13. lokakuuta 2014

Vanhat Littlest Pet Shopit

Oon tässä vilkuillut aina välillä tän blogin statistiikkoja ja todennut, että aika moni päätyy tänne jollain vanhoihin petshoppeihin liittyvillä hakusanoilla. Omatuntoni on tällöin kokenut pienen pistoksen, sillä olen kirjoittanut lähinnä vain uusista Hasbron petseistä ja maininnut vanhat petshopit vain ohimennen. Joten nyt, olkaapa hyvät, Vintage Littlest Pet Shop -postaus!

Aikaisemmassa lps-aiheisessa postauksessani kerroinkin jo faktat, mutta kerrataan ihan selkeyden vuoksi. Littlest Pet Shop oli siis 1990-luvulla Kenner-nimisen firman tuotemerkki. Kenner lopetti petshoppien tuotannon vuonna 1996. Hasbro lanseerasi uudenmalliset petsit vuonna 2005.

Ensimmäiset LPS-setit julkaistiin vuonna 1992. Itse olin vanhojen petshoppien julkaisun aikaan ala-asteella ja ainakin meidän luokalla petshopit olivat kova juttu. En tiedä kuinka laajasti lelut olivat ns. muotilelun asemassa.

Yleensä en saanut muotileluista niitä isoimpia leikkisettejä, vaan sain sen sijaan useita ns. budjettiversioita kustakin lelusarjasta. Jostain syystä mulle kuitenkin ostettiin Littlest Pet Shop -eläinkauppa, joka oli silloin pienenä the big thing (ja vieläkin on). En muista kylläkään oliko mulla synttärit tai muu merkkipäivä vai sainko sen ihan muuten vaan.

Kuten kuvasta näkyy, sillä on leikitty todella paljon.


Pet Shop Playset, 1992

Eläinkauppa-leikkisetti on oikeasti todella tärkeä mulle vielä nykyäänkin, sillä säilytän mun kaikkia lps-eläimiä ja niiden tavaroita siellä. Muuten ne pyörisivät sikin sokin missä lie ja hukkuisivat jonnekin.


Eläinkauppasetin mukana tuli kassakone, tiski, rakkauspapukaijat (joista myöhemmin lisää) ja kasa tarvikkeita esim. ruokia ja talutushihnoja. On myös kivaa, että Hasbron petsien eläinkauppa mukailee hieman tämän setin ulkoasua ja väritystä.

Eikä muuten hajota yhtään, että oon liimannut ton tiskin tarran väärin päin. Mut onneks oon nähnyt Ebayssa muita idiootteja, joilla toi tarra on kans liimattu väärin, eikä ne edes oo älynneet mainita siitä kohteen kuvauksessa :'''D 

Vanhojen LPS-lelujen mukana ei muuten julkaistu ikinä yhtään ihmishahmoa. Hasbron LPS-sarjahan on tehnyt yhteistyötä japanilaisen Takara-firman kanssa, ja julkaissut Blythe-nukkeja petsien kanssa. Ihan tälleen knoppitietona, Blythe on alun perin ollut 1970-luvulla Kennerin omistama tuotemerkki. Joten petsien ja blythejen liitto ei olekaan niin kummallinen kuin voisi päällepäin luulla.  

Kuitenkin mun ensimmäiset petshopit oli tämmöset koirat:

Playful Puppies in their Puppy Basket, 1992

Melkein kaikilla vanhoilla petshopeilla oli jotain toiminnallisuuksia (tätä ominaisuutta Hasbron petseillä ei enää pääasiassa ole). Esimerkiksi kuvan ruskealla koiralla on päässä magneetti, joka tarttuu puruluun magneettiin. Valkoinen koira heiluttaa häntää kun sen päästä painaa. 

Vanhat petshopit tunnistaa melkein aina siitä, että niillä on kaulapanta jossa on hopeinen tassun kuva. Tassupanta puuttuu ainoastaan joiltain vedessä eläviltä eläimiltä.

Mulla ei ole varsinaisesti suosikkipetshoppeja, mutta hamsterit on ehkä mulle nostalgisimmat, koska mulla on ollut hamstereita itellänikin just melkein samoihin aikoihin kun leikin petshopeilla. Hamstereista mulla on itseasiassa kahdet eri versiot. Valkoruskeat ovat vuoden 93 uudelleenjulkaisu. 

Busy Hamsters with Jogging Wheel, 1992 ja -93

Ensimmäisten hamsterien juoksupyörä on jossain häviksissä. Hamstereiden mukana tuli myös "sahanpurua" eli paperisilppua. Jos olisin ollut yhtään fiksu, olisin pitänyt purut omassa muovipakkauksessaan enkä laittanut niitä häkkiin josta ne lensivät lattialle ja sieltä roskiin alta aikayksikön. 

