15. huhtikuuta 2015

Kirppislöytöjä

Moikka! Oon pitkästä aikaa käynyt vähän kirppiksillä ja käytettyjen tavaroiden kaupoissa (siis onks thrift storelle oikeesti mitään järkevää suomenkielistä nimeä?).

Pääsiäisenä järjestettiin siis nelipäiväinen Kaapelin kirppis -niminen tapahtuma Helsingin Kaapelitehtaalla. Mikä oli ihan kiva juttu, sillä pääsiäinen on vähän rasittava juhla siinä mielessä, että siinä on 3 pyhäpäivää neljästä vapaapäivästä ja kaikkialla on ihan kuollutta. Eli kiva kun oli jotain järjestettyä ohjelmaa myös niille, jotka eivät sinkoa minnekään mökeille heti kun on vähänkin pidemmät lomat.

Itse käväisin Kaapelin kirppiksellä kahtena päivänä. Lelutarjonta oli vähän surkeaa, mutta olinkin vähän varautunut siihen.

Ensimmäisenä päivänä taisin löytää vain tämän E.T.-riipuksen :


Se on vähän ällö, mutta pakkohan se oli napata mukaan :)
Rakastan kaikkea kasaripopcult-nostalgiajuttuja. Täytyy varmaan keksiä joku ketju sille.

Kirppiksen toisena päivänä tein myös hyvin nostalgisen ja harvinaisen löydön, nimittäin vastaani tuli Rottaolio!


Rottaoliot ovat hirviöitä Jeff Smithin Luupäät (engl. Bone) -nimisestä sarjakuvasta. Olin aivan jäätävä Luupäät-fani joskus yläasteella, tykkäsin silloin muutenkin paljon sarjakuvista. Rottaoliot olivat niin parhaita! :D Nyt löytämäni figuuri ei ole ensimmäiseni. Ostin joskus Luupää-actionfiguuripakkauksen eräästä sarjakuvakaupasta. Pakkauksessa tuli Leppo-hahmo ja pieni rottaoliovauva. Pitäisikin kaivaa ne jostain esille... 

Rottaolion lisäksi löysin myös Schleichin australianpaimenkoira-aikuisen ja pennun


Löytö pisti miettimään sitä, kuinka nopeasti lapset pistävät lelut kiertoon nykyään. Näidenkin koirien valmistus on aloitettu vasta 2013... Schleichiä on muuten vähän kritisoitu siitä, että koirien mittakaavaa on vaihdettu. Omasta mielestäni mittakaavan vaihtaminen oli itseasiassa ihan hyvä juttu, sillä tykkään pienemmistä figuureista. Laadusta tinkiminen on sitten taas asia erikseen.

Ostin kirppistapahtumasta varmaan jotain muutakin, mutta en nyt muista mitä :D


Viime viikonloppuna kävin vähän asioilla Itäkeskuksessa, niin tsekkasin samalla paikalliset Fidan ja Kierrätyskeskuksen. Itiksen Kiertsi oli ennen todella hyvä, mutta en ole oikein enää tehnyt mitään kunnon löytöjä sieltä :''''(

Enkä kyllä nytkään löytänyt oikein mitään, mutta kummastakin kaupasta tarttui mukaan yksi saalis


Pahoittelut alastomasta mieskauneudesta (hei on sillä moldatut kalsarit!), Kenillä oikeasti oli vaatteet kun ostin sen! Ihan housut ja paita! Ne vain ehtivät hukkua tilapäisesti jonnekin kun tutkin herran nivellyksiä. Joista puheenollen, siis anteeksi mitä? Tyypillä on kyynärpäät ja ranteet nivelletty, mutta ei polvia! Mattel, mitä tämä tällainen touhu oikein on!? Onneksi Monster High -pojilla on sentään *nykyään* nivellykset ihan kunnossa, vaikka ekoilla ei ollut liikkuvia ranteita. 

Ja siis mulla ei todellakaan ole nyt mitään käyttöä millekään ylimääräiselle kennukelle, mutta en vaan voinut jättää sitä sinne! Oikeen kunnon heräteostos.


