22. helmikuuta 2015

Hei Ever After High!

Siis oon halunnu puhuu Ever After High -sarjasta jo kuinka kauan, mut en oo jotenkin kehdannut, koska en omistanut sarjasta yhtään nukkea. Mutta olen siis ollut sarjan fani jo kuinka kauan ja olen katsonut kaikki webisodit ja spesiaalit (lukuunottamatta tätä uusinta, koska sitä ei ole vielä julkaistu Youtubessa enkä omista Netflixiä).

Jälleen kerran pieni taustatieto-osuus, niille joille aihe ei ole entuudestaan tuttu: Ever After High on siis Mattelin nukkesarja, joka on vähän niin kuin Monster High'n sisarsarja (huom. ei siis kilpaileva sarja!). Sarjat kuitenkin sijoittuvat eri maailmoihin. Toistaiseksi ainoa linkki sarjojen universumien välillä on ollut C.A. Cupid, joka vaihtoi koulua Monster High'sta Ever After High'n puolelle. Itse toivoisin tällaisia siirtymiä ehkä enemmänkin ja sarjojen hahmot voisivat vierailla toistensa kouluissa.

Siinä missä Monster High -hahmot ovat pääasiassa elokuvista tunnettujen hirviöiden teini-ikäisiä lapsia, ovat Ever After High -hahmot satuhahmojen high school -ikäisiä jälkeläisiä. Molemmissa sarjoissa tosin hirviön/satuhahmon määritelmä on vähän liukuva, joten siksi kirjoitin "pääasiassa".

Ever After High tuntuu tietyllä tavalla olevan Mattelilta eräänlainen kompromissi, joka sijoittuu jonnekin Barbien ja Monster High'n välimaastoon. Nuket eivät ole yhtään niin radikaaleja tai massasta erottuvia kuin monsterit, vaan kuuluvat ennemminkin sinne perusprinsessaosastoon, joka tuskin shokeeraa ketään.

EAH-sarjan pääidea näyttäisi olevan kuninkaallisuus vs. kapinallisuus, joka tässä tapauksessa tarkoittaa sitä, että "kuninkaallinen" hahmo haluaa noudattaa vanhempiensa sadun juonikuviota, kun taas "kapinallinen" hahmo haluaa itse määrätä omasta kohtalostaan. Mielestäni sarjan tulisi ehkä vähän himmata tätä royal/rebel-juttua, koska siinä ei tunnu olevan minkäänlaista logiikkaa. Vai miten selitätte sen, että esimerksiksi kapinallinen Maddie Hatter ei muka seuraa isänsä, Ihmemaan Hullun Hatuntekijän, jalanjälkiä?


Kuninkaallisuus/kapinallisuus-teemaa pohditaan myös jaksossa, joka on omistettu lempihahmolleni Kitty Cheshirelle:


Jos en ole vielä aikaisemmin maininnut, niin lelujen lisäksi suuri intohimoni on animaatio. Ja Ever After High -sarjan animaatio on kuolattavan upeaa! Rakastan sarjan melko hillittyä väripalettia (ainkin verrattuna Monster High'hin) ja sitä miten sulavasti hahmot liikkuvat, etenkin hahmojen hiukset.
(Siis katsokaa esim. alkumusiikin kohta 00:09! Asennonvaihto menee niin synkassa musiikin kanssa!<3 )

Myös hahmojen design on ihanan yksityiskohtaista. Ainoa ongelma, mikä mulla on tän sarjan kanssa ollut, on itse nuket. Jotenkin niiden ulkonäkö ei vetoa samalla tavalla kuin Monster High -nukkejen.
Mikä on tietysti ihan kiva, sillä voisin olla aika pulassa näiden nukkejen kanssa, jos alkaisin raivona keräilemään EAH-nukkejakin. Mua vieläkin vähän häiritsee niiden pallopäät, mutta olen nyt virallisesti sortunut sitten tähänkin sarjaan.

Jaoimme kaverini kanssa Huntlynn-tuplapakkauksen ja ensimmäinen Ever After High -nukkeni on siis Tuhkimon tytär Ashlyn Ella!


Ashlynn Ella (ella ella eeh eeh)  osaa päiväkirjansa mukaan puhua eläimille, 
joten hän ystävystyi heti Disneyn peuran kanssa.