Racing Lizard with Desert Den, 1993
Lovebirds, 1992
Zoo Desert Parakeet with Cactus Home, 1993
Ticklish Toucan with Cozy Cage, 1992

Kaikki paitsi tuo sinivihreä papukaija ovat säilyneet lapsuudestani. Papukaijan häkkeineen löysin noin vuosi sitten Fidasta. 
Keltaiset rakkauspapukaijat olivat tosiaan ainoat lemmikit, jotka tulivat eläinkauppa-leikkisetin mukana. Niitä ei ole tietääkseni julkaistu erikseen eikä leikkisetin uudelleenjulkaisussakaan niitä enää ole. Kun häkin pohjassa olevaa vipua kääntää, papukaijat pussaavat. Nämä ovat ehkä maailman suloisimmat, mutta vähän harmittaa etteivät papukaijat irtoa alustasta.

Ensimmäiset petshopit olivat pääasiassa lemmikkieläimiä. Lemmikkieläimistä on lukuisia eri linjoja. Suurin piirtein vuonna 1993 brändi laajentui myös villieläimiin erilaisten eläintarha- ja akvaariosarjojen myötä. Myös maatilan eläimet tulivat vähän myöhemmin mukaan. 

Meidän omistamistamme petshopeista melkein kaikki lemmikkieläimet kuuluivat minulle, paria poikkeusta lukuunottamatta. Kaikki villieläimet ja maatilaeläimet taas kuuluivat pääasiassa kahdelle pikkusiskolleni.

Joitain esimerkkejä villieläimistä

Leikkisetti kuuluu apinalle (Zoo Baby Chimp, 1993). Setistä on hävinnyt lehdenmuotoinen keinu. Oikeanpuoleinen vaalea tiikeri kuuluu samaan Zoo Nursery -nimiseen alasarjaan kuin apina. Tuttipullo on myös apinan.

Ilves on setistä Zoo Baby Bobcat with Mountain Den (1993), ja kuuluu samaan Zoo Wilderness Pets -alasarjaan kuin edellisessä kuvassa ollut aavikkopapukaija.
Leopardi on osa isompaa Zoo Jungle Bunch (1993) -nimistä settiä, johon kuului myös panda, norsu ja papukaija.

Tiikeri ja ilves on kirppislöytöjä. Leopardista en ole varma, mutta luulisin että olisin saattanut saada sen lapsena vaihdossa johonkin (joo, vaihtelimme kaverini kanssa aika paljon leluja, en muista kyllä itse vaihtaneeni yhtään LPS-lelua pois...).


Tässä vähän muita omistamiani Littlest Pet Shop -settejä :

Splashtime Pets: Jump'n Splash Frogs with Lily Pond (1994). 
Nämä kuuluivat aivan varmasti pikkusiskolleni.
Setistä puuttuu osia.

Sea World Stars: Pete and Penny Penguin with Icy Igloo (1995)
Tämä olisi muuten täysi setti, mutta toiselta pingviiniltä on hävinnyt pipo!

Sea World Stars: Dolly Dolphin on Her Dancing Wave (1995) 
Settiin kuului delfiini, alusta, etana (wtf) ja kalat liilassa astiassa. 
Eli pinkki ämpäri ei kuulu tälle. En tiedä mistä toi toinen ämpäri on meille ilmestynyt...
Muuten... miksi delfiineillä on usein kukkaseppele päässä??

Sparkling Pony Pairs: Champion Ponies with Jumping Contest (1994)
Tästäkin setistä on hävinnyt osia ja lisäksi kuvasta puuttuu ponien harja ja ruoka-astia.
Poneilla LPS-tassukuvio on sekä suitsissa että olkapäässä.Tässä vielä muutamia irtonaisia lemmikkejä ja niiden tarvikkeita:

Osa on kirppislöytöjä, osa on lapsuuden leikkiseteistä ja osa on tullut vaihdossa. 

En varsinaisesti kerää vanhoja Littlest Pet Shoppeja. Haluan säilyttää itselläni lapsuuden petshopit ihan nostalgiasyistä. Lisäksi säilytän myös "kivat" eläimet. Eli pyrin myymään itselleni ylimääräisiä petshoppeja välillä pois. 

Mulla on muutenkin vähän ongelma tuon tilan kanssa, kun kaikki lemmikit ja niiden tavarat pitäisi saada mahtumaan eläinkauppaan. Muuten sujuu vielä hyvin, mutta noiden isompien leikkisettien asettelu vaatii jo suunnitelmallista pakkaamista. Kaikki sisällä nätisti ja organisoidusti! 

