13. helmikuuta 2014

Nostalgiatorstai: New-Ray Novelty

Minun ei todellakaan pitänyt aloittaa varsinaista bloggaamista juuri tästä aiheesta, mutta kuten tavallista, elämä ei aina mene suunnitelmien mukaan. Olin aikaisemmin jo ajatellut postaavani tänne aina välillä tämmöisiä Nostalgiatorstai (voi se olla kyllä joku muukin viikonpäivä) -entryjä, joissa esittelen jotain tiettyä merkkiä tai sarjaa historian hämäristä.

Kävin viime viikonloppuna tuolla juuri avatulla Suvilahden Kattilahallin kirppiksellä. Mukaani sieltä tarttui tämmöinen New-Ray Novelty -kissa (mitään muuta en sieltä oikeastaan löytänyt).


Merkki on tehnyt samanlaisia kumisia onttoja koiria, jotka ovat jostain syystä paljon yleisempiä kuin nämä kissat. Koirat ovat aikaisempaa tuotantoa (1988) kuin kissat, joiden pohjassa lukee 1990. Voi olla, että koiria on myyty Suomessa kauemmin kuin kissoja, ja siksi niitä löytyy useammin.

Itse olen kuitenkin viehtynyt enemmän näihin kissoihin, erityisesti niiden kauniiden silmien takia. En voi varsinaisesti sanoa keräileväni tätä sarjaa, mutta jos niitä tulee vastaan (mitä ei juurikaan ole tapahtunut), niin olen ainakin kiinnostunut. Olen nähnyt kerran tällaisen kissan myynnissä jollain Facebookin kirppiksellä ja varmaan kerran aikaisemmin live-kirppiksellä (silloin en sitä jostain syystä ostanut kylläkään).

Tuo Suvilahdesta löytämäni yksilö on kyllä erittäin jännän värinen, jos vertaa kahteen muuhun omistamaani New-Ray-kissaan, jotka ovat väritykseltään suht luonnollisen näköisiä :'''D

Kuvan vasemmalla puolella olevan pitkäkarvaisen kissan olen muuten ostanut 6-vuotiaana ensimmäiseltä etelänmatkaltani Kanariansaarilta. Musta kissakin on ollut mulla iät ja ajat, mutta sen historiasta ei ole muistikuvia. 

Muistan että omistin pienenä myös sarjaan kuuluvan siamilaisen kissan, mutta sen silmä jotenkin irtosi ja putosi kissan sisälle. Traumatisoiduin tästä, enkä vieläkään oikein töki näiden silmiä, vaikka todennäköisesti siamilainen kissani oli varmaan jotenkin viallinen ja silmäkuoppa oli rikkoutunut jotenkin...

Tässä vielä kuva muutamasta New-Rayn koirasta, jotka ovat varmasti tutumpia useammille kuin nuo kissat. Kissat ovat muuten kooltaan hieman isompia kuin koirat.Tietääkseni New-Ray on hongkongilainen firma, joka tekee edelleenkin leluja, lähinnä kulkuvälineitä yms. Merkillä on kuitenkin ollut 2000-luvulla tuotannossa My Best Friend -niminen sarja, johon kuului pieniä muovisia kissoja ja koiria leikkisetteineen. Näitä näkee vieläkin myynnissä esim. Tarjoustaloissa tai vastaavissa myymälöissä.


Siinä missä New-Ray Novelty -sarjan koirista löytyy internetistä vaikka kuinka paljon kuvia ja tietoja, kissasarjasta ei löydy juuri mitään. En edes tiedä kuinka monta kissaa sarjaan kuuluu. Eli jos joku omistaa näitä figuureja, niin olisin kiinnostunut näkemään kuvia.

2 kommenttia:

  1. Voi että, piti heti lähteä kaivamaan varastosta omat koirulit :) Tuli oikein lämmin nostalginen olo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nää kasarikoirat on kyl sellasii, et tyyliin kaikki keräs näitä jossain välissä :D<3

      Poista