14. elokuuta 2015

Ever After High -avautuminen x 2

Moi! Mun piti eka avautua yhdestä Ever After High -sarjaan liittyvästä asiasta, mut sitten yllättäen piti vähän avautua myös toisesta jutusta, liittyen samaan sarjaan.

Ne, jotka eivät halua lukea mun tilitystä, voivat katsella kuvia Blondiesta. Ja Dexteristä. (Ja mun kirjoista. Yrittäkää bongata mun tähän postaukseen liittyvä trollauskirja :'D ).


Ensimmäinen avautuminen liittyy EAH:n yleiseen tuotantoon. Siis mitä ihmeen touhua se semmoinen on, että uusia hahmoja julkaistaan jatkuvalla syötöllä?! Kuitenkaan uudet hahmot eivät esiinny webisodeissa tai spesiaaleissa. Kun taas hahmot, jotka ovat sarjan vakkarikastia, eivät tunnu saavan nukkea millään ilveellä. Esim. sitä jotenkin OLETTAISI, että Daring, Hopper, Sparrow, Crumbin serkukset (+ mitä näitä nyt on) olisivat jotenkin etusijalla nukkejen tuotantojonossa. Mutta ei, tulevia nukkeja on mm. Justine Dancer (öö kuka?), Farrah Goodfairy (niin siis..??) ja Mira Shards (jep....). Lisäksi jenkeissä kaupoista saa jo Rosabella Beauty -nukkea, joka ei myöskään ole esiintynyt kuin yhdessä webisodissa nopeasti taustalla.

Jokin siis nukkejen tuotannon, animaation tuotannon sekä markkinoinnin välillä kusee, koska ne eivät ole mitenkään synkassa. Uusista hahmoista tehtyjen nukkejen julkaisu pitäisi ajoittaa suurin piirtein samoihin aikoihin kun itse hahmo esiintyy animaatiossa. Sanomattakin selvää pitäisi olla, että täysin tuntematon nukke kiinnostaa huomattavasti vähemmän.Samoin on mielenkiintoista, että sarjassa esiintyviä taustahahmoja (siis ei niitä, jotka on suunniteltu animaation työntekijöiden mukaan) ei ole nostettu isompaan rooliin. Esimerkiksi lammaspaimen Lilly-Bo Peep (hän on saanut jopa trademarkin) on ollut webisodien taustahahmona varmaan jaksosta numero 1 asti, mutta ei ole vieläkään saanut yhtään repliikkiä. KOSKA UUSIA HAHMOJA ON NIIN KIVA LUODA!

Lisäksi ihmettelen, miten voi olla mahdollista, että Spring Unsprung Kitty Cheshire ja Kittyn basic-nukke julkaistiin niin samoihin aikoihin, että joihinkin kauppoihin Spring Unsprung -versio tuli ensimmäisenä. Kitty oli muutenkin hahmo, joka sai odottaa nukkeversiotaan turhan kauan. Mutta mitäs nyt, kun kittyhanat on avattu? Kitty Cheshirestä on julkaistu yhteensä 3 nukkea todella lyhyen ajan sisällä ja neljäskin on jo tulossa. Samoin Darling Charming on saamassa jo toisen nukkensa, vaikka hahmoa ei varsinaisesti olla sarjassa edes esitelty. Vertailun vuoksi vaikka sarjassa vakituisesti esiintyvä isoveli Daring, jolla ei ole edelleenkään yhtään nukkea, edes tulossa.

En ymmärrä, miten vaikeaa voi olla suunnitella julkaisuaikataulu, jossa olisi jotain logiikkaa. Nimittäin saman yhtiön (eli Mattelin) Monster High on pysynyt suhteellisen loogisena julkaisujensa suhteen. Totta kai leffoihin liittyvät nuket julkaistaan jenkeissä paljon ennen itse elokuvaa, mutta kuitenkin on tiedossa, että uudet hahmot tulevat esiintymään uudessa elokuvassa. EAH:n uusista hahmoista mulla ei oo mitään käryä, mihin Farrah Goodfairy ja Justine Dancer liittyy. Mira Shards tulee olemaan jossain Netflix-spesiaalissa, joka julkaistaan... joskus?
En muuten edes varsinaisesti tykkää kummastakaan hahmosta sarjassa. Mutta tykkään Blondien designista, koska siitä tulee mieleen Liisa Ihmemaassa. Ja Dexterin kohtaloa en oo vielä ihan päättänyt, joten voi olla että kustomiksi menee...


