18. tammikuuta 2015

Leluosasto = kauhuosasto ?


Vaunuissa nukkuu riivattu vauva
(huomioikaa, että riivatun vauvan alla on toinen riivattu vauva!)
Lundby - tuo arvostettu nukkekotimerkkiPahoittelen, nukkekotiharrastajat ....


... mutta en ole varma haluaisinko tätä pikkuväkeä kotiini
Ratsastaja-Steffilläkin on vähän huono päivä
... oon ajatellut jo monta päivää, että minkälainen naama tuolla kypärän alla on.... 
Tekee tästä vaan pelottavamman kun ei tiedä.Oon kipeenä, nii en jaksa nyt kirjotella mitään, ja sit ku löysin nää kuvat mun kännykästä nii ajattelin ilahduttaa niillä teitäkin :D 

Tämän elämyksen tarjosi Kampin Anttila. 

17 kommenttia:

 1. Hahaha!! Ihan loistava postaus! XD En tiiä uskallanko mennä enää Anttilan leluosastolle ku ei sitä koskaan tiedä millon käy Manaajat ja toi vauva tulee liukuportaita väärinpäin alas.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muuten painajaisista... <3 :'D

   Poista
  2. Hyi hitto! :DDD Uus twisti jota en ees tullu ajatelleeks!

   Poista
 2. Tuota nukkekotiperhettä olen itsekin miettinyt että onko se oikeasti tehty noin epämuodostuneeksi tyyliin "kaunista voi olla erilainenkin"? Ehkä perhe Frankenstainille on tehty oma, goottityylinen nukketalokin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa varsin erikoiselta että niin yyberkonservatiivinen merkki kuin Lundby harrastais tollasta suvaitsevaisuutta :''D Tai ehkä toi on tosiaan niiden joku hiljainen kannannotto.

   Mut en ymmärrä et miten kellekään voi tulla mieleen suunnitella ton muotonen pää, mitä tol perheen tytöllä on XD

   Oijoijj sellanen goottilinnanukkekoti ois ihana! Ehkä mustakin sit vois tulla nukkekotiharrastaja :D

   Poista
 3. Noi kuvat ei kyllä todellakaan tee oikeutta noiden lundbyjen kauheudelle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei nii! Ton perheenäidin KELTASET silmät ei tuu kunnolla esille! :D

   Poista
 4. x'D Mahtavaa! "huomatkaa että vauvan alla nukkuu toinen riivattu vauva!" Kaksi riivattua yhden hinnalla... Repeän aina kun esim. "Paskat kirpputorilöydöt"-blogissa on joitain kauhuvauvanukkeja... (toisaalta käy niitä myös vähän sääli ja toisaalta tekisi mieli ostaa sellainen ja tehdä siitä joku ihan hullu painajaisvauva-custom x'D )

  Aika jäätävät ilmeet noilla Lundbyn nukeilla tosiaan. En ole nukkekotijutuista ollut niin innostunut, vaikka miniatyyrit ja esim. dioraamat sen sijaan ovat ihan kivoja. Ehkä nukkekoti-epäkiintoisuus johtuu juuri siitä että niiden nuket ovat monesti tosi tökön näköisiä... On hassua kun nukkekodit voivat olla viimeistä yksityiskohtaa myöten aidonnäköisiä ja sitten taas nuket ihan haparoivia.

  Pistää vähän ärsyttämään, jos lelujen ulkonäköön ei ole viitsitty nähdä vaivaa vaan "kunhan nyt jotain ei ne lapset niin tarkkaan katso".. D:

  Heh toi Steffi... voin oikein kuulla sellaisen Psyko-elokuvan kauhuriipinä-äänen kun joku uskaltaa raottaa ratsastuskypärää ja alta paljastuu...

  ...lisää tällasia! :''D Onko muuten omistuksessasi joitain derppaavia mutta kuitenkin hellyttäviä lelutapauksia? Jos löytyy niin sellaisten esittely olisi hauska! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mullakin on vähän ristiriitainen suhtautuminen noihin kauhunukkeihin! :'D Mun vanhemmat löys mun epämääräisiä projekteja varten sellasen oikee kunnon truu horror -nuken, mut mun sisko eli mun kämppis sano etten saa tuoda sitä meille kotiin. Eli mun pitäis käydä sitä sit porukoilla kuvaamassa, mikä taas ei oo yhtäkkisten inspiraatioiden kannalta kauheen hyvä juttu.

