12. tammikuuta 2015

Animal Hospital eli Taikalemmikit

Huoneeni uudelleenjärjestämisprojekti on edelleen hieman kesken, joten ajattelin tehdä postauksen aiheesta, josta multa löytyy jo valmiiksi kuvia.


Sekalaisia Animal Hospital -sarjan eläimiä 

Animal Hospital on englantilaisen Vivid Imaginations -nimisen yrityksen tuottama sarja 2000-luvun alusta. Ilmeisti Animal Hospital oli aikaisemmin osana MEG:in Kitty/Puppy in my Pocket -sarjoja, kunnes irtautui omaksi sarjakseen. En osaa muuta tästä yhteistyöstä sanoa, paitsi että MEGin alla sarjan eläimet olivat erivärisiä versioita Kitty ja Puppy in my Pocket -sarjoista. Eläimet saivat uuden designin siinä vaiheessa kun sarjat erotettiin. Uudistuneeseen sarjaan kuului lemmikkien lisäksi myös villieläimiä ja maatilan eläimiä ja paljon erilaisia leikkisettejä.

Vähän vaikuttaa siltä, että Animal Hospital -sarja on luotu hieman Kennerin Littlest Pet Shop -sarjan inspiroimana, sillä AH-eläimilläkin on erilaisia toiminnallisuuksia.

Syy siihen, miksi en tiedä näistä oikeastaan mitään, eikä nää herätä mussa minkäänlaisia nostalgiatunteita, johtuu siitä, että tutustuin näihin ensimmäistä kertaa vasta muutama vuosi sitten. Omaan lapsuuteeni nämä eivät kuulu millään tavalla. Mikä taas johtuu varmasti siitä, että sarja on 2000-luvulta ja en ollut niihin aikoihin juurikaan kiinnostunut leluista.

Mulle on silti jostain syystä ilmaantunut näitä muutamia ja jopa yksi avaamaton pakkaus, vieläpä oikein suomenkielinen. Jostain syystä sarja tunnettiin Suomessa nimellä Taikalemmikit.


Ei voi muuta sanoa kuin että aivan jäätävä ulkoasu (ei sillä, että englanninkielisetkään pakkaukset olisivat olleet mitään designin riemuvoittoja). Erityisesti tykkään noista sateenkaarenvärisistä tekstikuplista. Kustannuksissakin on selvästi säästetty, koska samaa taustakorttia on käytetty useassa erilaisessa setissä, nimittäin nuo "Juon ... ja teen sitten tarpeeni" -kissat ja koirat eivät liity tähän maatilapakkaukseen mitenkään vaan kuuluvat toiseen settiin. 

Lampaan "Paranna minut" -puhekuplasta voikin päätellä, että maatilan eläimet ovat loukkaantuneita ja niiden haavoja täytyy sitten hoidella. Mekanismi toimii samalla tavalla kuin Vaippapöksyissä, eli eläimen haavan saa esiin kylmässä vedessä ja lämpimässä haava katoaa. En ole testannut käytännössä.

Taustapahvissa on toimenpiteeseen liikuttavat ohjeet:


Ohjeista puheenollen, taustapahvista löytyy varoitusteksti minkälaista en ole ikinä lelujen mukana tulleissa ohjeissa nähnyt:


Pointsit Animal Hospitalille ja Vivid Imaginationsille tästä! 


En tiedä kuinka kauan Animal Hospital -sarjaa myytiin 2000-luvun alkupuolella, mutta nyt sarja on herätetty taas henkiin. Nykyään sarja tunnetaan nimellä AniMagic Rescue Hospital ja tuottaja Vivid Imaginationskin on lyhentänyt nimensä pelkäksi Vividiksi. Sarjan uusi versio lanseerattiin ilmeisti viime vuonna. AniMagic on jotenkin nimenä tuttu eli ilmeisesti Rescue Hospital on nykyään jonkun laajemman sarjan sivusarja. Uudistuneen sarjan kotisivut löytyvät täältä.

