30. huhtikuuta 2015

Kitty Care

Olin yhtenä päivänä Kierrätyskeskuksessa etsimässä kerrankin jotain ei-leluihin liittyvää. Kuitenkin kävi niin, että vastaani tuli tämmöinen kisu:


Todennäköisesti kyseessä on Hornbyn valmistaman Kitty Care -sarjan yksilö. Ghost of the Doll -sivun Kitty Care -osiosta ei löydy juuri tämän näköistä kissaa.  Saitilla olevien kissojen päässä ja hännässä olevat karvat ovat keskenään samanväriset. Omallani taas on sininen tukka ja liila häntä. Eli en oikein osaa sanoa onko kissa aito vai ei. Tietysti kaikenlaiset variaatiot tuotannossa ovat mahdollisia...



Parillakymmenellä sentillä löytämäni kissa on karmeassa kunnossa,
en ole vielä ehtinyt tehdä sille mitään :(


Hornby valmisti Kitty Care ja Puppy Care (samantyyppisiä kuin kissat, mutta koiria) -sarjoja joskus 80-luvun puolessa välissä. Sarjat ovat todennäköisesti My Little Ponyjen vanavedessä ideoituja, sekä kissoilla että koirilla on harjattava pastellinvärinen tukka ja materiaali ja kokoluokkakin vastaa poneja. Oletettavasti molemmat sarjat olivat hyvin lyhytikäisiä. 

Kitty Care -kissojen (en tiedä muistanko väärin, vai myytiinkö näitä Suomessa nimellä Kisuli-kissat?) mukana tuli aina jokin esine esim. lelu, lankakerä, kalanruoto, jonka voi kiinnittää kissan suussa olevaan reikään. Kissoille (ja koirille, mut en käsittele nyt niitä) oli myös erillisiä vaatesettejä.

Puppy Care -sarjan koirat ei yhtään viehätä mua, niissä on vain yksi muotti josta edes jotenkuten pidän. Mutta jostain syystä mua jotenkin kiehtoo nämä "ponikissat" ja oon monesti *harkinnut* aloittavani näiden keräilyn. Toistaiseksi ostan näitä vain jos tulee halvalla vastaan, mitä ei käy kovin usein.

Mulla oli jo entuudestaan täällä yksi kissa odottamassa lajitovereita:


Tämä kissa on vähän erilainen kuin Kitty Care -sarjan kissat yleensä, sillä se kuuluu Sweet Dreamers -nimiseen linjaan. Kyseisen linjan kissat ovat muuten samanlaisia kuin peruskissat, mutta niillä on sulkeutuvat räpsysilmät. Luulin itseasiassa tätä kissaa kopioksi vaikka kuinka kauan, koska en ollut edes tietoinen Sweet Dreamerseista. 


Pieni Kitty Care -kokoelmani

Mua itseasiassa puhuttelee Sweet Dreamers -linja normikissoja enemmän, koska oon semisti alkanut tykkäämään creepyistä nukkesilmistä (BBE-ponit on niin parhaita!). Ja lisäksi sen takia, koska mulla oli pienenä just tämmöinen räpsyripsikissa, mutta vaan harmaa. Ikävä kyllä se on hukkunut jonnekin historian havinaan, muistan että sain sen joululahjaksi joskus 80-luvulla. Elättelen vieläkin vähän toivoa, et jos se joskus vaan ilmestyisi jostain...



<3



11 kommenttia:

  1. (╯°□°)╯ Aaaa~
    Minä kutsun näitä kirouskissoiksi sillä yhden löydettyäni, minulle on pienessä ajassa kertynyt kokoelma näitä ja tarkoitukseni oli myös kirjoittaa näistä joskus.
    Ja katsos kuka tässä on :D
    http://img.photobucket.com/albums/v346/Carolina7/Merchandise/IMG_5612_zpsn5ypg4hl.jpg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just toi mulla oli pienenä!!<333
      Heii epis mä en ikinä löydä näitä kissoja, paitsi kerran taisin nähdä Fidassa yhden joka oli tyyliin homeessa tai ainakin ihan hirveässä kunnossa, enkä ehkä olis halunnut maksaa femmaa sellasesta :O

      Jotenkin nää kiinnostaa mua huomattavasti enemmän kuin ponit :D

      Poista
    2. Ihan mielelläni voin antaa / vaihtaa, miten vain, kisun sinulle. Olen odotellu seuraavaa lelukirppistä että olisin pääsyt sinne myymään, mutta myös mahdollisesti tapaamaan sinut taas, siinä samalla voinut antaa kisun.