   Mulla vähän sama. Aina välil näkee jotain tosi hienoi nukkekoteja ja on sillee "Ooh mäkin haluun!", mut en kuitenkaan ikinä jaksais sisustaa sellasta sillee yhteensopivasti ja hienosti. Musta tuntuu, että noi Lundbyn ihmiset on menny laadussa aika paljon heikompaan suuntaan :'D Kun ennen ne oli vähän sellasia tylsiä, mut sentään näytti ihan ihmisiltä. No nykyään... ei oo ainakaan tylsiä. :'D

   Jep, muakin ärsyttää toi et ihan ku lapset ei muka kiinnittäis lelujen ulkonäköön mitään huomiota... Vaik lapset ne nimenomaan kyl kiinnittää :D

   Steffi oli vaan viimeinen silaus tohon leluosastofarssiin. Ei mitenkään ettimällä etitty noit kauhuleluja siellä, vaan niitä vaan löyty kokoajan lisää :'''D Hyi hitto, vielki vaan kelaan et minkälainen naama siel kypärän alla on.

   ... Mulla on kyllä sunnitteilla vähän outoihin leluihin liittyviä postauksia ja vähän muutakin :D Mut ei oo viel tarpeeks materiaalia kasassa. Mutta silmät auki pidetään kaiken oudon ja derppaavan varalta!

   Poista
 5. Lisää kauhuleluja vaan esille kunhan mahdollistuu! :D Nukkekotifriikkinä kärvistelen välillä sen totuuden kanssa, että harvemmin nuket - muut kuin jotkut käsin tehdyt - näyttää kovin fiksuilta, ja samaten niiden kädet on aina sellaset ettei niitä vois kuvata pitelemässä/käyttämäsä esineitä. Sinäänsä sillä ei kai olekaan väliä kun kuitenkin tulen aina kustomoimaan nukkien naamat eri lajisiksi kuin akuperäisversio... Mutta ne kädet. Ja haluan nuken, jolla on oikeasti runko eikä pelkkää pehmytkudosta kovamateriaalisten ääriosien ohella... Plus sen täytyy olla mahdollisimman hyvin nivelletty, mutta ah ja voi kun se nostaa sitten hintaa opiskelijalle hengenvaaralliselle tasolle (varaa ostaa vaan yks tai maksimissaan kaks nukkea! Eihän se yksi riitä...).

  Vauvanuket on aina ollu pelottavia, en tajunnu pentunakaan miks ihmiset aina niitä osti. Tietysti joku kustomoija sais niistäkin aikaan huvittavia hirvityksiä. Kun en muutenkaan ihmispennuista niin tykkää.

  Hevoslelut ja kaikki se oheiskrääsä nykyään... Miksi kaiken pitää olla pinkkiä ja naisellista? Sillon ku ite kaakkeja ostelin ni niillä oli vielä järkevämmän (hillityn... tuonkohan liian vahvasti värimakuni esille) värisiä rytkyjä eikä koskaan mitään ripsiä, hyi. Harjat ja hännät pätkittiin heti ensiksi vähintään puolimittaan ettei tarvi tapella karvojen kanssa. Ja siis totta vieköön oli meile tärkeetä että konit näytti anatomisesti hevosilta ja varusteet kanssa, niissä puitteissa kun mahdollista.
  (Rupesin nyt pohtimaan, että ehkä lelutehtailijat luulee penskojen tykkäävän semmosista kilometriharjoista ja hännistä, eikä tiedä että ne joka tapauksessa tulee joku päivä kynityiksi. Nimim. omistaa paljon muualta saatuja heppoja joilla hyvä jos näkyy "jouhia" ollenkaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis nukkekodit ja niiden tavarat on kyllä kivoja, mutta ne ihmiset on niin karmeita. Onneksi esim. Pikkaraiset ja Sylvanian Familyt on melkein yhteensopivia Lundbyjen kanssa, niin ihmiset voi sitten korvata eläimillä.