Mielestäni Ashlynn on jotenkin hahmona aliarvostettu, varmaan koska hahmon persoona on ehkä vähän pliisu ja hieman ylitsekäveltävän oloinen. Ashlynn on silti EAH-hahmoista toisiksi lempparini ja mielestäni nukeista nätein. Siispä päätin, että jos hommaan yhdenkään EAH-nuken, sen on oltava Ashlynn Ella. Teen Ashlynnistä erillisen esittelypostauksen, koska nuken asukokonaisuus on niin super-yksityiskohtainen, että se ansaitsee vähän erityishuomiota.

Myös yksi syy, miksi halusin kirjoittaa EAH:sta, on se että olen hieman huolissani Ever After High -nukkejen tilanteesta Suomessa. Siinä missä Monster High -sarjan uudet linjat tulevat lähes poikkeuksetta Suomeen, ei uudempia EAH-nukkeja ole täällä näkynyt. Ainoastaan ensimmäisen aallon hahmot ja niistä pari erilaista versiota. Muutaman kerran olen nähnyt toista aaltoa (pari kertaa Blondien Stockmannilla ja Cerisen BR leluissa), mutta sekin on ollut hyvin satunnaista.
Ihmettelenkin, tulevatko uudet EAH-linjat Suomeen hyvin hyvin hitaalla tahdilla vai ollaanko koko sarjasta luopumassa Suomessa (ja muissa Pohjoismaissa)...  Olen vähän huolissani tilanteesta, sillä muistan että ensimmäiset nuket tulivat Suomeen suhteellisen nopealla tahdilla, eli heti perusnukkejen jälkeen (tai jopa samaan aikaan) saapuivat Legacy Day- ja Getting Fairest -linjat ja pari leikkisettiä. Sen jälkeen täysi hiljaisuus. Jos jollakulla on lisää tietoa uudempien julkaisujen Suomeentulosta (tai siitä miksi niitä ei tule Suomeen), saa mieluusti valaista minua!


Ja vielä tähän loppukevennykseksi Ashlynnin ja Hunterin eropäivänään ottamat selfiet!



On hyvä, että erotimme parin, sillä Hunterilla oli selvästi jo muut asiat mielessä. Ja älä huoli, kyllä Ashlynnille löytyy täältäkin ottajia. :P


8 kommenttia:

  1. Bai bai beibi, beibi guud bai...! :D Hunter oli rebel ja häipy! Ja nähdään sit varmaan yhes sateenkaarin koristellussa kulkueessa kesällä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onks Hunter löytäny jo poikaystävän?

      (Nii ja oliks niiden eron syynä ny varmasti se et Hunter oli rebel ja Ash royal? :'D)

      Poista
  2. Olin näkevinäni Spring Unsprungin jo Youtubessa. :)

    Jaan ehdottomasti huolesi EA:n tulevaisuudesta Suomessa. Ne, jotka tulivat Suomeen, tulivat periaatteessa kertarysäyksellä. Varmaankin siis kyse yhdestä tilauksesta. Blondie ja Cerise ovat ainoita, jotka sen jälkeen ovat tulleet. MUTTA, kun ne kuuluvat Royal ja Rebel Core nukkeihin, ei järjestelmä tunne eroa, Ne tulevat täydennyksenä ja yllätyksenä, mitä myyntieräpakkauksesta sitten tuleekaan.

    Minusta vaikuttaa siltä, että TRU ja BR luopuvat EA:sta kokonaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SU oli ainakin jokin aikaa sitten Youtubessa, mut ei EAH:n virallisella kanavalla. Odottelen, et josko se julkaistais ihan virallisesti tuubissa, niin kuin kaks edellistä spesiaalia. :)

      Joo oon ihmetellyt tota Royal/Rebel-jakoa noissa core-nukeissa. Koska kuninkaallisuus tai kapinallisuus ei liity mitenkään noiden nukkejen tuotantoon, vaan on sarjan sisäinen juonikuvio. Eli mun mielestä olis loogisempaa, et nuket tulis koodeilla eka aalto ja toka aalto tms.