      Poista
    3. Aww hei voin tosiaan vaihtaa kisun johonkin tai ihan maksaakin siitä :D
      Olisi ihan hauska miittailla muitakin keräilijöitä! Toivottavasti tulisi taas jonkinlainen lelukirppis tai jokin muu tapahtuma :)

      Poista
  2. Aivan mielettömän hellyyttävä tuo viimeinen ympyränmallinen kuva! ;__; <3 <3 <3

    Mulla on ollut tällainen siamilaiskissan näköinen otus pienenä ja on varmaan vieläkin jossain. Pitää oikeasti mennä penkomaan niitä vanhoja lelulaatikoita mökin vintillä! Joka kerran kun postaat jotain tulee aina uusia "missähän sekin on" -viboja. x'D
    Onko nuo koiraversiot olleet sellaisia luppakorvaisia? Sellainenkin on ollut pienenä leikeissä. Ei mitään muistikuvaa onko näitä saanu Suomesta kun omani sain pienenä saksanmatkalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (Haha toi räpsyväsilmäinen kissa näyttää joissain kuvakulmissa hämmentävän realistiselta, ottaen huomioon mikä se on XD)

      Siis mua just kiinnostaa nää hämärät lyhytikäiset sarjat, koska niitä muistaa nähneensä lapsuudessa, mutta ne eivät ole niin megasuosittuja kuin esim. ponit. Niin siksi haluan arkistoida kaiken tänne, ettei ne unohdu! :D


      Joo niillä koirilla on sellaiset liikuteltavat luppakorvat! Täällä on niistäkin kuvia http://www.ghostofthedoll.co.uk/puppycare.htm

      Itse tykkään vain tuosta sironaamaisesta muotista. Noi muut ei oikein nappaa :D

      Luulen että niitä koiria on saanut ihan Suomesta, koska niitä tulee aina välillä vastaan. En vaan itse edes oikein tiedä minkänäköisissä pakkauksessa näitä kissoja ja koiria on myyty, koska en ole nähnyt näitä ikinä kaupassa. Sain vain sen yhden joululahjaksi silloin ja siitäkin on tosiaan varmaan joku 25 vuotta :'D

      Poista
  3. Terve! Kiitos supermielenkiintoisesta ja taidokkaasti kirjoitetusta blogista!!

    Sekä kissoja että koiria sai Suomesta. Pakkaus oli perus a4 pahvi jossa eläin sitten pleksillä kiinni. Tyypillisiä myyntipaikkoja olivat marketit kuten Eka-Market ja Cittari, lelukaupoista noita harvemmin sai. Yleisin kissa taisi olla oranssinvärinen, jolla oli keltainen häntä ja hiustupsu. Itse kerään sekä kissoja että koiria ja vastaan on tullut koiria kahdessa koossa: isoja ja pieniä. Itse en koskaan lapsena näitä saanut, joten vahinko otettu takaisin moninkertaisena. ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiitos paljon kivoista kommenteistasi ja tärkeästä lisäinfosta koskien Kitty/Puppy Care -sarjoja! :D Itselläni on vain nämä kaksi kisua, mutta syy siihen on varmasti se, että ei ole tullut oikein enempää vastaan.

      En tiennytkään, että näitä on valmistettu useammassa koossa! Ovatko nämä omistamani siis isompaa sarjaa?

      Poista
    2. Juu, nuo ovat niitä isompia. Koiria ainakin on kahta kokoa. Ja valmistuslaatuja taitaa olla ainakin kolmea: liikkuvien osien määrä, muovin paksuus ja hiusten laatu vaihtelee usein.

      Poista
  4. Näille myytiin muuten myös vaatteita ja jotain irrallisia tarvikkeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, jos muistan oikein niin olen nähnyt vaatepaketeista ehkä kuvia Pinterestissä :)

      Poista