18. elokuuta 2015

Älä syö näitä sieniä!


Rakastuin Japanissa tämmöiseen outoon sarjaan nimeltä Poizun Kinoko (= poison mushrooms). Sarjan valmistaja on nimeltään ekoD Works. Minulle entuudestaan tuntematon firma tituleeraa itseään sanoilla "humorous art & design", joten yritys ei taida olla varsinaisesti lelufirma.
(Kannattaa tutustua muihinkin tuotteisiin, ne ovat outoja!)Myrkkysienisarjaan kuuluu yhdeksän sientä. Erilaisia asentoja on kolme kappaletta. Jokainen sarjaan kuuluva sieni on myrkyllinen ja sen asento kuvaa sienen vaarallisuutta:

 • Seisovassa asennossa olevat sienet aiheuttavat syötynä vatsakipua.
 • Polvillaan kouristelevien sienien syöminen aiheuttaa voimakasta vatsakipua.
 • Kyljellään makaavat sienet voivat aiheuttaa kriittisen tilan, joka voi johtaa kuolemaan. 

Löysin nämä sienet Tokyu Hands -nimisen kaupan kapselikoneista (muualla en tainnut tähän sarjaan edes törmätä). Ostin aluksi yhden ja sain tuon seisovan sienen. Menin loppuvaiheessa reissua vielä uudestaan kyseiseen kauppaan asenteella, että "ostan vaikka kuinka monta näitä, että saan kaikki kolme asentoa". No, mulla oli näköjään joku Gashapon-tuuri ja sain puuttuvat sienet heti eli mulla ei ole näitä kuin kolme kappaletta.

Tamagotengutakemodoki (Amanita longistriata)


Moriharatake (Agaricus silvaticus ?)Tamagotakemodoki eli East Asian death cap (Amanita subjunquillea)Tämä sarja menee niin osastoon "vain Japanissa". Siis kouristelevia sieniä, joilla on ihmisenvartalot?! Mitä ihmettä?

Mutta ihan oikeasti pystyn ihan vähän hahmottamaan, miten sarjan idea on syntynyt... Sieni on japaniksi 'kinoko' ja myös todella moni japanilainen naisen nimi on kolmitavuinen ja päättyy tavuun "ko". Eli Kinoko voisi foneettisesti olla naisen nimi Japanissa. Siksi sienillä on nimenomaan naisen vartalo ja itseasiassa sarjan sienten nimiinkin on lisätty perään tavu 'ko' eli esim. Moriharatake-ko.


Tähän loppuun vielä pari kuvaa. Olin ottanut edellisenä päivänä kuvia näistä figuureista ja unohtanut ne laukkuun. Seuraavana päivänä saaressa sitten löysin laukustani parit yllärisienet ja räpsin sielläkin muutaman kuvan, joista tuli ihan söpöjä... :D
Nämä sienet ovat niin kivoja (vaikkakin vähän groteskeja...), että haluaisin laittaa ne jonnekin esille. Keittiöön?

14 kommenttia:

 1. Ihanan hulluja! Ja tosiaan jotenkin niin japanilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, näistä näkee jo päälle, että mistä nämä ovat tupsahtaneet :D

   Poista
 2. Voi että miten mainioita! Minä laittaisin nuo vaikka ikkunan väliin vaikka joidenkin oksien kanssa. Keittiö olisi myös aika hyvä. Tai lasipurkkien sisälle ja purkit esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo innostuin tuosta purkki-ideasta! Ikkunan väliin en ole varma, uskallanko laittaa, kun siellä kaikki tuppaavat haalistumaan niin paljon. Mutta esille nämä tulevat varmasti! :D

   Poista
 3. En oikein tiedä mitä ajatella näistä :D! Toisaalta naurattaa ja toisaalta vähän kauhistuttaa, etenkin tuo myrkyllisyys luokitus. Hitsi, osa minusta haluaisi näitä myrkkysieniä, jotenkin niin hassu idea :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on vähän sellaisia, ettei oikein tiedä mitä näistä ajattelisi. Mutta jotenkin vaan sain näistä hullun pakkomielteen :DD

   Poista
 4. Niin japanilaista että hiljaiseksi vetää. Yhtä aikaa kaunista ja ällöä. Tavattoman kiinnostavia figuureita yhtä kaikki ja ehdottomasti esille keittiöön! Muistuttaa ainakin etteivät sienet ole ihmiselle luotettava ystävä.
  Suomessakin on pitkälleen heittäviä myrkkysieniä. Tuttavani nuori koira söi valkoisen kärpässienen ja oli kuollut ennenkuin omistaja ehti sen luo vaikka olivat samalla pihalla. Kukaan meistä ei tiennyt että se on NIIN myrkyllinen.
  Mutta tuo firma on tuotteiltaan ihan <3. Eteenkin nuo töpselinenät. Sopivatkohan ne länsimaisiin töpseleihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa, ikävä kuulla koiran kohtalosta. Lemmikin kuolema on niin surullista.
   Itsekään en tiennyt, että valkoiset kärpässienet ovat noin myrkyllisiä. Tiesin kyllä, että valkoiset ovat punaisia pahempia, mutta että noin nopeasti tappavat D:

   Poista
 5. Aivan mahtavia nämä sienet! :D Ja kauniita nuo kuvat ♥

  VastaaPoista
 6. Onpas nämä erikoisia, mutta jollai tavalla todella mielenkiintoisia ja ostaisin kyllä ehdottamasti muutaman itselleni. Nämä voisivat olla kivoja koristeita kukkaruukuissakin, tekisi metsäteeman :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu itsekin olen miettinyt, että laittaisin esille jonnekin huonekasvieni läheisyyteen. Tai sitten sinne keittiöön >:D

   Poista
 7. Karmean ihania :3 Tässäpä vasta mainio idea Cosplay asuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ehdottomasti toteuttamisen arvoinen idea! Haluan nähdä kuvia ! :D

   Poista