29. toukokuuta 2015

Tuhkimokarma

Olin suunnitellut tekeväni tähän seuraavaksi Siivouspäivä-aiheisen postauksen, mutta koska kyseisen päivän saldo oli niin laiha, niin skippaan koko aiheen...

Mulla on ollut jo pidempään vähän satu-fiilis, katsoin äsken Disneyn Pahatar-elokuvan ja kävin tässä toukokuun alussa katsomassa näytellyn Tuhkimo-elokuvan. En ollut alun perin kovin kiinnostunut koko elokuvasta, mutta mulla sattui olemaan yksi vapaalippu, joka oli menossa vanhaksi. Menin sitten leffateatteriin asenteella "Eka leffa joka sattuu menemään" ja päädyin katsomaan Tuhkimoa. Yksin elokuvissa käyminen oli vaihteeksi ihan hauskaa, siinä on ihan erilainen tunnelma kuin porukalla. 

Mulla ei ollut Tuhkimo-leffaa kohtaan oikeastaan minkäänlaisia odotuksia, lähinnä ajattelin että leffa on vain näytelty (ja 3D-animoitu) versio piirretystä. Kuitenkin diggasin leffasta hyvinkin paljon ja se toi paljon syvyyttä Tuhkimon tarinaan. Tuhkimon olosuhteiden ahdistavuus ja elämä jatkuvan henkisen väkivallan uhrina ei oikein mielestäni välity animaatiossa. Näytellyn elokuvan Tuhkimo-raukka oli niin positiivinen ja inspiroiva hahmo, että hänelle soi oikein mielellään sokerisen onnellisen lopun. 




Tuhkimo-elokuva sai minut myös pitämään Ever After High'n Ashlynn Ellasta vieläkin enemmän. (Ashlynn on muuten edelleenkin onnistunut olemaan ainoa EAH-nukkeni!), On myös mukavaa, että Ashlynn on viime aikoina saanut enemmän ruutuaikaa webisodeissa. 

Vaikka nukke on yksi harvoista Ever After High -nukeista, mitä Suomesta on saanut ja varmaan kaikilta tosifaneilta löytyy se jo hyllystä, ajattelin tehdä tällaisen Ashlynn-postauksen, koska nukessa on niin paljon kauniita yksityiskohtia. Ja muutekin haluun vähän fiilistellä näitä Ever After High -nukkeja, koska en oo niin tottunut niihin vielä :DD


Oon edelleenkin sitä mieltä, että Ashlynn Ella on nätein Ever After High -nukke. Nukella on jotenkin ihanan persikanvärinen iho ja siihen sopiva hiusväri. Hiukset olivat tosin paketin jäljiltä aika karseassa kunnossa. 

Hahmon pinkki-turkoosi asu puhuttelee tietekin myös. Mekko on kivalla tavalla barokki-inspiroitunut. Lisäksi japanilaistyylinen printti tekee mekosta mielenkiintoisen. 


En ole eri versioita Ashlynnista vertaillut, mutta meikki on kivan hillitty. Ashlynnin naamamuotti on myös hieman sirompi kuin valtaosan EAH-nukeista, mikä tekee nukesta vähemmän pallopään. (jee!) 

Outo juttu, ilmeisesti kaikkien basic Ashynnien (eli siis Ashlynn Ella ja Hunter Huntsman 2-pakkauksen versiot) hiuspanta on paketissa väärin päin. Ilmeisesti koko panta on moldattu väärin päin, sillä box art -kuvassa Ashlynnin panta on piirretty oikeanpuoliseksi, kun taas nuken pannan yksityiskohdat ovat vasemmalla puolella. Piirretyssä pannan yksityiskohdat ovat suhteellisen keskellä. Vaikka yleensä kiskon Monster High -nukeilta kaikki asusteet paikoillaan pitävät kuminauhat irti, olen Ashlynnin kanssa pyrkinyt pitämään kumilenkit paikoillaan, koska nuken asusteet ovat niin pieniä että ne hukkuvat helposti. Myös kampaus on ihanan yksityiskohtainen, mutta mun oli pakko ottaa riski kampauksen mahdollisesta pilaamisesta ja irrottaa kuminauha, koska en vaan *voinut* pitää hiuspantaa väärin päin! :'''D


Ashlynnin teemana ovat linnut, kukat ja erilaiset köynnokset, sekä tietenkin kengät, onhan hän Tuhkimon tytär! 
Pikkuruinen lintusormus pysyy visusti kiinni kuminauhalla, koska en todellakaan ajatellut hukata sitä minnekään. 
Kaulakorun aiheena on lintuhäkki, jonka ympärillä lentää kaksi kyyhkystä. 
Korvakoruissa ja rannerenkaassa on pieniä korkkareita.