 Katsokaa nyt, miten nätti hän on *_* Ripset ja kaikki!
Tosin tolle tukalle voisin ehkä joskus tehdä jotain....
(btw en ees tiiä onks se ken vai joku blaine tai mitänäitänyton whatevs)


Ja sit vielä viimeisin tapaus -- äidin meikkilaukulla käynyt pikkuprinsessa:


Siis aivan järkyttävä! :'''''''''''''''DDDDD 

En vieläkään ole mikään MLP-fanaatikko, mutta poimin kyllä ainakin g1-ponit talteen jos niitä suinkin tulee vastaan. Ja mua semisti kiinnostaa kaikki reppanat, joita voin sitten yrittää pelastaa. Ponilla ei näyttäisi olevan muovivaurioita ja karvatkin pitäis olla ihan ok kunnossa... En tosin tiedä lähteekö noi Majestyn meikit kuinka helposti pois, että pärjäänkö itsekseni vai luovutanko ponin suosiolla "ammattilaisen" käsiin. Tosin jos saan ponin puhtaaksi, niin voin jopa harkita sen pitämistä itse, sillä se on tehty samalla muotilla kuin jo omistamani Glory. Ne vois näyttää kivalta yhdessä, tycker jag :)

10 kommenttia:

  1. Mä en ole ikinä nähnyt E.T:tä, koska pelkään koko otusta... Toi avaimenperä/riipuskin vähän karmii mua :D

    Ohhoh, aika erikoista tuo että käsissä on hyvä nivellys mutta jaloissa ei mitään! Mutta Mattelin muilla sarjoilla on käsittääkseni aina ollut huonompi nivellys kuin MH ja EAH-hahmoilla, vaikka Barbien kohdalla tuokin taitaa vaihdella linjoittain. Olen muuten aika varma että tuo tumma kaveri on Ryan!

    Mä muistan kerran kajonneeni omaan My Little Ponyyni kynä kanssa. Turhauduin kun kaikki oli liian tyttömäisen näköisiä, niin piirsin yhdelle niistä kuulakärkikynällä kulmakarvat. Kadutti kyllä jo silloin... Mulla oli tosin lapsena vain G2-poneja, joten useimpien MLP-keräilijöiden ei tarvitse facepalmailla mulle kun tuskin mitään arvoponia tuhosin :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. E.T. on ihan kiva. Elokuva ja itse ukkeli. Vaikka sitä ei oo kyllä kauneudella pilattu :DDD

      Joo ihmettelin kans tota. Ku itse ajattelisin niin, että polvet olis ehkä vähän kriittisemmät kuin ranteet... Mut aina ei voi voittaa. Ja hei, kiitos kun nimesit ihanan mieheni, itse tunnen niin huonosti Barbien hahmoja. Ja kun vähän googlailin niin ilmeisesti Ryanilla oli päällään jopa alkuperäiset vaatteensakin o/

      Haha voi ei, pystyn oikeen kuvittelemaan miltä poni näyttäis kulmakarvojen kanssa!! :DD
      Joo, no varmaan jokainenhan lapsena tekee vähän tyhmiä juttuja. Muistaakseni itse lisäsin Ariel-barbille vähän silmämeikkiä permanent-tussilla.... :'''D

      Poista
  2. Tuo on kyllä komea Ken-nukke! Kerrankin sillä on kivat hiukset ainakin mun mielestä :)

    Toi ET on kyllä hauska vaikka ei se nyt mikään silmiä hivelä otus olekaan, minulla on joskus ollut ET pehmolelu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hän on aivan ihana! <3 Toi tukka on kyllä satakertaa kivempi kuin muoviset hiukset, mutta se kaipaa mielestäni vaan vähän stailausta.

      Haha, toi ET on vähän sellanen karseen ja makeen rajatapaus :'''D Mut arvostan.
      Mullakin taitaa muuten olla ET-pehmolelu jossain...

      Poista
  3. Hienoja löytöjä! ET-on kyllä aika raasu hahmo mutta niin suloinen ja liikkis<3. Niin tärkeä meille kasarilapsille!
    En ole koskaan älynnyt, että luupäistä olisi tehty figuureja. Minäkin tykkäsin niistä kovasti ja seurailin sarjaa julkaisun aikaan. Hieno rottaolio!

