt tiiä, ihan kivahan se on D: Niitä on myös olemassa isompiakin versioita siitä samasta mallista.

   Poista