24. kesäkuuta 2015

Me ollaan dinosauruksii~

Kai kaikki on jo käyneet katsomassa Jurassic Worldin? Itse olen siis kyseisen leffan ehtinyt nähdä jo kahteen otteeseen (noku eri kavereiden kaa ja kolmedeenä ja kaksdeenä ja sillee). Elokuva oli mielestäni oikein viihdyttävä (lukuunottamatta jäätävää pissahätää molemmilla kerroilla), tosin dinosaurusten design olisi todellakin kaivannut vähän päivitystä. Alkuperäisestä leffasta on yli 20 vuotta, siinä ajassa on ehditty oppia vaikka mitä dinosaurusten ja muiden esihistoriallisten eläinten ulkonäöstä ja käyttäytymisestäkin.

Ja ennen kuin kukaan ehtii nillittää siitä, että liskomaiset monsteriotukset istuvat Jurassic Parkin maailmaan ja ideologiaan todella hyvin. Niin ne sopivatkin, mutta valitettavasti valtaosa ihmisistä saa dinosaurustietoutensa populaarikulttuurista, joten olisin toivonut leffaan vähän... realistisuutta :'D

No, nyt kun olen purkanut sydäntäni tästä aiheesta ties kuinka monennetta kertaa, on aika vähän löysätä paleonörttipipoa :D

Kävin viikonloppuna ottamassa parit kuvat JP- (ja JP-inspiroituneista) figuureista.
Löysin sattumalta kuvauspaikalta oikein autenttista esihistoriallista kasvillisuuttakin, esim. saniaisia :D<3



Ylläolevissa kuvissa esiintyy Papon vanhin Tyrannosaurus rex -figuuri. Se on ollut tuotannossa vuosina 2005-2011. Samalla muotilla tehty ruskea versio on tosin vielä tuotannossa. Papolta löytyy myös dynaamisemmassa asennossa oleva T-rex ja söpö vauva-tyrannosaurus. 

Papon tuotannossa olevia dinosaurusfiguureja voi katsella merkin virallisella sivulla.


Papon useimmilla dinosauruksilla (ainakin pedoilla) on liikkuva alaleuka. Tämä on mielestäni kiva ominaisuus ja pidänkin yleensä dinosaurusfiguurieni suut kiinni. Lähinnä siksi, että niistä tulee mielestäni uniikimman näköisiä suu kiinni, sillä yleensä varsinkin tyrannosaurukset tupataan kuvaamaan kita ammollaan karjumassa. 

Tyrannosaurukset näyttävät sitäpaitsi niin söpöiltä suu kiinni, koska niiden ylähampaat jäävät näkyviin. <3  



Tämä Dilophosaurus on virallinen Jurassic Park -oheistuote vuodelta 1993. Sen valmistaja on Kenner (joka on myös mm. 90-luvun Littlest Pet Shoppien valmistaja). Tällä on vähän omituinen, pupumainen asento, mutta tykkään sen pitkästä ja laihasta ruumiinrakenteesta. Myös väritys on ihan kiva, vaikka olisin noihin päälaen luuharjoihin kaivannut jotain tehosteväriä.

Poikkeuksellista tässä figuurissa on se, että vaikka se on Jurassic Park -lelu, niin figuurilla ei ole sitä kaulusta, joka traumatisoi noin kaikki ysärilapset. Figuurilla on sen sijaan toinen leffaan (ja kirjaan) liittyvä ominaisuus -- jos sen täyttää vedellä ja puristaa sen kylkiä, dinosaurus sylkee vettä suustaan. Veden on siis tarkoitus simuloida sitä ällöttävää happoa, joka sokeutti Dennis Nedryn :'''D



Velociraptorit ovat JP-sarjassa varmaan kaikkein kauimpana esikuvastaan. Mut mun ei pitänyt enää tässä postauksessa avautua, joten ohjaan kiinnostuneet ja epätietoiset vain suosiolla Wikipediaan.



Kuvissa hailakampi raptori on Papon. Figuuria valmistettiin ruskeansävyisenä vuosina 2005-2010. Samoin kuin tyrannosauruksen kanssa, samalla muotilla tehtyä figuuria on vielä saatavilla erivärisenä. 

Oranssimpi raptori on Kennerin JP-tuotantoa, sekin vuodelta 1993 eli ensimmäisen leffan ajoilta. Se on Papoon verrattuna niin köppäisen näköinen, etten oikein innostunut sen kuvaamisesta.  

Vaikka en erityisemmin enää tykkää Jurassic Parkin vanhanaikaisesta raptorinäkemyksestä, niin rakastan silti Papon figuuria. Kaikessa anatomisessa epäkorrektiudessaan. 


Sit sain otettua vahingossa pari kuvaa, joissa on ihmeellinen retro-tunnelma. 
Kuvat eivät ole teknisesti erityisen onnistuneita, mutta jotenkin tykkään niistä ja lelukameramaisesta fiiliksestä, mikä niihin jostain syystä tuli.





Muuten, aina kun katson leffoja/sarjoja/tms., yritän bongailla tuttuja leluja. Jurassic Worldissakin näkyi muovisia dinosauruksia useassa kohtauksessa. Valitettavasti suurin osa näytti omaan silmääni halpis-kiinafiguureilta. Tosin Schleichin Brachiosauruksen olin bongaavinani pikkupojan huoneesta elokuvan alussa. Tässä olisi ollut hyvä sauma tehdä yhteistyötä lelufirmojen kanssa :)

(... taisin muuten viitata otsikossa Anssi Kelan biisiin... mitä ihmettä)

8 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Mä niin pidän dinosauruksista. Olen kyllä samaa mieltä siinä, että Jurassic - leffat kaipaisivat lisää realistisuutta. Tai ainakin itse nauttisin niistä huomattavasti enemmän niin. Tunnen itseni niin Frendien Rossiksi, kun valitan aiheesta, minkäs sille voi.

    Mun suosikkidinosauruslelut ovat sellainen setti stegosauruksia. Yksi on vasta kuoriutumassa munasta, yksi poikanen, yksi täysikasvuinen ja yksi luuranko. Just paras idea ikinä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww kiitos. Dinosaurukset on parhaita. <3
      Hei toi Frendien Ross -vertaus oli niin osuva! Alan käyttää tota :D

      Hei vau, tollasesta setistä mä en ole kuullutkaan. Tai siis oon nähnyt joskus jotain AAA:n munasta kuoriutuvia dinoja, mutten tiedä kuuluuko ne johonkin isompaan kokonaisuuteen. Tosi hyvä ja kaiken lisäksi opettavainen idea! :D

      Poista
  2. Kyllä tässä iässä alkaa jo tuntea olevansa dinosaurus. En ikinä ehtinyt mukaan dinosaurusbuumiin :(
    Suloisia kuvia. Minäkin tykkään kovasti noista kahdesta viimeisestä ja niiden retrovalosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä... Vaikka oonkin tällanen ikiteini xD

      Aina voi hypätä dinobuumiin mukaan myöhemmin! Ja nyt varsinkin, kun dinosaurukset on taas pinnalla Jurassic Worldin takia.

      Kiitokset <3

      Poista
  3. JW oli tosi kiva katselukokemus! Dinojen oikeanlaisuudesta en ala yhtään pohtimaan xD. Ihania dinokuvia sinulla! Itsekin kuvailin tuota JP velociraptoriani tässä yksi päivä ja pari kuvaa päätyikin blogiin. Miehekkeelläni oli juuri myös tuollainen "happoa" sylkevä JP lelu. Ehkä hyvä vain, ettei sillä ollut sitä traumatisoivaa kaulusta. Olisi ollut vähän turhan "jännä" ehkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep oon samaa mieltä, JW oli kyllä toimiva filmi :D

      Hei käynkin heti katsomassa sun kuvat!

      Haha, joo happoa sylkevä ja yllättäen kaulukset auki räväyttävä dinosaurus aiheutti kyllä enemmän kuin pienet traumat. Jostain syystä kuitenkin dilophosaurus on nykyään yksi suosikkidinosauruksistani.

      Poista
  4. Mahtavia valokuvia! Voi oikein aistia ja kuulla dinojen askeleet ja... äännähdykset? :'D Oot oikeassa noista kahdesta viimeisestä, niissä on tosi kiva tunnelma~

    Lapsena olin kanssa hirveä dinofani ja Jurassic Park herättää nostalgiaviboja. Minulla oli/on JP-velociraptor ja dilophosaurus ja niiden lisäksi vielä lentoliskokin. Serkkujen kanssa tuli leikittyä dinojen maailmaa. Voi niitä aikoja. :'D
    Jurassic Worldia en ole vielä ehtinyt tsekkaamaan, mutta aikeissa on kyllä!

    Kukkia ihasteleva Tyrannosaurus = <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww kiitos<3

      Mulla ei tainnut oikeastaan lapsena olla erityisesti Jurassic Park -leluja, jotain karkkimunafiguureja lukuunottamatta. Ne on ilmestyneet mun kokoelmaan myöhemmin .. hmmm xD


      Suosittelen Jurassic Worldia! Se on tosi nostalginen :D

      Poista