16. marraskuuta 2015

Struts: Ovatko ne sittenkään niin kauheita?Moi, ajattelin vihdoinkin hieman kirjoitella Strutseista, noista hevosmaailman Bratz-nukeista, jotka tunnetaan tuolla internetissä myös nimellä My Slutty Pony. Itseasiassa luulin todella pitkään, että Strutsien (en kestä tätä nimeä :'D) valmistaja olisi sama kuin Bratzien eli MGA Entertainment. Mutta näin ei olekaan, vaan Struts-hevoset ovat Playmates Toys Inc.-nimisen firman tuotemerkki vuodelta 2008. Sarja jäi todella lyhytikäiseksi, lelujen tuotanto lopetettiin ilmeisesti jo seuraavana vuonna.

Valitettavasti Struts-hevosista ei löydy juuri ollenkaan tietoa netistä, varmasti juuri sen takia, koska valmistaja ei ole niin tunnettu (eli ei ole Mattelin, Hasbron tai MGA:n valmistama :D). Lähes ainoa materiaali mitä löysin näistä, on lajitelma erilaisia listauksia ja artikkeleja aiheesta "Älä osta näitä leluja lapsellesi!".

Onneksi Youtubesta löytyy sentään sarjan mainosvideo:


Videon perusteella pystyin tunnistamaan Arabian katufestareiden kirppikseltä löytämäni yksilöt.


Kellertävä, punatukkainen hevonen on nimeltään Rio. ("Total genious!") 
((Ei liity aiheeseen, mutta hänestä tulee mieleen Teen Wolfin Lydia <3 ))


Valkoinen violettiharjainen yksilö on nimeltään Milan. ("The artist!")

Edellinen omistaja on valitettavasti saksinut Milanin häntää ja purrut sitä. Molemmat Strutsini myös kärsivät kammottavasta hampputukasta, joka ei huuhteluainekäsittelyn jälkeen parantunut juurikaan. Lisäksi Riolta puuttuu vaatteet, mutta jostain syystä tämä ei ihan hirveästi häiritse, kyseessä on kuitenkin hevonen :'D

Harmi, ettei Strutseista löydy tietoa, kuinka monta erilaista versiota niistä on julkaistu, sillä oman Milanini vaatteet eivät ole samat kuin videolla. Onnistuin kuitenkin löytämään Amazonista sarjaan kuuluvan fashionpackin.

Koska Strutsit ovat käytännössä hevos-Bratzeja, niin pakkohan sarjoja on vertailla keskenään.


Rio ja suurin piirten ainoa Bratz, jonka omistan. En tiedä hänestä mitään, tiedätkö sinä?

En ole oikeastaan perehtynyt Bratz-nukkehin juuri ollenkaan. Bratzeillahan on jotain omia poneja tai hevosia, mutta ne ovat omistajiensa tapaan hyvin isopäisiä.

Pään koko onkin lähes ainoa eroavaisuus Bratzien ja Strutsien välillä (siis sen hevosjutun lisäksi), sillä Strutseilla on paljon pienempi, mittasuhteisiin paremmin sopiva pää. Molemmissa sarjoissa on neljä tai viisi muotia rakastavaa tyttöä, joilla on kaikilla eri "ihonväri".

Yksi mainittava yhtäläisyys on kengät. Sekä Bratzien että Strutsien kengät laitetaan suoraan nilkoissa oleviin tappeihin kiinni. Eikä siinä vielä kaikki, sarjojen kengät ovat yhteensopivia toistensa kanssa :'''D


Struts-hevonen Bratzin kengissä :D

En ottanut kuvaa, mutta Bratzeille siis myös sopii Strutsien kengät. Tietenkin ongelmia tuottavat kengät, joissa näkyy ihoa (ks. kuva), mutta esimerkiksi saappaiden vaihto käy saumattomasti. Strutseilla on omituisesti vain yksi liikkuva jalka – vasen etujalka, joka on nivelletty kahdesta kohdasta.

En ihan vieläkään ymmärrä Strutseihin kohdistuvaa vihaa. Videon esittelyistä päätellen sarjassa on neljä erilaista hevosta, jotka on nimetty kaupunkien mukaan. Sarjan kaikilla hahmoilla on erilaisia kiinnostuksenkohteita (mm. urheilu, taide). Kuulostaa aika pliisulta minusta.

My Little Poneillehan on tehty erilaisia vaatepakkauksia jo G1-sukupolvesta lähtien. Eli vaatteita käyttävät hevoset eivät voi olla tässä se syy.

Olisikohan syy raivoon sitten Strutsien bitchface-naama? Ei kai sentään, sillä esimerkiksi Riohan on naamasta ihan söpön näköinen....Vai.. voiko syy näiden leluhevosten järkyttävään lutkamaineeseen olla oikeasti vain se, että niillä on korkkarit? 

On myös otettava huomioon, että G4-poneja ei ollut tuohon aikaan vielä edes julkaistu, joten Strutsien on täytynyt olla shokeeraavia verrattuna viattoman näköisiin, söpön pulleisiin G3-poneihin. G4-poneillahan on hyvin vaihtelevia ilmeitä ja niillekin saattaa olla jopa korkokenkiä ja buutseja. En nyt sano, että Strutseilla ja G4-My Little Poneilla olisi suurestikin yhtäläisyyksiä, mutta ehkä niissä on jotain samaa... Ainakin joidenkin yksilöiden väripaletit? :D


Kuin Cleo ja Nefera de Nile?