Ashlynnin laukussa on jotain itämaishenkistä ja aiheena on tietysti kello. Mielestäni se, että kello on juuri lyömässä kahtatoista, kertoo paljon suunnittelun tarkkuudesta ja on hauska viittaus alkuperäiseen satuun. 

Jotenkin tuntuu, että alkupään Ever After High -nuket olivat aivan super-yksityiskohtaisia ja kaikki asusteet todella mietittyjä, verrattuna uudempiin nukkeihin. Ymmärrän, että Mattel haluaa säästää suunnittelu- ja tuotantokustannuksissa, mutta silti hieman sääli.


Yleensä en välitä niin paljon läpinäkyvän muovin käytöstä nukkejen asusteissa, mutta tähän nukkeen läpinäkyvät kengät vähän niin kuin kuuluu jo oletuksena. Ilmeisesti Ashlynnin kengät on olevinaan lasia.... mikä on hyvin käytännöllistä (itseasiassa lasikenkien käytännöllisyydestä vitsaillaan muuten webisodissa Chosen with Care). Okei, lasiset korkkarit jeejee, mutta sitten on vielä nuo köynnösten tapaiset remmit, onkohan niidenkin tarkoitus olla lasia? Jos on, niin olen kyllä todella kiinnostunut EAH-universumin elastisesta taikalasista :D Kuitenkin, remmien ansiosta Ashlynnin kengät eivät ehkä tipahtele portaisiin toisin kuin äitinsä popot. 

Muuten, nuken kengät näyttää mielestäni hankalasti puettavilta, mutta ne onkin todella helppo laittaa nuken jalkoihin (!),

Tuntuu, että valtaosalle Ashlynn on Huntlynn-tuplapakkauksen ostajille se pakollinen paha, koska totta kai kaikki haluaa sen poikanuken (ja onhan Hunter nyt kiva :D). Mut ehkä tää postaus saa edes jotkut arvostamaan Ashlynniakin <3 


Ja vielä näin aiheeseen liittyen, bongasin juna-aseman lehtikioskilla tämmöisen:


Kyseessä on siis joku ylikallis "suunnitteluvihkonen", jossa on lähinnä tyhjähköjä sivuja, johon voi sitten suunnitella (en tiedä mitä). Mutta vihkon mukana tulee tuollaisia ihania luonnosmaisia tarroja, joiden takia tekisi melkein mieli maksaa se joku 7,50 € D:

Olin vähän hämmentynyt tuon lehtisen löytämisestä, eiks Ever After High -nukkejen maahantulo oo vähän niinkuin loppunut jo Suomessa? Miksi sitten oheistuote? Vai ovatko EAH-nuket tekemässä kauan odotettua paluuta?? Hmmm. 




4 kommenttia:

  1. Mä taas oon kuvitellut että Hunter olis ihmisille se pakollinen paha... Mä onneksi tykkään sekä Ashlynnistä että Hunterista, se tuplapakkaus oli siis pelkkää voittoa! :D
    Ashlynn on kyllä kaunis, nuo huulet on vaan niin ihanat. Ja vaikka Ashlynn ei mulle hahmona oo mitenkään erityinen, niin silti nukkena yksi parhaista, ei siitä pääse mihinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa no vähän hyvä, että on myös ihmisiä jotka ovat ostaneet tuplapakkausen nimenomaan Ashlynnin takia. Itse oon vaan nähnyt jengin kauppaavan Ashlynnia enemmän kuin Hunteria.

      Ashlynnin värit ja kaikki on niin ihanat <3 Tykkään tosin hahmon persoonastakin :)

      Poista
  2. Ashlynn ansaitsee todella enemmän huomiota kuin mitä nykyisellään saa. Mielestäni hahmo on harvinaisen järkevä ja jalat maassa pitävä hahmo sarjan koheltaviin "päähenkilöihin" nähden. Lisäksi tykkään myös sen sirosta disainista joka erottaa sen edukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww, niin ansaitsee!<3
      Oon samaa mieltä, Ashlynn on sarjassa yksi "järkevimmistä" ja tietyllä tapaa samastuttavimmista hahmoista, koska suurinosa hahmoista on niin övereitä. Monster High'n Lagoona on mielestäni samanlainen jalat maassa -tyyppi (joka on kyllä laskenut pisteitä käsikirjottajien Gil on/off -sekoilujen takia).

      Ashlynn puhuttelee nukkena kyl enemmän kuin muut EAH-nuket koska sillä on just noi pusuhuulet <3

      Poista