17. syyskuuta 2015

Nukkesovelluksista

Heippuli hei pitkästä aikaa :D

Latasin tässä muutama päivä sitten tuon melko tuoreen Ever After High -mobiilisovelluksen. Ainakin tietääkseni se on ollut saatavilla Euroopassa vain vähän aikaa (kyllä, olen käynyt Play-kaupassa kärkkymässä siitä asti kun se julkaistiin jenkeissä). Samalla nappasin itselleni myös Monster High Ghouls & Jewels -pelin. Minulla siis oli G&J-peli jo vanhassa kännykässäni ja peli on mielestäni niin kiva, että halusin sen uuteenkin puhelimeeni. :D

Ensin vähän EAH-appsista...


Kuten animaatiosarja, Ever After High -sovellus näyttää ja kuulostaa todella hyvältä. Sovelluksessa on paljon erilaisia osa-alueita. Mm. hahmojen esittelyjä, videoita, "paperinukkeja" yms.


Sovelluksen kehittäjät ovat kunnianhimoissaan duunanneet myös Way Too Wonderland -aiheisen tasohyppelypelin. Pelissä pelataan ilmeisesti Maddiella ja Applella (pelasin vain kahta tasoa) ja kerätään omppuja ja teekuppeja, ja vältellään korttisotilaita.

Peli on myös animoitu todella hienosti (etenkin Applen köynnöstä pitkin kiipeäminen on ihan mahtavan näköistä!). Mutta mielestäni hahmojen ohjaaminen vähän tökki älypuhelimella. En tiedä, millaisia muut tasot ovat, eli tuleeko peliin vähän vaihtelua, mutta itseäni tämä peli ei ihan onnistunut koukuttamaan.

Muutenkin koko EAH-sovelluksesta jäi vähän sellainen mielikuva, että se on julkaistu hieman keskeneräisenä. Osa-alueita on paljon, mutta sisältöä sovelluksessa on todella vähän.

Omasta mielestäni Mattelin kannattaisi julkaista peli erikseen omana sovelluksenaan ja tuollainen "yleis-apli" erikseen ja oikeasti panostaa tietoon ja sisältöön siellä.


Monster High'stakin on ilmeisesti olemassa toinenkin sovellus, mutta sitä ei vielä ole julkaistu Euroopassa, joten tällä hetkellä Ghouls & Jewels -peli on ainoa MH-sovellus, jonka pystyin lataamaan...




Mutta G&J onkin paras :D

Ghouls & Jewels on aika tyypillinen "timanttipeli" (en tiedä onko genrellä mitään virallista nimeä, mutta tällä nimellä itse kutsun tällaisia pelejä). Pelin perusidea on siis sama kuin esimerkiksi Candy Crush Sagassa.

Pelin varsinaisessa juonessa päähenkilö (joka on siis itse kustomoimasi monsteri) etsii Twylan kadottamia "unihelmiä" (dream jewel). Monster High'n oppilaat, jotka ovat joutuneet tekemisiin helmien kanssa käyttäytyvät luonteelleen epätyypillisesti, mikä johtaa vähän hassuihin tilanteisiin:


Dialogit ovat ihan hauskoja, mutta pääasiassa pelissä suoritetaan kuitenkin timanttikenttiä, jotka ovat ilahduttavan monipuolisia.

Parasta pelissä on se, että se ei ole liian helppo. Pelkäsin aluksi, että peli on ihan lälly koska Monster High'n kohderyhmä kuitenkin on ala-asteikäiset tytöt. Mutta ilokseni voin todeta, että jokaista tasoa ei todellakaan saa ihan ykkösellä läpi.
Tosin pelissä on mahdollista saada helpotusta erilaisten boostereiden ja vaatteiden avulla. Mutta sehän on huijaamista! :D

Pelissä on siis mahdollista kustomoida oma monsterihahmo. ... Hahmosta varmaan saisi ihan tosi hienon näköisenkin, mutta en ole erityisesti viitsinyt panostaa omaani...


Haha en ees muistanut ottaa kokovartalokuvaa :''DD

Itseasiassa tämä on jo vähän säälittävää, mutta tein hahmostani täsmälleen saman näköisen kuin se oli edellisenkin kännykän pelissä :'''''''D 

Koska lajiksi oli tietysti otettava ihmissusi (muita vaihtoehtoja ei harkita!) ja olen varmaan jotenkin kiintynyt vanhan hahmoni lookkiin. Olen jopa epämääräisesti alkanut kutsua häntä Lunaksi (maailman kliseisin ihmissusinimi voiei D: )

Olen taas aivan koukussa tähän peliin! Tällä hetkellä pelaan Heath-tasolla. 


Joo, tällaisia pelejä nykyään pelailen eli olen kyllä todellinen gamer girl! :'D



PS. Yllättävää, mutta Toralein sanoista voi joskus olla apua


Kuva oli jossain vaiheessa ehdottomasti reblogatuin kuva tumblrissani <3 

PPS. Lunalla on tässä Catrinen vaatteet, koska tuolloin vielä tarvitsin lisäpisteitä tasojen läpi vetämisessä :'''''D

2 kommenttia:

  1. "Match three" on semmonen nimitys noille mitä yleensä käytetään :D

    Luna.. Voi lol! :'D Onks se jotain sukuu Sussulle? :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikinä kuullutkaan, kuulostaa ihan joltain 3some-parinhakusovellukselta... :'D Eli jatkossakin käytämme sanaa timanttipeli :D

      Lucas ja Luna, sisarukset. No ei ole! Luna voi tulla hauvikseen käymään joskus.

      Poista