Sniikkasin vähän lelukaupassa kuvia tästä uudesta sarjasta:



En tiedä oliko aikaisemmassa sarjassa ollenkaan ihmishahmoja, mutta ainakin näissä uusissa pakkauksissa on mukana myös eläintenhoitajia.

Edit: Noniin tihrustelin tässä googlesta ja aikaisempien Animal Hospital -leikkisettien mukana tuli välillä blondeja minikokoisen feikkibarbin näköisiä nukkeja, joilla oli sellaiset "aidot" hiukset. Mielestäni ihmisten uusi painos on itseasiassa suuri parannus edelliseen. 


Plussaa edistyksestä pakkausdesignissa!

Toisin kuin esimerkiksi petshoppien ja muiden comebackin tehneiden sarjojen kanssa, eläinten ulkonäkö ei näytä juurikaan muuttuneen. Jopa noi pahvilaatikot on säilyneet samanmallisina, printti on vain vaihtunut...

Tossa uudessa versiossa tuolta pahvilaatikosta pitäis tulla joku yllätyseläin... Onkohan siis tuolla vanhan pakkauksenkin pahvilootassa joku eläin, jonka olemassaolosta en oo ollut tietoinen??? O_O En oo juurikaan ajatellut koko asiaa ja ainakaan tossa suomenkielisessä paketissa ei todellakaan mainita mitään mistään yllärieläimestä. Eli jos joku tietää, et onko noissa vanhoissakin ollut joku surprise-elukka siellä, niin voi valaista mua.

Itse en siis oikein ole tämän sarjan fani. Nämä olisivat sinänsä ihan kivoja, koska materiaali on sellaista jämäkkää ja kestävää muovia, mutta toi eläinten ulkonäkö.... Uudet tai vanhat, yhtä kökön näkösiä mun silmään. Voi olla, että olisin eri mieltä jos olisin leikkinyt näillä lapsena.

No okei, jotkut noista uusista on ihan söpöjä. Ehkä. :D

4 kommenttia:

  1. Mun mielestä niit ihmishahmoja oli jo sillon 2000-luvun alussa. Ainakin mulla on mielikuva et oon nähny... Ainakin just näin kiertsissä semmosen auton mikä kuulu tohon sarjaan. Se oli joku elukka-ambulanssi. Niin mun mielestä se oli joku leikkisetti missä oli eläinlääkäri ja jotain rekvisiittaa.

    Hei ootko jossain vaiheessa postaamas Teeny Weenyistä, kun niistäkin on se uusintaversio? :D Vaik sul ei kai oo niit mitään? Mult voit lainaa tai saada kuvii ;D Mulla on kaks niitä pieniä kirjan mallisia kauppoja niin ne ei ees oo semmosia rotiskoja kun ne isommat setit! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niiden mukana tullut muuten jotain ihmishahmoja. En vain ollut nähnyt kuvia. Tai sit mun aivot ei oikein jaksa prosessoida näitä kun googlesta tunkee aina myös niitä uudelleenjulkasujen kuvia ja sit pitää tiirata et lukeeks niis rescue vai animal. Anyway, nää ei oikein liikuta mua :DD

      Öö ei oo ainakaan toistaiseksi suunnitelmissa, tosin tän blogin kanssa asiat ei aina mee ihan suunnitelmien mukaan :D
      Teenyweenyistä tulee postaus varmaan siinä vaiheessa jos Sannin ja Rebekan Teenyweeny-asiat jostain hyppää esiin ja silloin voin mahdollisesti haluta jotain lisäkuvia tms. Mut ei siis toistaiseksi oo mikään ajankohtainen, koska en erityisesti hinkua kirjottaa niistä yhtään mitään :DD

      Poista
  2. Aivan mahtava tuo varoitusteksti. X'D Kas kun ei "älä yritä hoitaa elävän lemmikin haavaa 'halaamalla sitä käsilläsi.'"

    ...mutta hämäräksi jää miksei oikeaa lemmikkiä saisi kylvettää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis varmaan toi teksti on sen takia, ettei jotkut kakarat vahingossa hukuta niiden hamstereit tyyliin.

      Ja jos oon ymmärtänyt niin jotain kanei ei sais ollenkaan vissiin kastella.

      Poista