Ja sitten toiseen avautumiseen....

Eli kuten moni varmaan jo tietääkin, Top Toy on lopettanut Ever After High:n maahantuonnin koko Pohjoismaissa. Toys R Us -kaupat myivät yllättäen kaikki jäljelläolevat EAH-nukkensa pois naurettavan halvalla eli en usko, että nukkeja enää kovin monesta liikkeestä löytyy ja jos löytyy, niin olkaa nopeita. (Uskon, että BR Lelut ovat omansa jo aiemmin saaneet myytyä pois hyllystä.). Selkeästi yrityksellä oli kiire saada nuket mahdollisimman äkkiä pois, sillä niiden hinta oli oikeasti ihan älytön.

En oikein ymmärrä miksi sarja päätettiin alun perinkin noin vain feidata. Ensin EAH lanseerattiin tänne ihan normaalisti, kaupoissa oli kivoja esillepanoja. Linjojakin oli heti (tai melkein heti ainakin) useita saatavilla -- Neljän päähahmon basicit, Huntlynn-tuplapakkaus, Getting fairest -linja, Legacy Day -linja ja kaksi leikkisettiä. Sitten uusia linjoja tai hahmoja ei enää tullutkaan. Ok, satunnaisesti Cerisejä ja Blondieita saapui basic wave ykkösien mukana, yhdestäkään Suomeen saapuneesta Cedarista tai Cupidista ei ole tietoa, ainakaan mulla (korjaa, jos olen väärässä!).

Eli sinänsä EAH:n maahantuonnin lopettaminen ei tullut yllätyksenä, mutta ihmettelen miksei uusia nukkeja tullut. Ensimmäisiä perusnukkeja on kuitenkin saanut jo varmaan parisen vuotta kaupoista. Eikä ihme, etteivät ne oikein menneet kaupaksi; kaikilla kiinnostuneilla varmaan oli jo samat 6 hahmoa mitä täällä on myyty. Kaikkia ei edes kiinnosta eri versiot samoista hahmoista, vaan uusille hahmoille olisi ollut kysyntää. Mutta Lizzie, Dexter, Kitty, Duchess jne. eivät koskaan saapuneet Pohjoismaihin. Tuntuu jotenkin siltä, että tälle sarjalle ei edes annettu mahdollisuutta.

Ja vielä ristiriitaisempaa tässä on se, että Netflixistä pitäisi löytyä EAH-spesiaali suomeksi dubattuna. Vaikka nettisarjassa ja elokuvissa olisi kuinka hyvät juonet ja hienoa animaatiota, ne ovat silti vain naamioituja lelumainoksia. Mitä järkeä on siinä, että tänne tuotetaan mainoksia leluista, jota meillä ei myydä? Voin kertoa, ettei sarjojen kääntäminen ja dubbaaminen ihan ilmaista ole...Eli siis, jos et jaksanut lukea tekstiäni loppuun, niin tässä tiivistettynä:

Jos sinuakin harmittaa, että Ever After High -nukkeja ei enää tulla myymään ainakaan BR Leluissa tai Toys R Us -kaupoissa, niin laitapa palautetta Top Toylle. 

Tässäpä parit yhteystiedot:
Top Toyn saitti
Toys R Us:in saitti


Kuningaspari kiittää
PS. Suurin piirtein samoihin aikoihin kun ostin Blondien ja Dexterin, pidettiin kuninkaalliset häät tuolla naapurimaassa ja siks oon oon vähän shipannut heitä. Koska hei, näyttäähän ne nyt ruotsalaisilta! 

