8. joulukuuta 2015

Lempieläimeni kettu

Kamalaa, melkein kuukausi vierähtänyt viime postauksesta, niin se aika vaan menee... :O Täällä on muutenkin ollut lähes yhtä pimeää yöt ja päivät, joten en ole ollut oikein kuvaustuulella. Pahoittelut tästä.


Olen huomannut, että joulukoristetarjonnassa on tänä vuonna yllättävän paljon kettuja. Kettu on vähän niinkuin "toteemieläimeni", joten päätös tämänvuotisesta joulukoristeesta ei ollut erityisen vaikea. Ostan siis joka vuosi yhden "vähän hienomman" joulukoristeen, jotta mulla olisi vanhana sitten koko kuusi täynnä upeita vintage-koristeita. Olen harrastanut tätä perinnettä jo useamman vuoden (paitsi viime vuosi taisi jäädä välistä koska olin köyhä ja kipee :D).

Uudesta kettukoristeestani inspiroituneena päätin esitellä kokoelmani kettuset. Tämä ei ole niin kattava esittely kuin aikaisempi vuohifiguureja käsittelevä postaukseni, sillä en kaivellut ihan kaikkia kiinafiguureita laatikoista, vaan otin lähinnä niistä, jotka oli jotenkin käden ulottuvilla.

Schleichistä on aina helppo aloittaa....


Schleich-ketut järjestyksessä vanhimmasta uusimpaan. 
Vanhimpia on kaksi, koska en osaa päättää kummasta luopuisin niin en ole luopunut kummastakaan. 

Omistan tietääkseni kaikki Schleichin ketut, lukuunottamatta ketunpentua. Kokoelmassani on myös Schleich minis -sarjan kettu, jota en muistanut kaivaa kuvaan. Classic-sarjassa ei tietääkseni ole kettua.


Otin Schleichin naalit mukaan tähän, sillä nämä kaksi figuuria ovat yhdet suosikkifiguureistani. Jos Schleichin normi-ketunpentu olisi yhtä söpö kuin tämä, olisin ostanut sen jo aikapäivää sitten.



Re-Mentin kettu on myös yksi suosikeistani, harmi etten ole onnistunut saamaan saman merkin toista kettua. Re-Ment edustaa myös ainoaa japanilaista kettufiguuria kokoelmassani, sillä vaikka Kaiyodon ketut ovatkin toivelistallani, ei yksikään niistä ole suvainnut saapua luokseni.

Tällä kertaa en myöskään unohtanut valokuvata Bullylandia...


Kokoelmaani kuuluu erittäin kärsinyt aikuinen yksilö, jonka olen ostanut kirpparilta joskus kymmenellä sentillä. Se on monellakin tapaa vähän kämänen, mutta oikeastaan tykkään siitä aika paljon.

Bullylandia edustaa eräs toinenkin figuuri, josta en pidä yhtään niin paljon.


Sain nämä ketunpennut joskus jonkun vaihtokaupan yhteydessä Saksasta, enkä ole koskaan oikein oppinut pitämään niistä. Idea on ehkä jollain tasolla ihan nokkela, mutta toteutus on todella sekava. Varsinkin kun Bullyland ei tee tarpeeksi laadukkaita figuureja, että tämäntapainen asetelma toimisi.

Lisäksi figuurin leikkiarvo on nolla -- kaksi irtonaista leikkivissä asennoissa olevaa pentua toimisi niin paljon paremmin kuin toisissaan kiinni olevat maassa telmivät ketunpennut.

Olipas mulla yllättäen paljon vihaa jotain random figuuria kohtaan :''''D


Oli miten oli, tämä Safari Ltd:n kettu ehti olla aika kauan wantlistallani ennen kuin löysin sen Tallinnasta. Figuuri on mielestäni todella kiva, vaikka ei se ei oikein välity valokuvista.

Valokuvauksellisuudesta puheennollen, omistan yhden todella kämäsen Toy Major -merkkisen kettufiguurin, joka on todella kulunut ja muutenkin huonosti maalattu. Kooltaan se on aivan jättimäinen ja jotenkin todella kömpelön oloinen....


Ei siinä mitään, se näyttää yllättäen tosi kivalta valokuvassa ja jotenkin sopii tuonne joulukoristeiden joukkoon. Jotenkin tuo kuluneisuuskin toimii tässä yhteydessä.


Kuvassa oikealla puolella on K&M-merkkinen kettu, joka kuuluu muistaakseni tuubiin, jossa on ollut puutarhan eläimiä (Garden Toob). Sekin on tosin kirpparilöytö. Mielestäni K&M:n kettu on ruumiinrakenteeltaan (mutta ei väritykseltään) eniten sellaisen suomalaisen ketun näköinen, tai ainakin kaikki luonnossa näkemäni ketut ovat olleet sellaisia pieniä laiheliineja.