      Koska kerran oon nähny kaupassa (joka oli muuten Sokos) hyllynreunalaput, joissa rebelit oli merkitty pari euroa kalliimmiksi kuin royalit. Teki mieli kysyy kassalta et voiks tää olla mahdollista :D

      Joo kävin tällä viikolla Kampin BR:ssä ja huomasin, et siellä oli jäljellä enää basic-nukkeja, jotka oli alessa. Harmi, jos EAH-sarja poistuu kokonaan Suomesta.

      Poista
  3. Itsekin ihastuin EA:han nimenomaan animaation kautta. Nuketkin ovat ihan kivoja, vaikkeivat ihan vastaa naamaltaan minusta animaatiota. Itsekin olen Lizzietä odotellut kauppoihin, mutta eipä vain ole näkynyt :<

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis Ever After High'n animaatio on niin ihanaa<3 Rakastann<33
      Todella ikävää jos sarjan nuket koskaan tuu silleen kunnolla Suomeen! Ku itse oon alkanut vähän haaveilemaan et hommaisin toisen EAH-nuken ostamisesta, Spring Unsprung -Kitty puhuttelee mua hyvin hyvin paljon :D

      Poista
  4. Minusta näissä nukeissa on ihan hirveästi potentiaalia, nuo artit on tosi kauniita. Mutta olen samaa mieltä sun kanssa, että nuket ei ole ihan yhtä onnistuneita kuin piirrokset. ^^;; Se on todella sääli! vaatteet ja yksityiskohdat ovat toki nättejä, mutta nuo päät ovat jotenkin liian turvonneen oloisia minusta...

    Itse ostin Royal ja Rebel versiot Raven Queenista Saksasta, jossa nämä olivat jotain 20 euroa per nukke tarjouksessa jo ennen kuin koko lelusarja ehti edes Suomeen asti. :'D Haluaisin Cerise Hoodin (eikös sekin ollut tavallaan ihmissusi, Punahilkan ja suden lapsi? Suorastaan paras ajatus ikinä ... ai siis no ilman mitään bestiality juttuja nyt vaan ihan satuja ajatellen ;'D ) ja sitten näin jossain että siitä Irvikissan tyttärestä (vai mikä olikaan, en jaksa muistaa) on tulossa nukke! Siitä olen aika innoissani koska minusta se on paras hahmo sarjassa (josta siitäkin olen katsonut vain pari jaksoa ^^;; ).

    Mutta niin; hyvä idea, vaatisi paremman toteutuksen! Minäkin olen vähän huolissani että näitä ei enää Suomeen tuoda koska en jaksa yleensä lelunukkeja tilailla netistä. Mutta haluan sen irvikissan yyh. Ehkäsitten pitää vaan pyörtää päätökset ja tilata netistä ^^;;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sama! Ja siis osa nukeista on aivan upeita ja yksityiskohtaisia, mutta olen huomannut näissä myös tietynlaisen tasonpudotuksen uudempien nukkejen kohdalla. Enää nukkejen perusversiot eivät ole mielestäni niin yksityiskohtaisia, kuin ensimmäiset.

      Päät ovat ehkä vähän liian sellaisia... perusnuken oloisia. Monster High -nuket näyttävät enemmän aikuismaisilta, joten ne vetoavat muhun enemmän. En oikein pidä lapsinukeista.

      Joo Cerise puhuttelee mua nimenomaan ton ihmissusi-aspektin takia! Mut sääli, ettei nukella ole kunnollisia susikorvia, joita Cerise niin piilottelee webisodeissa. Oon ymmärtänyt, että nukella on samannäköiset korvat kuin Draculauralla eli ei kovin ihmeelliset. Muuten ostaisin Cerisen tyyliin heti!

      Kitty Cheshire on niin mun lempihahmo sarjassa, mutta en oikein lämpeä nuken basic-versiolle. Olen kyllä harkinnut, että ostaisin jossain vaiheessa Kittyn Spring Unsprung -version, koska se on todella kaunis ja värit ovat ihanan raikkaat. Perus-Kittylle mulla on vähän... muita suunnitelmia, cosplay semmoisia :D

      Oon todella todella huolissani, koska jotenkin näyttäis siltä ettei EAH-nukkeja tulis enää Suomeen, mutta täytyy toivoa parasta! Mut ekat nuket tulivat Suomeen varmaan jo jotain 1½ vuotta sitten ja uusia linjoja ei ole sen jälkeen näkynyt (jos ei lasketa sitä random blondieta ja ceriseä).

      Poista