Muuten, jos pitäisi miettiä lapsuuden leluja, että mitkä olis olleet ne kivoimmat niin petshopit olis ainakin top kolmosessa pikkaraisten (Forest Families) kanssa!Jos haluatte lisää tietoa vanhoista petshopeista tai tunnistusapua omille Kennerin petshopeillenne, niin kannattaa käydä tällä sivulla

16 kommenttia:

 1. Voi vitsi mitkä nostalgiat! Minulla ei ikinä ollut varsinaisesti Pet Shoppeja lapsena, koska vanhempieni mielestä ne olivat turhia leluja ja liian pieniä. Vasta vähän myöhemmin heltyivät ja minulla olikin sitten muistaakseni LPS arabianhevospari ja myöhemmin, kun ilmestyi noita Sparkle-versioita poneista niin ostin muistaakseni omilla rahoilla ne kaikki.

  Minusta LPS oli silloin 90-luvulla (olin kanssa ala-asteella silloin) tosi ihana sarja, koska tykkään hirveästi eläimistä. Lisäksi ihanaa niissä oli nuo kaikki melko aidonnäköiset terraariot, juoksupyörät ja muut pikku tilpehöörit. Minua harmittaa vieläkin etten saanut sitä gerbiili-settiä, jonka olisin kovasti halunnut kun minulla oli oikeitakin gerbiilejä (ja on edelleenkin... on itseasiassa ollut katkeamaton gerbiiliomistus melkein lapsuudesta lähtien... vain parin vuoden ajan ei ollut gerbuja silloin kun oli kani :'D).

  Mutta siis varmaan se kertoo kuinka kovasti olisin halunnut näitä, että monet noista tämän postauksen eläimistä ja seteistä näyttävät tosi tutuilta. Muistan tuijotelleeni niitä kaupan leluhyllyllä himoiten. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mullakin oli hieman nostalgiafiilikset kun kirjottelin tätä entryä eilen yöllä silmät ristissä! :D<3 Mutta ihanaa, että saan herätettyä nostalgioita lukijoissa :D

   Mä en tiedä miks meille ostettiin just Littlest Pet Shop -leluja niin paljon. Ehkä siksi et tykkäsin eläimistä, eikä mulla ollut vielä tuolloin omaa lemmikkiä :'D Mäkin tykkään jotenkin siitä, että vaikka noi tavarat on tollasia riemunkirjavia ja eläimetkin vähän tyyliteltyjä (ei kuitenkaan niin kuin ne nykyiset), niin näissä on jotain tosi realistista silti....

   Tästä postauksesta ja muutenkin koko blogista saa sen kuvan, että oon ollut hirveä lellipentu jolla oli hirveästi leluja, mutta mulla siis tosiaan on kaksi nuorempaa siskoa, joille ostettiin samoja lelusarjoja. Ja oon vaan pelastanut niiden hylkäämät lapsuuden lelut itelleni :D

   Joo mä muistan sen gerbiilisetin! Siinä oli joku vinkeä magneettisysteemi millä ne sai liikkumaan jossain putkessa. Mulla tossa sekalaisessa kuvassa on noi ruskea ja valkoinen gerbiili, jotka kuuluu siihen, mutta meillä ei ollut ikinä sitä settiä. Valkoisen sain kaveriltani ja ruskean oon löytänyt jostain kirppikseltä tms.

   Poista
 2. Ai niin, saanko linkata Toys Toys Toysin blogini "Spica Reads"-blog rolliin? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, totta kai! Ja saanko linkittää sun blogin mun tonne sivupalkkiin? Kun aina unohdan lisäillä sinne blogeja ja sivuja..

   Poista
  2. Kiitos! Ja saat toki jos haluat. :)
   Hih, kyllä meilläkin leluja oli ihan riittämiin, esim. My Little Ponyjä minulla oli/on tosi paljon. Kaikki lapsuuden ponskut tallessa vielä... ja itseasiassa kaikki muutkin lapsuuden lelut, mitään ei ole myyty onneksi. :) Mutta meidän vanhemmilla oli välillä ennakkoluuloja joitain lelusarjoja kohtaan, kuten nyt esim. LPS-juttuja. Kuulemma vaan häviävät jonnekin lattianrakoon kun ovat niin piskuisia. :'D

   Juu, niissä gerbiileissä oli se mahtava putkisetti... sen pakkauksen kun sais vielä jostain metsästettyä...

   Poista
  3. Hyvä hyvä, meilläkin on tehty niin ettei lapsuuden leluja oo kauheesti myyty pois. Oon lukenut ihan tarpeeksi kauhujuttuja, kun aikuiset yrittävät epätoivoisesti etsiä samoja leluja mitä omistivat lapsena. Toki meilläkin on mokailtu, esim. äitini lahjoitti ponitallini ja joitain poneja päiväkotiin. Olin hyvin katkera :D

   Joo pienet lelut on vähän ärsyttäviä, mutta itse en ole kokenut petshoppeja liian pieniksi. Mutta esim. Teeny Weeny Familyt yms. ovat itselleni liian minikokoisia.