   Musta tuntuu että kunnolla nivellettyjen nukkejen löytäminen on missä tahansa koossa aika haastavaa. Tai siis, omistan yhden feikki-monsterhigh-nuken ja haluisin kustomoida sen, mut haluisin samalla vaihtaa sille myös kropan kun sen nykyinen on maailman kököin. Mut ei oikein tunnu löytyvän sopivia nukkeja tuhottavaksi.

   Joo mulla on kansa vähän ongelma vauvanukkejen kanssa. Tykkään vaan aikuis- ja teininukeista. Lapsenkasvoiset nuket on liian creepyjä mulle.

   Siis eiks pinkkejä heppaleluja oo ollu jo jostain 80-luvulta lähtien? Ainakin muistelen et mun lapsuudessa olis myös ollu sellasia. Mulla ei oo kyllä mitään niitä vastaan :D Siis oli mulla varmaan jotain realistisiakin hevosia mut itse kyl tykkäsin enemmän leikkiä poneilla...

   Ja siis en voi sietää sitä et lapset leikkelee nukkejen / hevosten / minkälie hiuksia. Etenkin My Little Ponyjen keskuudessa suosittu tukkatyyli on siiliksi leikattu otsatukka, muuten karvat saattaa olla koskemattomat. En tajua mikä mielenhäiriö aiheuttaa tällaista käytöstä. Sakset pois lapsilta!

   Poista
  2. Ja jos ei ihan tyyliteltyjä nappisilmäelukoita halua käyttää, voi tosiaan tehdä kompromissin ja tehdä eläinihmisen (eli tietenkin anthron). Mittasuhteet pysyy uskottavampina mutta ei ole ihminen, ja ite ainakin JOUDUN tekemään naamat itse. Omistan jopa massaa, joka siihen sopii, se sama mitä käytän noihin peukkureihin.

   Dolores.fistä (sinne vaan seikkailemaan.. Tulee sellanen Liisa ihmemaassa -olo) saa miu silmään ihan kylliksi nivellettyjä, kokomuovisia nukkeja, jotka kuitenki maksaa noin 30 eur/kipale eli aika hintavia on. Mutta en halua ostaa simppelimpää nukkea vaan siksi, että se on halvempi... Skaala on se mikä yleensä nukkiksissa eli 1:12. Sopii noihin omiin hevosiinkin mitä omistan lapsuudesta ainakin 20 kipaletta. Ne tartteiski esittäjää valokuviin.

   Onneks ne vaivanukenostajat jätti rauhaan aika äkkiä, kun vissiin todettiin ettei myö niihin kosketa. Poneja tuli sitten samana aikana myös, niilläkään koskaan hirveesti leikitty.

   Saatto ollakin, mutta samalla tavallahan Grand Champions valmisti pääsääntösesti ihan realistisen värisiäkin juttuja. Niitä meillä on. Ja siis ite oon ysäripentuja ni en tiedä enkä muista kunnolla. Yllättävän vanhoja nuo jotku moldit kyllä on minkä heppoja omistan.
   Mitä poneihin tulee, niistä olen pysynyt ihan pihalla ja tulen toivottavasti jatkossakin pysymään. Muut keräilkööt mitä haluaa mutta se yhtäkkinen MLP -räjähdys netissä oli aika shokki ja on edelleen, mikä ihmisiä kiinnostaa niissä nyt yhtäkkiä? Ainahan niitä on ollut... Ja mie oon saalistanu pelkästään mahdollisimman realistisia hevosmalleja. En toisaalta tajua sitäkään miksi käytännössä kaikkien leluhevosten naamojen pitää olla koveria rodusta riippumatta. Tai että ne jouhet just on ihan hemmetin pitkät, koska ei se mitään realismia ole sekään.