    Majesty on luultavasti aika helposti puhdistettaissa hyllykuntoon. Meikkitahrat eivät ole kovin pahan näköiset. Paratiisikartanolla on hyvät huolto-ohjeet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! ET:tä ei voi vihata, vaan se on just ihana :D

      Juu muistan, että Luupää-actionfiguureja myytiin GoodFellows-nimisessä sarjakuvakaupassa joskus emt 15 vuotta sitten. Mutta toi mun nyt löytämä rottaolio on paljon pienempi kuin ne, joten en tiedä mihin sarjaan/minkä mukana tuo on tullut.... Täytyykin tutkia.

      Juu, ajattelinkin että varmaan joku poniammattilainen osaisi fiksata sen helpostikin hyvään kuntoon. Itse ajattelin, et yritän puhdistaa sen parhaani mukaan, mut en oikein jaksais hommata mitään aknevoidetta tai antaa monen kuukauden auringonvalohoitoa sille. Mut katsotaan mitä saan aikaseks, en oo vielä ehtinyt koskea Majestyyn ollenkaan :)

      Poista
  4. Silmäni suurenivat varmaan yhtä suuriksi kuin rottaoliolla, kun näin tuon otuksen! :D Ite tykkäsin valtavasti nuorempana ja tykkään kyllä vieläkin Luupäistä. Siihen maailmaan imeytyi heti mukaan ja hahmot ovat hyvin kirjoitettuja ja tietenkin se Smithin piirrustustyyli, aah <3. Nyt alkoi heti tehdä mieli lukea uudelleen Luupäitä :) On kyllä aivan mahtava löytö tuo rottaolio! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa, että Luupää-faneja löytyy! <3
      Joo mä muistan kanssa, että sarjassa vetosi just hahmot ja piirrostyyli. Jeff Smith oli mun suuri piirustusidoli, ennen kuin aloin imemään vaikutteita mangatyylistä enkä oo koskaan oikein päässyt siitä kunnolla eroon vaikka oonkin vähän pyristellyt.

      Harmi, että mulla ei taida olla Luupäät-sarjakuvia kuin yksi albumi jostain loppupuolelta (olisko Vanhan miehen luola tms). Olis kiva lukea sarja ihan alusta asti uudestaan.

      Poista
  5. Wow mikä löytö tuo rottaolio! Rottaolio (tai aiemman Luupäät suomennoksen mukaan ihmisrotta) kyllä takes me back todella paljon! Yhtenä kesänä teini-ikäisenä lainasimme kaverini kanssa kirjastosta pinon Luupäät ja Akira-sarjakuvia ja luimme niitä. Edelleen tulee tuo kesä mieleen noista sarjiksista.

    Rottaoliot oli kyllä lemppareitani Luupäissä. Taisin piirtää fanarttiakin niistä kaverin luonnoskirjaan. :'D Pitääkin pyytää jos saisi skannata ne piirrokset tai ottaa valokuvan jos kamulla on vielä se kirja tallella.

    Minäkin muuten hämmästelin tuota Schleichin koirien kokomuutosta. Ovat tosin nyt ehkä enemmän mittasuhteessa esim. hevosiin nähden. Mutta nämä uudet Schleichit ovat jotenkin omituisen... "kokkareisia" :'D Siis karvat on tehty sculptaamalla figuurin pintaan epätasainen pinta ja se on minusta ei-niin-kiva ratkaisu. Uudet figut tuntuvat epämiellyttäviltä, jopa pisteleviltä käteen. Tosin tykkään niistä sculpteista muuten, saksanpaimenkoira, husky ja valkoinen susi lähtivät heti mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli pakko ostaa! :D (aa mä en muistanutkaan tota ihmisrotta-käännöstä!)
      Luupäissä oli ne kaks vajaata rottaolioo, nii ne oli mun mielestä parhaita. Mut tykkäsin siitä niiden pomostakin, joka oli jotenkin erinäköinen ku ne tavikset :D

      Joo, itekin oon kiinnittänyt huomiota Schleichien uusien figuurien pintaan. Mielestäni tekstuuria on jotenkin ihan ylipaljon, tykkään enemmän niistä vanhoista ja sileistä figuureista :D
      Mun mielestä ne moldit on ihan jees muuten uusilla, mut sit välillä ne maalaukset taas on vähän mielenkiintosia...

      Poista