   Harmi ettei vanhoja LPS-leluja löydy kokonaisina setteinä oikein mistään. Tai siis joo, katoin Ebaysta että jos noi gerbut haluis nii melkein 50 € pitäis maksaa D:

   Poista
 3. Melkeen pääs itku - noi hamsterit on niin söpöi mä en kestä!
  Mulla ei ollut kuin vaan kaks gerbiiliä putkineen, mutta silti meinasin pakahtua nostalgiasta tätä lukiessa. Tai niin mä ainakin muistin tähän asti, toi delfiini ja sen etana tuntuvat häiritsevän tutuilta. >__>
  (Hahaa! Etana, ei kotilo!)

  Hei liittykö näihin jotain eläinlääkärijuttuja ja vedellä häviäviä haavoja, vai oliko ne jotain muita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww :3 <333

   Hyvä huomio! Kotilo se olis iha virallisesti, mut ku toi on tollanen cartoon, niin jotenki miellän sen etanaks :D Mut en oikein siltikää tajuu sen funktiota ton delfiinin kanssa.

   Siis näille on sellanen eläinlääkärisetti olemassa ( http://littlestpetshop.50webs.com/carecenter.htm ), mutta luulen että meinaat noilla vedellä häviävillä haavoilla Animal Hospital -sarjaa eli Taikalemmikkejä. Niistäkin vois entryn väsätä, vaikka ne ei varsinaisesti mun lapsuuteen kuulukaan.

   Poista
 4. Mun joku ainoo muisto näistä on just se gerbiilisetti. Yhdillä synttäreillä jossa olin päivänsankari sai lahjaks semmosen, ja olin n. haljeta kateudesta :D Sit tästä osuudesta en oo varma, mut ihanku jossain patjakasassa niiden kellarissa oltais leikitty niit gerbui, mut tää voi olla et se olin vaan minä ja mun pää joka leikki sitä... En oo nyt ihan varma :'''D Mut se liitty niihin paperisilppuihin mitä tosiaan tuli niitten häkkien mukana. Ne patjat oli niinku sitä silppuu :D

  Niin ja oli mun bestiksellä lapsena varmaan joku tämmönen, kun mulla vieläkin pyörii näille kuuluva luu, joka oli vahingossa jääny mulle jonkun barbileikin jäljiltä. Mut ei se kai oo muisto jos en ees muista millanen otus sillä oli? Tiedän vaan et haluisin päästä siitä luusta eroon! :D (Jäis muutakin kuin luu käteen? AH HAH HAH!!)

  Mut joo, onhan noi söpöi, mut ei kuuluneet mun köyhään lapsuuteeni ;__; (Hiljaa, mulla oli ihan hyvä lapsuus, mulla oli hei joki ja metsää!) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas noi gerbut ollu suosittuja.... Muistan että mun yhdellä kaverilla, jolla niitä petshoppeja nyt oli muutenkin paljon oli noi gerbiilit, sieltä toi mun valkoinenkin on peräisin.

   Diilaa mulle se luu, jos sitä ei oo purtu? :D

   En usko, että noi Pets on the Go -pakkaukset ja muut taustapahvissa olleet eläimet olis ollu ees niin kalliita, ne boksit oli varmaan kalliimpia.. LPS oli siitä hyvä sarja, että niitä oli tosi paljon eri kokoisia settejä.

   Poista
  2. Joo, kai mä voin Sussulle luun diilata... ;D Jotain jyystettävää sit silleki.

   Poista
  3. Nice :D Eiku mun sitä luuta on joku sussu jo ehtiny pureskella nii haluisin parempikuntosen.

   Poista
 5. Ah tätä nostalgian määrää ;_; Hyvässä tallessa on vielä kaikki omatkin petshoppit. En kyllä koskaan voisi myydä niitä pois. Jännää miten paljon voikaan kiintyä tuollaisiin pieniin muovinpaloihin ^^
  Mukava blogi sinulla, joten liityinpä lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla ja hauska tutustua! Minäpä liityin myös sinun blogisi seuraajaksi (aivan ihana blogi sulla !)

   Joo siis jotenkin nää vanhat littlest petshopit herättää kummallisia nostalgian tunteita! <3 Itekään en myy omia lapsuuden petshoppeja pois. <3

   Poista
 6. Mulla on kans melkein nuo kaikki! :D ihanaa nostalgiaa! Pitääpä kaivaa omatkin lelut esiin ;) kiitos informatiivisesta postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi <3 Ihanaa että mun postaukset onnistuu aiheuttamaan näitä nostalgian puuskia :D

   Poista