Oli miten oli, Struts on jo jäänyt väliinputoajasarjaksi, joka kyllä edustaa omaa aikaansa, mutta kukaan ei muista sitä. Outoudessaan Strutsit muistuttavat jonkin verran Pinkie Cooper -nukkeja (jotka ovat jotain barbien ja littlest pet shoppien väliltä), joka oli myös lyhytikäinen ja mielipiteitä jakava sarja. En ajatellut erityisesti hommata Strutseja lisää, mutta sarja on kuitenkin mielenkiintoinen.


PS. Pakko vielä tähän loppuun sanoa, että englanninkielen sana strut tarkoittaa ylväästi astelemista, joten siitä tulee sarjan nimi. (Strutsi on englanniksi ostrich :D )

16 kommenttia:

 1. Mun mielestä nuo on ihan nättejä, varsinkin Rio on mun mieleen, ehkä vähän tuo slutty fiilis tulee siitä, että muistuttavat bratzeja ja bratzejahan on aina haukuttu ties miksi, valitettavasti :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, omasta mielestäni Bratzitkaan eivät ansaitsisi niitä haukkuja, mitä niistä kirjoitellaan. Mielestäni on parempi, että nukkesarja on persoonallinen kuin mitäänsanomaton.

   Poista
 2. Jännä lelulinja, en olekaan ennen törmännyt. O:
  Ja selvästi kulutan liian paljon aikaa englanninkielisillä sivustoilla kun yhdistin tuon strutsin ensimmäiseksi askeltyyliin enkä lintuihin. O_O''' Nuo kenkäyhdistelmät ovat ihon kanssa aikas huvittavan näköisiä, mutta voin uskoa että saappailla näyttää paljon paremmalta. :''D
  Ulkomailla (ja varmaan myös Suomessa) puetaan lemmikkejä erilaisiin vaatteisiin, yhdistyisikö sen tavan hylkiminen sitten näihin leluihin? Että hevosta meikattaisiin ja puettaisiin ja sillä olisi korkkarit, aikuiset saattaisivat siitä hermostua, tai sitten hevosharrastajat kun eihän korkkareilla voi kunnolla esteiden yli hyppiä, että nyt sitten tehtäisiin jotenkin pilkkaa rakkaista eläimistä? En tiedä, en tajua. ^^'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nämä katosivatkin aika nopeasti enkä itseasiassa tiedä ketään, joka näitä keräisi :D

   Siis mäkin kyllä ajattelen sitä kävelyä kun sarjan nimi on perusmuodossa Struts, mutta sitten kun strutseja lähtee suomenkielen sääntöjen mukaan taivuttelemaan, niin tulee vähän hassuja mielleyhtymiä.

   Itseasiassa monessa artikkelissa puhutaan mm. Strutsien kohdalla yliseksualisoiduista leluista, mutta mielestäni ongelma on ehkä katsojan korvien välissä jos sillä silmällä rupeaa leikkihevosia katselemaan... :DD

   Poista
 3. Minusta tämä on mahtava sarja ja toivon joskus törmääväni jollakin kirpparilla tällaiseen hevoseen.
  Omien irl-hevosteni kanssa olen oppinut siihen, että kenkä- ja muut vaatetuspulmat ovat ihan normaalia arkea hevosten kanssa enkä näe siinä mitään outoa. Aina on tallissa joku joka vaatii erikoiskokoja, tai jonka vartalolle eivät vakiomallit istu tai joka vaatii kengikseen jotakin merkillistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Mäkin vähän niinkuin toivoin löytäväni tällaisen hevosen kirpparilta, ja toiveeni toteutui ja löysinkin samalla kertaa kaksi (vielä eri pöydistä!). En muista että olinko koskaan sitä ennen näitä edes nähnyt kirppiksellä...

   No niin, loistavaa! Nyt tuli heppojen vaatteista ja kengistä oikein hevos-asiantuntijalta kommentti! <3

   Poista
 4. Hei!Hei!Hei!

  Kun viimeksi kävin kaupassa niin NÄIN juurikin noita hevosia. Asun siis täällä korvessa ja kun kävin huvikseen katsomassa lähikaupan lelupuolta niin siellä oli juuri noita "Strutseja"! Siellä oli myös noita mainitsemiasi vaatepakkauksia! Onkohan täällä universumin laajin strutsi valikoima ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wow siis mitä ihmettä! :OO Muistatko missä kaupassa näit näitä?
   Siis joskushan vanhoja tavaroita löytyy vielä varastosta ja ne päätyvät hyllyyn. Itsekin löysin sig Rochellen n. vuosi sitten Etolasta, vaikka kyseinen nukke oli poistunut myynnistä jo ajat sitten.
   Mutta tuo Struts-löytösi on kyllä aika käsittämätön :D

   Poista
  2. Löysin Strutsit Moto-maksin (myydään kaikkee lumikelkkoja yms. Vähän niin kuin Motonet) lelupuolelta. Voin laittaa blogiini kuvaa niistä sitten ensiviikolla. :)

   Poista
  3. Kiitos infosta! Hei laita ihmeessä, mua ainakin kiinnostaa! :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Please stop spamming my blog, thank you.

   Poista
  2. Hän vain kehuu ompa kauheaa IDIOOTTI

   Poista
  3. Mielestäni saman kommentin lisääminen viiteen peräkkäiseen postaukseen voidaan lukea spämmäämiseksi. Varsinkin kun kaikissa kommenteissa mainostetaan omaa palvelua.

   Poista
 6. Noi on kyllä outoja mutta hauskoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no sitä ei kyllä voi kieltää että ovat omituisia. Mutta jotenkin sympaattisia, eivätkä mielestäni ansaitse sitä vihaa mitä niihin netissä kohdistuu :D

   Poista