27. syyskuuta 2015

Kiertsilöytöjä

Menin eilen vanhempieni mukaan Kierrätyskeskukseen. Niissä tulee niin harvoin käytyä nykyään, kun ne sijaitsee niin kaukana.

En odottanut ostavani juuri mitään, mutta teinkin pari ihan kivaa löytöä. 

Ekaksi paras eli Operetta! Kyseessä on Dance Class -versio hahmosta. Hassua muuten, että Toy'Stache-blogin Karoliina löysi samaisen version juuri jokin aikaa sitten kirppikseltä, huomattavasti parempikuntoisena tosin. 


Kyseessä on siis ensimmäinen Operettani ja oli kiva tutustua sen designiin vähän lähemmin. Hahmon arvet ovat todella kauniit ja yksityiskohtaiset. 

Hiukset taas... ovat kokeneet limapääkohtalon. On niin ikävää, että Mattel ei vieläkään tunnista limapäisyyttä kunnon ongelmaksi, vaikka sitä esiintyy todella monella nukella. 

Monsterikeräilijöiden keskuudessa yleensä pidetään, että Indonesiassa tehdyissä nukeissa käytetään liimaa, kun taas Kiinassa tehdyissä nukeissa hiukset kiinnitetään sidontatekniikalla. Kuitenkin Operetta on tehty Kiinassa ja tällä on yksi karmeimmista liimaongelmista ikinä. Olen myös kuullut muistakin liimaisista kiinanukeista, siis tähän teoriaan ei kannata sokeasti luottaa. En ymmärrä miksi kaikissa nukeissa ei voida käyttää liimatonta sidontatekniikkaa, jos sellainen kerran on olemassa. :/

Sinänsä Operettani liimaongelma ei nyt tällä kertaa haittaa, sillä Oppy taitaa muutenkin mennä kustomiksi. Näin jokin aika sitten aivan ihanan Operettakustomin ja inspiroiduin vähän siitä. Muutenkaan en oikein pidä kirkkaanpunainen/liila-väriyhdistelmästä. Ja vaikka tykkäänkin tämän hahmon faceupista todella paljon, sekin taitaa mennä uusiksi. 

Mulla on vaan noiden kustomien kanssa vähän aikaongelma. Tälläkin hetkellä mulla makaa kaksi keskeneräistä tossa lattialla odottamassa, että jatkaisin niitä. 


Löysin myös yhden muovisia eläinfiguureja sisältävän pussin, jossa Hong-kong-muottikopioiden määrä ei ollut prosentuaalisesti kovin suuri, vaan pussissa oli yllättävän paljon Britains-figuureja. Britainsista puhuin jo vuohipostauksessa, joten en esittele merkkiä sen enempää. 


En ole varmaan ikinä löytänyt Britains-figuureja näin paljon samalla kertaa

Britainsit ovat muottikopioihinsa verrattuna niin paljon paremmin tehtyjä ja maalattuja. 

Säläpussissa oli myös muutama Timpo Toys -merkkinen hevonen ja cowboy, jonka oletan kuuluvan samaan sarjaan. Britainsin tapaan Timpo on myös englantilainen merkki. Itse en tiedä näistä old school -merkeistä juuri mitään, lähinnä vain nimen. 


Timpon valmistamia figuureja ovat nämä hevoset vihreällä alustalla, oikean reunan hännätön peppu kuuluu Britains-hevoselle.

Mutta onneksi on Toy Animal Wiki. Sen mukaan Timpo aloitti toimintansa jo 1938, ja teki aluksi figuureja mm. puusta, bakeliitista ja metallista. Yritys alkoi valmistaa figuureja muovista vuonna 1954 ja lopetti toimintansa 1978. Eli nämä hevoset ja ratsastaja on valmistettu tällä aikavälillä. Eli figuurit ovat satavarmasti vanhempia kuin minä. :D 
Harmi, että kaikilta muilta, paitsi yhdeltä hevoselta, on häntä katki. 

Pussista löytyi myös pari Heimon Disney-figuuria jostain 60-luvulta. Heimon figuurit ovat siis saksalaisia ja erään fb-käyttäjän mukaan "fiiliksellä maalattuja". Mielestäni tuo on aivan loistava kuvaus, sillä välillä tuntuu että figuurit on maalattu sillä värillä, joka nyt käteen ensimmäisenä sattuu. 


Puut ovat Britainsin, eivätkö olekin ihania? <3  

Viidakkokirjan Bagheera mulla on ollut jo lapsuudesta asti. Bambi-leffan tyttöpeura Falinekin mulla saattaa olla jo entuudestaan, mutta täytyy vielä tarkistaa. Jotenkin tykkään näistä Heimon figuureista todella paljon, koska ne on vähän sellasia raukan näkösiä :D


Ja mitäpä olisi säläpussi ilman perus-honkkarifiguureja? Tietysti niitäkin oli mukana!


Mutta ihan kivoja figuureja oli tällä kertaa. Etenkin tykkään noista etualan pupuista. 