8 kommenttia:

 1. Minuakin ärsyttää suunnattomasti se, että Mattel luo vain uusia hahmoja ja niille ei edes ole suunniteltu kunnon tarinaa/persoonaa, otetaan esimerkiksi vaikka Alistair ja Bunny: molempien hahmot perustuvat vain siihen, että he ovat ihastuneita salaa toisiinsa, käyttäytyvät todella kiusaantuneina toistensa seurassa, mutta ovat silti ystäviä. Siis mitä? Alistairillakin olisi esim todella paljon potentiaalia Aliceksen poikana ja hänestä oli pakko tehdä punasteleva urpo. Ja miksi hitossa julkaistaan Alistair nukke, mutta todellakin mainitsemasi alusta asti olleet pojat eivät ole saaneet nukkeja?! Fanit toivovat niitä kovasti, joten missä logiikka?! Ja nuo tulevat uudet nuket ovat kyllä taas niin randomeja, että huhhu, varsinkin Justine ei vain käy minun päähäni. Melody nyt on sentää jollain tasolla ok, koska on ollut myös taustalla suht alusta asti tai jopa alusta, mutta ei hänelläkään ole mitään sen kummempaa hahmoa luotu sarjassa. Voisin jatkaa loputtomiin, mutta ehkä lopetan nyt :D mutta olen samaa mieltä sinun kanssasi näin tiivistetysti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäni ei toi Alistair ja Bunny oikeastaan ärsytä juuri ollenkaan, onhan ne nyt söpösiä :D (plus että hahmot näköjään ovat päässeet webisodeihin asti ja esiintyvät seuraavassakin spessussa)

   Ehkä vähän se kyrsii, että Alistair oli vasta kolmas poikanukke ja mielestäni Hopper, Daring, Sparrow ja Humphreykin olisivat ansainneet nukkensa ennen Alistairia. Varsinkin kun herran nukkeversio ei näytä yhtään samalta kuin piirretty versio, joka on aika komea *_*

   Bunnyn ongelma on mun mielestä se, että se näyttää vähän siltä että sen design on ensimmäinen luonnos, joka on sitten päätetty heti toteuttaa. Itse olisin vähän miettinyt esim. hameenhelman ja kenkien mittasuhteita ja sitä, että onko pinkki ihonväri juuri sitä mitä halutaan.

   Mutta ymmärrän kyllä pointtisi, että hahmoille voisi tosiaan kirjoittaa sitä persoonaa ja taustatarinaa vähän enemmän. :D

   Melody jopa esiintyy aina välillä animaatiossa, joten sen nukke on ihan oikeutettu. Olin melkein yllättynyt, että viitsivät julkaista jonkun hahmon, joka oikeasti esiintyy sarjassa.

   Joo Justine Dancer ärsyttää mua myös siksi, että Kaksitoista tanssivaa prinsessaa ei ole mulle mitenkään tuttu satu, tiedän vain nimen :DD

   Poista
 2. Vihdoin, vihdoin joku otti tämän puheeksi!! Justinea odotin balettitanssiaksi, en Cedarin ja Cerisen sekoitusta.

  Minä sain juuri tänään ihanan Blondien, oletko tehnyt hänelle valopilkut silmiin (?)


  http://hirvioidentalo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tää on sellanen aihe josta keskustelen todella paljon aina yhden ystäväni kanssa ja meitä molempia ärsyttää tämä ihme pelleily, mitä Mattel harrastaa nykyään. Ever After High'lla olisi niin paljon potentiaalia.

   Olen alkanut nykyään kans tykkäämään Blondiesta enemmän kun omistan nuken, se on niin kaunis. Ja ei, en ole tehnyt nukelle mitään (en edes viitsinyt siistiä tuota tukkaa paketin jäljiltä xD). Omani on siis ostettu Virosta ja pakkaus oli venäjänkielinen versio, joten en tiedä voiko faceupeissa olla jotain eroa. Blondiestahan on myös se uudempi basic-versio, jossa on ilmeisesti vähemmän yksityiskohtia.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Vähemmän vaan uusia nukkelinjoja per vuosi ja enemmän harkittuja yksityiskohtia ja parempaa laatua :P

   Poista
 4. Kirjojesi sidonnat menee paskaksi kun tuolleen ladot vertikaalisesti päällekkäin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huolenpidosta kirjojani kohtaan, mutta ei hätää -- valokuvat eivät ole kirjahyllystäni vaan olohuoneeni lattialta, joten kirjat olivat noin korkeintaan vartin :D
   En vain halunnut taustalle mitään ylimääräistä, joten blokkasin aukot kirjoilla.

   Poista