27. helmikuuta 2014

Merkkiesittely: Re-ment

Tänään ei tule nostalgiapostausta, vaikka onkin torstai. Sen sijaan haluan esitellä yhden suosikkimerkeistäni, koska pari päivää sitten postissa saapui tällainen pieni laatikko:



Re-ment on japanilainen firma, joka on varmaan tunnetuin siitä, että se valmistaa muovisia miniatyyriruokia (jotka käyvät esim. nukkekoteihin). Merkillä on kuitenkin muutamia eläinsarjoja, jotka ovat mielestäni aivan ihania.

Saamani laatikko kuuluu sarjaan nimeltä やさしい森のおはなし ('Yasashii mori no ohanashi', laatikko antaa käännökseksi "Story of the sweet animals", vaikka sanatarkemmin käännös menisi "Story of the sweet forest"). Tyypillisesti Re-mentin sarjoja myydään blind box -tyylisesti, eli ostajan ei kuulu tietää etukäteen minkä figuurin saa. Ostin tämän kuitenkin ebaysta, eli tiesin siis sisällön jo etukäteen.

Paketista paljastui tällaiset ihanuudet:
Ihanasti tämä setti sopii juuri alkukevääseen

Olin jo kauan haikaillut juuri tätä sarjan osaa, mutta yleensä olin nähnyt sitä myytävän jostain syystä kalliimmalla kuin sarjan muita figuureja. Kun törmäsin näihin Ebayssa kohtuullisen edulliseen hintaan, lähtivät ihanat bambi ja pupu ostoskoriini sen kummemmin pähkäilemättä :D


Tämä kyseinen sarja on jatkotarina, jokaisen figuurisetin mukana tulee pieni tausta ja sen toisella puolella pieni pätkä tarinaa. Re-mentin figuurit ovat siitä ihania, että jokainen tavara on irtonainen. Kuten kuvassa näkyy, nuo pupun sylissä olevat tammenterhot ovat irtonaiset eivätkä kiinni figuurissa. Olisin lapsena arvostanut tällaista ominaisuutta hyvin paljon ja mielestäni muutkin firmat voisivat ottaa oppia tästä (I'm looking at you Schleich!).

Tässä vielä muutama muu omistamani figuuri samasta sarjasta:



Re-mentillä on myös muutama Afrikka-aiheinen sarja ja ihana metsäneläinsarja, josta en vieläkään ole onnistunut saamaan yhtään figuuria käsiini :''''(.

Vaikka en edes kerää maatilan eläimiä, on mulle kertynyt myös melkein kokonainen sarja Re-mentin farmieläimiä (äitilammas ja alpakka enää puuttuu). Eivätkö olekin ihania! <3


Afrikan eläinsarjatkin ovat kivoja, mutta eivät kovinkaan suosittuja eläinfiguurikeräilijöiden keskuudessa, vaikka figuurien laatu on todella hyvä. Syitä on oikeastaan kolme:

a) Koska Re-mentin valmistamat eläimet ovat eläinfiguurikeräilijöille liian geneerisiä (esim. leijona, norsu yms. Jos sarjaan kuuluisi esim. savannikoira tai nyala-antilooppi, voisi kiinnostuneita olla enemmän) ja niiden hankkiminen on kohtuu vaivalloista. Merkin figuureja ei myydä monessakaan nettikaupassa ja niissäkin usein blindbageina eli et välttämättä saa sitä figuuria jonka haluat.

b) Figuurit ovat hieman pienempiä kuin esimerkiksi Schleichin tai muiden "merkkifiguurien" eläimet, joten eivät käy niin hyvin yhteen muiden figuurien kanssa. (Kyllä, on sellaisia ihmisiä jotka keräävät vain tietyn mittakaavan eläimiä)

c) Vaikka japanilaiset figuurit ovat eläinfiguurikeräilijäpiireissä usein arvostettuja laadun takia, niin Re-mentin eläimet koetaan vähän liian söpöiksi ja epärealistisiksi (esimerkiksi en usko että tuota satumetsäsarjaa kovinkaan moni kerää)


Itsekään en ole kummastakaan Afrikka-sarjasta niin kiinnostunut, mutta sain pakkomielteen 地球まるごと!動物図鑑 -sarjan leijonanpentuihin niin hamstrasin figuureja jonkin verran ennen kuin sain pikkupennut. Mulla on vielä ainakin urosleijona ja virtahepo, jotka kuuluvat tuohon edellämainittuun sarjaan, mutta ne eivät nyt ehtineet kuvaan. Kuvan flamingot kuuluvat eri sarjaan, jonka gepardia edelleen hieman kaipailen. 






Mutta siis ei todellakaan haitannut metsästää näitä, koska awwwwww!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti