28. maaliskuuta 2015

Rakkaudesta pastellinvärisiin muovihevosiin

Lupasin tässä taannoin esitellä mun sekalaisen kokoelman pastelinvärisiä heppoja joten tässä tulee.


Mun söpöilyhylly :D

Jostain syystä mun kirjahyllyyn vaan kertyy noita pieniä värikkäitä muovihevosia yhä enemmän ja enemmän. Oon myös järjestänyt mun kirjahyllyn niin, että kaikki tollaset söpönväriset japaniaiheiset kirjat ja shoujomangat on samalla hyllyllä :D

Japaninkielen oppikirjat ovat myös sikäli ajankohtaisia, sillä ostin viime viikolla lennot Tokioon heinäkuulle. Opiskelin muinoin japania yliopistossa, mutta en ole oikeastaan päntännyt kielioppia moneen vuoteen, joten nyt olisi hyvä aika pyyhkiä pölyt kirjoista ja kerrata vähän. Viimeksi oon käynyt Japanissa vuonna 2008 eli tovi on vierähtänyt.

(mut hei! oon sentään kattonut ihan sikana animee viime aikoina, mitä en opiskeluaikana tehnyt oikeastaan ollenkaan haha. Eli nyt osaan sellaisia yleishyödyllisiä lauseita kuten esimerkiksi 俺はフリーしか泳がない).

Mut japanit sikseen, nyt hevoset kehiin! En oikeasti ole edes mitenkään erityisen kiinnostunut oikeista hevosista. Ihan hienoja eläimiä ja silleen, mut tykkään kyllä aika monista muistakin eläimistä. Mut nää pastellinväriset kopukat puhuttelee jotenkin mua!
Ja koska oon niin true-ernu, niin en oikeastaan oo niin superkiinnostunut My Little Ponyista vaan kaikista muista hepoista. My Little Pony on kyllä mulle todella nostalginen sarja ja oon säästänyt mun lapsuuden ponskut (siis ne mitä äiti ei lahjoittanut tarhaan t. katkera), mutta en varsinaisesti kerää niitä. Ainoastaan kuvassa näkyvät Glory ja Baby Glory ei oo mun lapsuus-poneja ja siks ne hengaa tuolla eikä mun muiden ponien kanssa. Ei mun niitäkään alun perin pitänyt pitää mun kokoelmassa, mut jotenkin ne on nyt jumahtanut tänne enkä oikein haluis luopua niistä.

Siis nää seuraavat on mun mielestä ehkä maailman söpöimpiä ja oon ostellut niitä kirppikseltä aina kun oon löytänyt niitä halvalla.


Kattokaa nyt niitä! <3 

Olin ostanut ensimmäiseni (kuvassa oikealla oleva sininen), ennen kuin tiesin mihin sarjaan se kuuluu. Siksi olinkin vähän yllättynyt, kun selvittelin että nämä ihanat heppaset kuuluvat Chiqui-nimiseen sarjaan. Chiqui on Zapf-nimisen yrityksen tuotemerkki ja on Baby Bornin (yäk) miniatyyrikokoinen sivusarja. Chiqui-sarjaan kuuluu siis myös muovisia vauvanukkeja, mutta onneksi poneja on myyty yksittäispakkauksissakin.

Chiqui-poneilla on ilmeisesti kaikenlaisia erikois-ominaisuuksia kuten esimerkiksi harjan värin vaihtaminen ja magneetteja, mutta en ole omiani jaksanut testailla.

Pienistä muovihevosista kerään selkeästi eniten näitä, vaikka en oo näitä mitenkään netistä ostanut. Mielestäni Chiqui-ponit ovat niin kivan simppeleitä ja jotenkin kivan... lelumaisia perinteisellä tavalla :D
Tämän hevosen nimi on Snowflake, nimi on vain kulunut jalustasta lähes kokonaan

Matchbox-karusellihevonen on peräisin mun omasta lapsuudesta. Saimme kaverini kanssa molemmat tämmöiset joskus 80-90-luvun vaihteessa. 

Matchbox (brändin omistaa nykyään Mattel) tunnetaan lähinnä valmistamistaan pikkuautoista, mutta mielestäni tämä vuosina 1989-92 valmistettu erikoinen karusellisarja on todella hurmaava. Tietääkseni Classic horses -sarjaan kuuluu 9 erilaista hevosta ja näiden lisäksi on muutama erikoisempi linja, mukaanlukien linja, jossa on hevosten sijaan muita karusellieläimiä. En tiedä miten näillä on edes tarkoitus leikkiä vai kuuluuko näiden olla vain koristeita, mutta näille on olemassa myös karuselli-leikkisetti/esillepanoalusta.

Haluaisin ehkä näitä lisää. Valitettavasti näitä tulee vaan todella harvoin vastaan missään ja jalustan takia näiden postittaminen on muutenkin kallista.Enchanted Kindom -heppa Valentine

Kasariteemalla on hyvä jatkaa. Enchanted Kingdom oli myös hyvin lyhytikäinen sarja 80-luvun loppupuolelta. Siinä missä G1 My Little Ponyt on tyylitelty söpön pulleiksi, on EK-hevosten suunnittelussa lähdetty täysin päinvastaiseen suuntaan, eli sarjan hevoset ovat bambimaisen siroja.

Muistan, että lapsuudessani jollain tutullani oli näitä leluja, mutta itselläni ei koskaan ollut enkä muista että olisin erityisesti sellaista halunnutkaan. Löysin tämän Valentine-nimisen yksilön Kierrätyskeskuksen säläpussista ja olin ostohetkellä aivan varma, että tältä on jalka poikki, koska en pystynyt näkemään hevosta kokonaisuudessaan pussissa (tai se itseasiassa taisikin olla joku boksi). Kävi kuitenkin tuuri ja Valentine oli hieman nuhruisesta kunnostaan huolimatta ehjä ja lisäksi sillä oli mukana melkein kaikki alkuperäiset tavarat. Villeillä leteillä olevia hiuksia en ole vielä tähänkään päivään mennessä uskaltanut avata. Pitäisi varmaan joku päivä tehdä pikku huuhteluainekäsittely neidille ja katsoa. jos saisin karvoista edes semisti edustuskuntoiset.

Vaikka EK-hepat ovat nättejä, en ole ajatellut hankkia näitä lisää, ellei nyt niitä tunge jostain vastaan halvalla.


Kirjoitin hyeenapostauksessa Chap Mei -nimisen firman lelujen olevan usein hyvin actionfiguurimaisia ja eläinten olevan aggressiivisen oloisia... No, osaa Chap Mei tehdä myös söpöjä leluja...


Vasemmalla Chap Mei -merkkinen poni, oikeanpuolimmainen on muottikopio

En osaa juurikaan Chap Mei -ponien valmistusvuosista tai mistään muustakaan kertoa. Tiedän kuitenkin, että näitä on olemassa kahta eri kokoa, toiset ovat isompia, noin aikuisen My Little Ponyn kokoisia. Ja sitten kuvassa näkyvät pienemmät, jotka ovat hieman Ponyville-poneja korkeampia.

Monilla MLP-sivuilla luetellaan Chap Mei -ponit G2-ponien kopioiksi, eli oletettavasti näiden valmistus sijoittuu johonkin 90-luvun loppuun tai 2000-luvun alkuun. Siis mielestäni Chap Mei -ponit ovat mahdollisesti inspiroituneita G2-poneista, mutta jos niitä ei ole Hasbron ponien kuvilla tai nimellä myyty niin eivät ne silloin ole varsinaisia kopioita, vaan juurikin suositun sarjan vanavedessä tulleita omia, erillisiä sarjojaan. Tämä on siis vain mun mielipide feikkiasiasta.

Aitoja Chap Mei -poneja tulee harvemmin vastaan, mutta muottikopioita sitäkin useammin. Muottikopiot ovat selkeästi huonomman laatuisia eikä niissä lue merkin nimeä pohjassa.


Sitten mysteeriponit! Näiden tunnistamisessa tarvitsen apua, joten jos sinulla on jotain tietoa mistä seuraavat hepat ovat peräisin, niin kommentoi ihmeessä!


Omituisen näköinen vihreä poni, joka on kovamuovinen ja ontto (samalla lailla kuin Enchanted Kingdom -hevoset). En erityisemmin pidä tästä, mutta se sulautuu kokoelmaani niin hyvin niin en ole raaskinut luopua siitä. .... Siis kauhee, nyt ku sanoin etten oikein tykkää siitä, niin mun rupes käymään sääliks sitä... Noni eli siis tykkään!

En muista mistä tää on peräisin enkä muista myöskään nähneeni tällaisia muun värisiä...

Mut siis tää seuraava on niin mun kokoelman helmi!


Löysin tämän ison ja onton sateenkaariharjaisen hevosen joskus yhdestä Kierrätyskeskuksesta (jota ei ikävä kyllä enää ole nyyh) ja maksoin siitä ehkä 0,20 €. Maailman siistein, mutta en tiedä kuka hän on ja mistä hän tulee. Kaikki vinkit otetaan ilomielin vastaan! :D

Sitten viimeisenä vielä mun uusin tulokas, joka poikkeaa muusta kokoelmastani huomattavasti...


Eli pastellinvärinen pieni työhevonen. Mulla on sellainen tuntuma, että tää vois olla Britains-merkin muottikopio, mutta en ole nyt ihan satavarma. Kuitenkin, väritys yhdistettynä muottiin on niin omituinen yhdistelmä, että tiesin et mun on saatava tää joskus mun kokoelmaan.

Mielestäni tähän sarjaan kuuluu muitakin realistisen näköisiä hevosia, joiden värit on todella psykedeeliset. Oon nähnyt näitä aina välillä kirppiksellä, mutta yleensä jossain isommassa satsissa niin en ole viitsinyt ostaa. Nyt kuitenkin bongasin tämän ihanuuden Fidasta yksinään ja totta kai adoptoin sen. 

Tämän hevosen sarja kiinnostaa erityisesti -- Missä näitä on myyty ja minkälaisissa pakkauksissa? Olisi myös hauska nähdä tämän sarjan muita hevosia, muistan että yksi oli ainakin vaaleanvioletti, jolla on kirkkaanpunainen harja/häntä. 

Ihan kaikkia en voinut tähän postaukseen tunkea, mutta tässä mielenkiintoisimmat. Bibbidistä löytyy toki omakin esitelypostaus

Onko teille kertynyt sattumalta jotain tietyntyyppisiä tavaroita ja olette vähän niin kuin alkaneet keräämään niitä?

15 kommenttia:

 1. Vähänpä on minusta apua mutta tuo sininen työhevonen on Britainsin muottikopio. Minulla on tuo shire Britainsin versiona.
  Sateenkaarihevonen herättää muistikuvia. Minulla on ehkä samaa sarjaa oleva takajaloillaan seisova yksisarvinen. Tuohon samaan muottiin on luultavasti tehty myös tavallisen värisiä hevosia joilla oli western-varusteet. Tai sitten tuo on muottikopio niistä hevosista. Niillä oli nimittäin jotenkin yksityiskohtaisemmat kasvot. Tai sitten muistini pettää.

  Tuo sinun karusellihevosesi on kyllä hurjan näköinen! Selvästi luotu kulkemaan kovempaa kuin karusellitempoa. Se on kyllä tosi hieno. Olisi mahtavaa saada sellainen täysi karusellillinen hevosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin mä muistelinkin, kun mulla taitaa itselläni olla juuri se alkuperäinen Britains-heppa josta toi on kopioitu. En vaan yhtään tiedä missä se on niin en voinut vertailla :D

   Nii joo siis ne sellaset cowboy-hepat! Siis ainakin materiaali on samaa, mut luulen kanssa et olis muottikopio kun toi sateenkaarihevonen on jotenkin niin omituisen näköinen.

   Haha kieltämättä aika kovaa kyytiä tolla karusellihevosella sais :D Se on muuten varmaan alun perin ollut valkoinen ja kellastunut aika reippaasti. Itsekin haaveilen et saisin näitä joskus lisää<3

   Poista
 2. Mie oon vaan ajatellu tuota sinistä pinkkivaljaista Britainssina... Itellä oli sellanen turkoosi violeteilla jouhilla ja vuohiskarvoilla, eri muottinen tosin (seisova shire, tuota valjastyyppiä sanottiin itse clydesdaleksi). Mutta samaa sarjaa. Noilla tuli jotain "talleja" tai karsinoita mukana aina, heh. Lapsena saatu.

  Menin sitten kustomoimaan nuo kaikki, sen turkoosin maalasin ja annoin kaverille (en tiä mitä hepalle nyt kuuluu). Jostain tuli ton sinisen lisäks valkonenki miule, sillä oli kai keltaset valjaat (ja harmaat jouhet). Valkone tyyppi on veitsi- ja massatyöskentelyn jäljiltä kuollut (kesken) ja sininen on maalattu mustaksi ja lojuu jossain päin laatikoitani, mutta on tallessa. Vois laittaa blogiin vähän kuvia siitä joskus.

  "Oikeat" Britainssithan on ihan järkevän värisiä, eikä tuommosia... imeliä. :D En vaan omista niitä yhtään. Enää...

  *Palaa takaisin massajyrsijöidensä pariin.*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis nnooouuu olisin halunnut nähdä sen turkoosivioletin! Mulla on tällä hetkellä liilaturkoosit kynnetkin nii nyt pitäis saada se hevonenkin selkeesti mun kokoelmaan :D

   Joo laita ehdottomasti kuvia sun blogiin!

   Juu mulla on siis ilmeisesti tuon vaaleansinisen alkuperäismalli tuolla jossain, mut en jaksa kaivaa sitä esille. Mut tää värillinen muottikopiosarja kiinnostaakin mua sattuneesta syystä enemmän :D

   Poista
  2. Jotain vanhoja kuvia taitaa kaikista olla... Jossain. tavallaan kaduttaa kun menin nuo turmelemaan, mut toisaalta ite katon mieluummin mustia ku pastellivärisiä heppoja. (Maalannu siis molempien moldien muottikopsut mustiksi... Koska en osaa sävyttää ja maalaaminen on pakkomielle.) Ne kuvat mitä on jälelä ei sitte varmasti oo mitää huippulaatua, ku on nii vanhoja kaakkejakin.

   Kuhan ensin pengon nuo jostain... Tai ton toisen valjaallisen. Siinä voi mennä ikuisuus. :D

   Miula ei oikeita Britainsseja tosiaan yhtään ole, olis kiva kyl omistaa. Mut toisaalta ei hirveesti innosta mitään kenenkään vanhoja lelujakaan alkaa kerätä, bakteerikammo. xD

   Poista
  3. No ei sen niin väliä ole jos ei löydy, mutta jos tulee vastaan niin postaa ihmeessä :D

   Mulla on Britainsin hevosia ainakin kaksi (tuo työhevonen ja sitten yksi metallisella jalustalla oleva). Ja villieläimiä on sitten enemmän. :)

   Mä taas tykkään ostaa figuurit mielellään käytettynä, koska niissä on silloin oma historiansa ja tarinansa. En niin välittäisi ostaa uutena, mutta joskus jos haluaa jonkun figuurin oikein paljon niin täytyy sortua kaupassa :D

   Poista
 3. Mä katoin jo phaonassa noit chiqui-heppoi et onpa ältsin söpöjä :)
  Huippuu toi sun Japaninmatka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on nii ihanii<3333

   Joo mua jänskättää jo nyt vähä !!

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus taas! :33 Pastellihepat FTW! <3

  Hihi... Ostin noita Chiqui-heppoja muutaman silloin kun niitä sai vielä kaupoista. Muistan miten quilty pleasure ne oli kun siinä paketissa luki Baby Born... x'DD Ja olen *AINA* inhonnut vauvanukkeja ja kaikkea niihin liittyvää. Onneksi söpöjen pastelliheppojen liittyminen riivatunnäköisiin muovivauvoihin on varsin löyhä. Olisinpa saanut itseni kehtaamaan ostamaan noita enemmänkin...Omissa hepoissani muistaakseni jostain syystä vanha kännykkäni aktivoi niissä olleen valoefektin. Säikähdin ihan älyttömästi kun havaitsin heppojen alkavan loistaa punaista valoa kännykän lähellä ekan kerran. x'D

  Voi vitsi, tuo Matchbox karusellihevonen! *__* Taisinpa löytää uuden stalkkauksen kohteen lelumessuilla ja kirppiksillä yms. mestoissa. Haluan koko sarjan. :33

  Minulla on yksi tuollainen Enchanted Kingdom heppanen jossain, sain sen lapsena... Enemmän tykkäsin lapsena kyllä MLPistä, mutta nyt aikuisena nuo EK-hevoset ovat alkaneet viehättää silmää enemmän. Muistan että hepan tarvikkeet olivat minusta siistejä, mutta tuo helmin koristeltu kohta hevosen niskassa, josta harja lähtee oli suuri ihmetyksenaihe. Tuijottelin sitä lapsena pitkiä toveja ja mietin miksi hevosella oli sellainen. x'D Nyt muististani karkaa minkä värinen heppa minulla oli, olisikohan se ollut joku vaaleanlila tai vastaava...

  Mutta hei!! Ostit lentoliput Tokioon heinäkuulle?!? O3O Me ollaan siellä Petunian ja parin mun kaverin (jotka päätti lähteä myös mukaan meidän matkasuunnitelmista kuultuaan, haha) kanssa just heinäkuussa, lähdetään 10 päivä ja ollaan siitä eteenpäin 3 viikkoa! Satutko olemaan siellä sitten samaan aikaan? Voitais vaikka nähdä siellä jossain vaiheessa ja mennä purikuraan ja karaokeen ja vaikka mitä! x'D Leluja metsästämään! ^3^ Jos sulla ei siis ole ihan hirveän tiivis aikataulu ja ohjelma tms. :33 Meillä taitaa olla runsaasti lööbailu ja hauskuutteluaikaa varattuna. :'D

  ((Hups ja poistin ekan kommentin kun tulin siinä vahingossa paljastaneeksi Petunian oikean etunimen heh.. ^^;; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha mul vähän samat fiilikset noist chiqui-poneist et maailman söpöi mut hyi baby born!! XD
   Omg en oo testannut et reagoiks mun hevoset kännykkään tai mihinkään :D

   Mä en oo varma et onks mulle viel kertaakaan tullu vastaan noita Matchbox-hevosia kirppiksel. Figuurikirppiksellä FB:ssä on kaksi jossain tarjouskauppakansiossa, mut myyjä on vissiin hukannut ne ja niistä on toinenkin kiinnostunut joten en oikein usko mun tsänsseihin.

   Mua on jotenkin aikuisena vasta alkanut miellyttää noi EK-hevoset. Ja toi helmisysteemi on todella hämmentävä, mut jotenki diggailen siitäkin, vaikka toi hännän osio on vähän ällö.

   Jes!! Siis muistin et oot kans nyt kesällä menos Japanii mut en yhtää muistanu et milloin enkä jaksanu käydä ettii sun blogistakaa et oliks siel jotain päivämäärii, mut siis minä ja mun sisko ollaan tokios 14 (paikanpääl 15.) - 28.7 (okei aamulla lähdetään veke eli 27. päivä on vika päivä) eli meillä menee matkat aika kivasti yksiin!

   Siis mun sisko ei oo mikää hirvee japanianimehirmu tai lelufriikki, mut jotain nörttijuttui täytyy kuitenkin tehä siellä, nii voitais käydä yhdessä just vaikka Akihabarassa, koska oon halunnu käydä siel ainaski :D Ja muutenki hengaa, meil ei oo kauheen paljoo suunnitelmii viel nii voitais kyl porukalla tehdä jotain, koska se olis just hauskaa !! <333

   Poista
  2. Yay, ihan mahtavaa että ollaan samoihin aikoihin siellä sitten! ^3^ Ehdottomasti hengataan sitten yhdessä vaikka useampaankin otteeseen~

   Ja voidaan tehdä muutakin kuin vaan animu- tai lelufriikkeillä tietysti! :'D Munkin kaksi kaveria on sellaisia että niitä semisti kiinnostaa anime mutta ei oo silleen ihan älyttömän innoissaan missään oheiskrääsäkaupoissa juoksemassa. Että me hoidetaan se friikkeily-puoli varmaan Petunian kanssa sitten jossain omissa otakuiluhuuruissamme. Ja rauhoitutaan sitten muiden seurassa. x'D

   Mutta joo! Akibassa käydään varmaan useamminkin kuin vaan kerran joten ehdottomasti mennään yhdessä sinne sitten!! :33 Ollaan menossa Petunian kanssa Disneylandiin ja ilmeisesti koko porukalla Disney Sealandiin niin että jos sinne kiinnostusta löytyy tulla myös niin hauskintahan se ois porukalla. Ja ehdotuksia otetaan kans vastaan et mitä haluttais tehdä, koska meilläkään ei oo hirveen tiivistä suunnitelmaa olemassa.

   Oon Facessa Sini Spica niin heitä vaikka kaveripyynnöllä ja voidaan chattailla. ^^

   Poista
  3. (pahoittelen myöhäistä vastausta, en oo avannut konetta moneen päivään)

   Hei mahtavaa! <3

   Eiku just ajattelin käyttää teitä hyvänä excusena tehdä kaikkii nörttijuttui XDD Mut siis toki voidaan tehä ihan normaaleikin asioita kuten käydä vaikka ravintoloissa. Mä silleen semisti haluisin käydä siel Disney Seassa, mut täytyy kysyy viel et haluuko mun sisko budjetoida disneyreissun matkakassaan :3

   Mut puhutaan näistä vaikka facebookis! Käyn nappaamassa sut kaveriks!

   Poista
 6. Tämä on vanha postaus mutta halusin silti kommentoida. Onneksi satuin tähän postaukseen, sillä nyt selvisi parin ponini salat:D Eli omistan kaksi tuollaista Chap Mei muottikopio ponia (saman sinisen ja samanlaisen pinkin), mutta en ole tiennyt merkkiä. Tulivat eräänlaiset ''romupussin'' seassa. Nyt on tämänkin arvoitus selvitetty

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi saan tiedon uusista kommenteista, niin vanhoihinkin postauksiin voi ihan vapaasti kommentoida ilman että ne jäisivät huomiotta :D

   On aina mahtavaa saada jonkun lelun alkuperä selville, kiva että blogistani oli apua :D Chapmei-hepat on söpöjä :3

   Poista