Suurimmalla osasta Hong-kong-figuureista ei mielestäni ole juurikaan arvoa, joten varmaan päätyvät tonne askartelulaatikkoon. Jos vain joskus jaksaisin taas aloittaa jonkun projektin :D

Löysin myös Monster High Ghoulfriends -kirjan, jota en vielä ehtinyt aloittaa, sillä mulla on Valtaistuinpeli vähän kesken ... ja siinä tiiliskivessä vähän kestää.... :'D




Ei lainkaan huono saalis, tycker jag <3 


15 kommenttia:

  1. Omg! Kukas se siellä. :D Tätä tuntuu tapahtuvan minulle liian usein myös, että löydät jotain ja sitten minäkin löydän samaisen figun.
    Itsellenikin on kertynyt kiinaeläimiä ja tarkoitus olisi tehdä ainakin kaulakorua ja muuta koristetta. :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee ehkä se johtuu siitä että silmät on jotenkin virittyneet skannaamaan niitä tavaroita mitä on juuri nähnyt blogissa. En tiiä, kumma juttu :D

      Joo siis ennen kun aloin keräilemään leluja, väkertelin niistä kaikenlaista, Mut nyt se on vähän jäänyt.. liekö sitten laiskuutta vai ajanpuutetta XD

      Poista
  2. Oi, sinua onnisti kun löysit noin paljon kaikenlaista kivaa! x >
    Aika harvoin törmää kirppareilla tai kierrätyskeskuksessa MH nukkeihin, tai ist miun silmät ei osaa bongata niitä. O:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis mäkään en kyllä koskaan nää monstereita käytettynä. Oon ostanut varmaan kaikki näkemäni MH-nuket, jotka ei oo ollu tasoo tussilla sotkettu hampputukka 8 €.

      Mut pitää pitää silmät auki :D

      Poista
  3. Monstereita on ruvennut nyt näkymään kirppareilla. Luulen että niiden estetiikka ei ihan kaikkiin lapsiin vetoa tai niitä hankitaan leluiän ohittaneille. Jälkimmäistä epäilen, sillä olen löytänyt ihan MIB-kuntoisia monstereita kirpparilta osineen kaikkineen ja koruja pitelevät silikonilenkit paikoillaan.
    Taas kauhea flashback menneisyyteen kun näin nuo Britainsin eläimet. Tuttuja olivat ainakin apina, kiharainen kameli ja se musta antilooppi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hyvä kuulla! Itse en vaan oo nähnyt sellaisia kirppishintaisia juuri ollenkaan. Ne harvat monsterit mitä oon nähnyt on tosiaan olleet sellaisia, mistä ehkä pati euroa voisin maksaa, mutta en aivan 7-8 € mitä niistä pyydetään.
      Toivon, että löytäisin vielä joskus kirpparilta hyväkuntoisen Bonitan. Siitä voisin jopa maksaakin :D

      Joo mullakin oli jonkin verran Britainsin figuureja pienenä. Olisi kiva tietää, mistä olen ne aikoinani saanut :D Olen semi katkera, että rikoin tapiirini joskus, eikä korvaavaa ole tullut vastaan. :(

      Poista
  4. Oh, Britainsejakin! Halpiseläinfiguista voi tosiaan askarella esim. koruja tai liimata niitä esim. purkin kanteen "nupiksi" ja sitten suihkuttaa spray-maalilla koko komeus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, yleensä jätän väliin tuollaiset muovieläinpussit, mutta tsiigailin aika tarkkaan että siellä on paljon Britainsseja ja pari Heimoa, eli kannattaa ostaa :D
      Juu itse aikoinaan teinkin noista krääsäeläimistä paljonkin kaikkia juttuja, mut nyt oon vähän feidannut tän askartelun. Ehkäpä jaksaisin taas joskus näperrellä jotain !<3

      Poista
  5. Himpura, kiitos tuosta lelueläinwikistä! Jään plaraamaan tuota nyt varmaan moneksi tunniksi ja aion linkarta ko. sivuston myös hevosmallareille, koska se voi olla hyödyksi mallien tunnistuksessa. Timpon musta ratsukko on ihan meneväisen näköinen, kenties kelpaisi minullekin (joka olen maailman nirsoin figunkeräilijä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo wiki on kätevä varsinkin jos on vähän tuntemattomammista merkeistä kyse. Harmi, ettei siellä ole vielä ihan kattavaa kuvavalikoimaa kaikista merkeistä. :D

      En ole varma kuuluuko hevonen ja ratsastaja yhteen. Kasasin ukkelinkin monesta pussista löytyneestä osasesta. Iskin cowboyn mustan hepan selkään, koska siltä ei ollut häntä poikki.
      (Ps. jos ratsukko oikeasti kiinnostaa, niin voin kyllä heistä luopuakin :D)

      Poista
    2. Hiiiuu minkä kokosia nuo nyt on, ihan Britainssin skaalaa (hevosmallikielellä stablemate)? Olisi ihan jännä omistaa figu joka on tehty ennen koneaikaa. Ja tuo hepan asento jotenki vetoaa kanssa.
      Jos nyt tosissaan alkaa tuota pohtimaan, niin onkohan täällä päässä mitään mitä voisi vaihdossa antaa... :D Pohditaan sitä sitten.

      Poista
  6. Teitpäs hyvät löydöt! Minä olen löytänyt jo useamman kerran monstereita kirpputorilta, mutta joidenkin hinta oli aikas korkea niin huonokuntoiseksi, joten jotkut jäävät sinne.

    http://hirvioidentalo.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olin kyllä itsekin ihan tyytyväinen saaliiseeni tällä kertaa :D

      Joo Monstereissa tuntuu olevan tuo kirppishinta usein tosi korkea. Onhan ne kalliita uutena, mutta jos lelu on oikeasti huonokuntoinen niin ei siitä voi mitään järjettömiä summiakaan pyytää.

      Poista
  7. Hei noi honkkaripuput vaikuttaa oikeest tosi kivoilta. Varsinki toi istuva on söpis. Ton pitkulaisen anatomia taas näyttää sen verran autenttiselta et voin kuvitella sen pannulle tirisemään. Ja nyt mua käy sitä sääliks. :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mustakin ne on ihania<3 Ja tosi pikkusia :D

      ..... Nyt kun asiasta mainitsit niin kieltämättä :''''''''''''''''''''''''D

      Poista