Vasemmanpuoleinen ketunpentu kuuluu TOPPS'in Baby Wild Animals -sarjaan (josta multa taitaa edelleen puuttua joku kaksi eläintä :D). Sekin on mielestäni kiva ja on yksi lemppareistani sarjassa.

Menee kyllä todella sekalaiseksi nämä esittelyt, kun multa puuttuu kaikkien normi-merkkifiguurien ketut, niin kuin CollectAn ja Mojon ... :D


Syötävän söpö sarjakuvamainen ketunpentu on Mattelin valmistama ja se kuuluu muistaakseni johonkin Kellyn (Barbien pikkusisko) leikkisettiin.

Viimeisimäksi (vaan ei vähimmäiseksi!) jäi tällä kertaa Papon kettu


Papon suunnittelutiimissä ollaan selkeästi lähdetty liikkeelle pohtimalla, minkälaiseksi kettu esitetään esimerkiksi kansantarinoissa.
"Älykäs, mutta vähän kavala..." "Ovela!" "Joo! Juuri sitä halutaan!"

Papon figuuri on tosiaan kuin suoraan satukirjasta, joten siksi laitoinkin sen tekemään tuttavuutta Muumien joulukuusen kanssa. :D
Papolla on uudempi, realistisemman näköinen kettukin, mutta sekään ei ole vielä päätynyt kokoelmaani.

Semmoista tällä kertaa...

Edit: En muuten ottanut tähän mukaan keräämiäni Bratz-kettuja (joita mulla on nykyään kolme), koska niistä oon kirjoittanut jo aiemmin :D

Samankaltaisia postauksia:
Hyeenafiguurini
Vuohifiguurini

10 kommenttia:

  1. Ihania kettuja! Mulla on kanssa tuo TOPPSin repolainen ^^ Pienenä tuli keräiltyä tuota sarjaa... Heh, ite huomasin tässä, että olen kahden kuukauden aikana nyt ostanut kettu-heijastimen, kettu-kangaskassin ja kettu-paidan. Kettuilua siis kerrakseen! :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TOPPSin sarja on kyllä niin ihana ja tuntuu, että hirveän monella on siitä kivoja nostalgiamuistoja <3
      No niin, tää vuosi on selkeesti kettuvuosi :D

      Poista
  2. Hieno kettukokoelma! Eteenkin tuo kuusenkoristekettu on upea! Olen yrittänyt etsiskellä kivoja uusia koristeita, mutta tuntuu että valikoima on kaikkialla kauhean väsynyttä ja tavanomaista.
    Papon ketun kanssa ollaan selvästi oikeilla jäljillä. Tuolta ne näyttävät kun ne ilmestyvät tontillemme naapurin kissoja pyydystämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse yleensä ostan jokavuotisen kuusenkoristeeni Stockmannilta, josta tämäkin on. Siellä oli tänä vuonna useampia kettuaiheisia koristeita. Muiden kauppojen valikoimaan en oikein ole tutustunut.

      Aaa voi ei, toivottavasti kissat ovat selvinneet kettujen kynsistä D:

      Poista
  3. Eikä noi ketut on sit söpöjä♥


    Ps.Niistä Srutseista en saanut kuvaa kun ne oli siirretty lähemmäksi kassaa^^Mut niitte hinta oli 15€ ja asusettien hinta oli 10€-5€

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ketut on niin ihania :3

      Ei se haittaa ettet saanut kuvaa, jännä vaan tietää että niitä myydään vieläkin jossain kaupassa :D

      Poista
  4. Hieno kokoelma! Tuo Bullylandin kettu on tosi velmun näköinen. Taitaa olla pahat mielessä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos <3

      Kyllä, olen vakuuttunut siitä, ettei Bullylandin ketulla ole ihan puhtaat jauhot pussissa :D

      Poista
  5. Aaaaa ihana kettupostaus! Toivoo toinen jonka toteemieläin on kettu! :'))) Ehkä pitäisi itsekin esitellä kettuaiheisia juttuja, tosin itsellä taitaa keskittyä kettupehmoleluihin ja muuhun kettukrääsään...

    Tää on ollut ihan mahtavaa, että on ollut kettujoulukoristeita tänä vuonna. Oli pakko ostaa vähän useampi erilainen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa et joku ymmärtää tätä mun kettuhulluutta :D

      Tee. Ketuista postaus! Kyllä! :D

      Poista