   Minä voin sietää, vihaan sitä prinsessalookia mikä pakkaustuoreissa hevosissa liian usein näkyy. Tosin jos karvat ei ole ihan hirveän kummalliset ni en niihin kauheesti koskenu aikoinaa, nythän noita ei edes tule osteltua kun ei kehtaa, ja on arvokkaampaakin kohdetta (Breyer ja muut realistisemmat) mihin rahansa törsätä. on muuten osunu silmään nyt sekin, että jostain syystä leluhevosten harjat (esineet) on muodoltaan samanlaisia ku ihmisten harjat. Kyl sellasta voi käyttää ja leluna ihan kätevä se on, mutta jälleen kerran se on pois uskottavuudesta. Nimim. pennusta pitäen realismihullu. Tiedä sitten onko tämä jonkun mielestä naurettavaa kun pentunakin jo edellytin realismia leluiltani. :D Leikit oli kyllä jotain ihan muuta, ennemmin creepyä... Mitään tallileikkejä ei paljoa ollut tai jos oli, sillonki piti olla jotain friikkiä.
   (Kyllähän esim. kylmäveristen ja barokkirotuisten hevosten jouhet saa kasvatettua älyttömiin mittoihin oikeasti, mutta hoitokin on sen mukaista ja siksi se on harvinaista. Hevonen ei välitä paljonko aikaa tapat sen harjan pesemiseen kurasta: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/f2/21/8b/f2218bab164760be57d0b332dbdb32b2.jpg ja https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/97/c8/46/97c84691633d288c0961779a4ffec752.jpg ...Yritin etsiä kuvia myös likaisista pitkätukista, mutta eihän sellaisia kukaan kuvaile...)

   Sakset pois lapsilta, joo. Samaa mieltä. Kun ei ne aikuisetkaan aina osaa niitä oikein käyttää.

   Poista
  3. Ihana toi Dolores.fi -nettikauppa. Noi kaikki söpöt miniatyyri-hatturasiat ja ties mitkä pikku ihanuudet X3

   Mullekaan ei ostettu oikeastaan ikinä vauvanukkeja. Varmaan sen jälkeen kun joku sukulainen toi ulkomailta sellasen nuken joka sano jtn "Mamma!" tms ja aloin itkee.

   No siis MLP-keräilijöitä on oikeastaan pääasiassa kahdenlaisia. Niitä, jotka keräävät 80-90-luvun poneja lähinnä nostalgiasyistä. Ja sit on ihmiset, jotka fanittaa tätä uusinta piirrettyä ja kerää siihen liittyviä oheistavaroita. Keräilyleluina ponit on olleet suosittuja jo monta vuotta, mutta tän uuden animaatiosarjan myötä ponit sai myös aivan uudenlaisen yleisön, mm. miehiä ja poikia, jotka ei aikaisemmin oo poneista niin välittäneet.
   Ja siis voin kertoa, et mitkään MLP-harrastajat ei etsi sitä realismia niiltä leluilta xD

   Mulla tosiaan ei oo mitään prinsessaheppoja vastaan. Päin vastoin, ne jotenkin kiehtoo mua. Silloin 80-luvullahan oli myös Enchanted Kindgom -sarja, jonka hevosia mulla ei lapsena ikinä ollut, mutta jotenkin oon aina pitänyt niitä nätteinä.

   On mun mielestä joidenkin eläinfiguurimerkkien aidonnäköiset hevosetkin ihan kivoja, vaikka en muuten oikein hevosihmisiä ole. Mut esim. CollectAn musta friisiläinen on mun kokoelmassa eikä oo toistaiseks pois lähdössä :D

   En oikein tiiä mitä mieltä oon varsinkin tosta jälkimmäisestä pitkätukkahevosesta. Ei oikein vaikuta kauheen käytännölliseltä tukkatyyliltä... D:

   Poista
  4. Oon sieltä hankkinu tavaraa, voin suositella. Se siinä vaan on, että jos alkaa niitä romuja ostelemaan asenteella "no ei tääkää paljoo maksa, otetaa tuo vielä tähä pääle" ni tietysti se summa sitten kasvaa vähän isommaksi, eikä siksi kannata pelkästään ostella vaan myös miettiä, miten tehdä itse vastaavaa kamaa.

   Ja kuten tiedetään, vauvanuket (ja oikeat vauvat) ovat pelottavia.

   Noita piirrettyjä fanittavia tunnenkin, ja ne tietää etten arvosta sitä harrastusta, annan vaan olla miten on. Ts. en sano juuta enkä jaata asian suhteen. Tiedän kyllä ettei noilta realismia edellytetä eikä se edes olisi mitenkään mahdollista... Ja siksi en noista poneista ole koskaan tykännytkään.

   Minulla on. :D En edes tiennyt ko. sarjaa ennen kun mainitsit. piru kun piti edes googlettaa, no, ihankun se kopioisi jotain kliseeasentoista arabimuottia jota viljellään kaikissa lelukaakkimittakaavoissa ja joita siis itselläkin on; en vaan tiedä, saattaako olla myös niin että EK kopioi tätä tusinamuottia. Tusinamuotti on yksityiskohtasemman näkönen (kuvat googletin barbieheppoina, eli yleensä taitaa olla myyty barbeille):
   http://img835.imageshack.us/img835/8834/102be.jpg
   http://img21.imageshack.us/img21/8744/105wa.jpg
   Sanon vielä, etten ole koskaan oikeasti tykännyt ko. muotista, koska asento on hutera ja ikonimainen leluhepoille. Plussaa siinä oli aikoinaan eteenojentuva etujalka, hehe. Plus se kun se on tietenkin arabi, tuo tunnetusti prinsessamainen ja yliarvostettu hevosrotu.

   Niitä figumerkkejä on hyvin harvassa, esim. just CollectA tekee ihan kelpoja. Tosin niistäkin löytyy varmana vikaa kun alkaa etsimään ja asialla on hevosia astetta kovemmin harrastava mallari, joka siitä muotoilusta jotain tietää. Schleich on ainakin yliarvostettu kun tekee nykyään pelkkiä aliensatukirjaponeja... No, miehän hevoshulluna ja piirtävänä sekä mallailevana sellasena kahon tarkkaan kaikki ja vaadin ihan liikaa, joten on ihan hybvä että olen kustomoija ja mallari, koska sillon pystyn korjaamaan niitä kauheuksia, mitä kaupoista joskus vastaan tulee. Jos siis on sellanen malli jonka saa älykkäästi kustomoitua, kaiken maailman barbiponit on yleensä niin hirveitä ja pieleen muovattuja ettei niistä saa meikä mitään tehtyä (plus että ovat liian isoja).

   Ei se kätsy olekaan, eikä hevosilla ljuonnostaan tuollainen kasva. Harjaa pitää pitää kiinni ja ties mitä että sen saa kasvatettua kilometriksi, koska se kuluu. Ja on tiellä joka tilanteessa. Semmonen kaulan ja silmät peittävä on ihan hyvä ja yleinen kuitenkin, ainakin muilla kun puoliverisillä, arabeilla ja esim. akhaltekeillä ja muilla hyvin siroilla ja jalostetuilla roduilla.   Poista
  5. Jaa, no ite en oo oikein hevosihmisiä. Tykkään kyllä kaikista eläimistä, joten hevoset on mulle vain yksi eläin muiden joukossa. Jotkut figuurit on mun mielestä hienoja ja ovat kokoelmassani sen takia, koska niissä on jotain mun silmää miellyttävää. Mun mielestä Schleichilläkin on joitain ihan kivoja, esim. Lusitano. Näistä ihan uusista en niin hirveesti tykkää kun osa näyttää ihan siltä et niillä ei oo kaulaa.

   Myös realistisuus on mulle vain yksi ominaisuus muiden joukossa. Realistisuus voi olla joissain figuureissa mulle "se juttu", mutta joistain figuureista pidän esim. niiden sympaattisuuden, värien tai ilmeikkyyden takia. Joskus myös tykkään joistain figuureista juuri sen takia, että ne ovat tyylitellyn näköisiä. Esim. Schleichin vanha ilves on niin ihana, kun se näyttää just joltain mangatyypiltä xD

   Mut siis en oo ajatellutkaan et joidenkin Barbieheppojen pitäiskään olla realistisia, kun niiden omistajatkaan ei oo ihan luonnollisissa mittasuhteissa xD
   Mun mielestä noi EK-hevoset on kyllä vedetty tarkoituksella ihan ääri-tyylitellyiksi, joten en oo ajatellu et ne olis kopioita mistään tusinahepoista. Ne on niin ylisiroja rakenteeltaan ja tietyllä tavalla My Little Ponyjen ääripää.

   No toivottavasti hepat pärjäävät pitkän lettinsä kanssa! :D

   Poista
 6. Toi eka tukkaheppa meinas jo päätyy mun Mies-kansioon ku oli niin hot prinssi! :D ...Mut sit tajusin et se oli hevonen ja meit ei ollu koskaan tarkotettu toisillemme. Nyyh. :<

  VastaaPoista