16. tammikuuta 2015

Hyeenalauman uusin jäsen

Nyt on se aika kun ensimmäisiä Schleichin tämän vuoden uusia figuureja alkaa näkyä kaupoissa. Omasta mielestäni uusien figuurien bongailu leluhyllyiltä on hauskaa, varsinkin kun eri kauppoihin tulee vähän eri figuureja, mikä on ollut musta aina vähän epäloogista, kun luulis että niillä olis sama maahantuoja. Mutta samankin ketjun eri myymälöihin voi tulla eri uutuudet ekaksi.

Kuvia kaikista vuonna 2015 julkaistavista Schleich-figuureista voi katsella merkin virallisella sivulla. Kuten jo aikaisemmassa postauksessani kerroin, eli kun tieto uusista julkaisuista levisi nettiin joskus viime vuoden marraskuussa, tiesin hankkivani ainakin yhden figuurin. Ja olenkin ollut oikein huipputehokas tämän asian kanssa, sillä se on ollut kokoelmassani jo viime viikon perjantaista saakka. Nimittäin sattumalta juuri haluamani figuuri saapui ainakin tänne pääkaupunkiin ensimmäisten uutukaisten joukossa.

Ja kuten otsikostakin voi päätellä, kyseessä on siis täplähyeena:


Uusi hyeena on mielestäni ihan kiva figuuri ja tietyllä tapaa realistisin kaikista omistamistani hyeenoista. On ihan kiva, että väritys on vaihteeksi harmaa, sillä lähinnä kaikki muut hyeenani ovat sellaisia kellertäviä ja jopa oransseja. Hyeenoiden väri on kyllä vähän vaikea määritellä, olen joskus yrittänyt uudelleenmaalata yhtä Toy Majorin hyeenaa vähän huonoin tuloksin.

Oikeastaan ainoa asia, josta en niin tässä figuurissa tykkää on tuo liian tumma pää. Olisin halunnut päähän vähemmän kontrastia, koska välillä figuurin naamaa on vähän vaikea hahmottaa. Vaikka täplähyeenojen väritys vähän vaihteleekin, niin itse olisin maalannut pelkän kuonon mustaksi ja jättänyt silmät vaalealle alueelle.

Toinen asia josta en oikein välitä on noi "Goofy-hampaat", mitä aika monella Schleich-figuureilla on (kutsun siis tollasia palkkimaisia hampaita Goofyiksi, koska mulle tulee niistä mieleen Hessu). Kuvasta ei oikein käy ilmi, mutta ylähampaat ovat mielestäni ihan ok, mutta alaleuat kulmahampaat ovat vähän turhan goofyt.

Muuta valitettavaa mulla ei oikeastaan ole, tykkään tästä todella paljon, mutta tää ei tuu olemaan mun lempparihyeena, vaikka onkin yksi parhaista hyeenafiguureista.

Tässä vertailukuvaa uudesta ja Schleichin vanhasta hyeenasta, joka on vuodelta 2005.


Huomaa, että vanha on paljon sarjakuvamaisempi ja tyylitellympi kuin tämä uusi. Itse kuitenkin pidän vanhemmasta hieman enemmän. Vanha hyeena oli jossain vaiheessa mun yksi pienimuotoinen "graalin malja", joten voi olla että sen takia se on mulle erityinen, koska olen oikeasti nähnyt aika paljon vaivaa sen saamiseksi. Vaikka molemmat Schleichin hyeenat ovat aika pienikokoisia verrattuna muiden merkkien figuureihin, tykkään vanhan version pienestä koosta ja napakasta asennosta, vaikkei se olekaan kovin eloisa tai dynaaminen.

Osa hyeenafiguureistani

En ole oikeastaan missään vaiheessa päättänyt alkaa keräillä hyeenafiguureja, mutta jostain syystä niistä aika moni on päätynyt kokoelmaani. Jotenkin mulle tulee niistä sellanen "pakko saada" -tunne.

Haluankin esitellä mun pienen hyeenakokoelmani.


Papon täplähyeena oli ensimmäinen hyeenafiguurini ja olen ostanut sen Virikeaitta-nimisestä liikkeestä. Kauppa on toistaiseksi remontissa. Papon hyeena ei ole suosikkini sen kirkkaan ja voimakaskontrastisen värityksen takia. Muotoilusta kyllä pidän, mutta tässäkin toi musta naama häiritsee. Figuurista on myös uudempi (ja mielestäni parempi) värivariaatio, jossa naama ei ole kokonaan musta.


Safari Ltd.:n täplähyeena taisi olla toinen hyeenani. Sen muistaakseni ostin Sandspielfiguren-nimisestä pienestä saksalaisesta nettikaupasta, jota voin todellakin suositella. Safarin figuuri on kokonsa puolesta mun kokoelmaan vähän turhan iso (ja myös vähän läski, mutta se ei haittaa :D<3), mutta muuten se on mielestäni kiva. Ilme on sympaattinen ja tää on sellainen ihan kiva "perushyeena". Jostain syystä melkein kaikki hyeenafiguurit on jotenkin sarjakuvamaisia.


Chap Mein hyeena on kokoelmani special snowflake, eli poikkeus. Kaikki muut hyeenani ovat täplähyeenoja (joka on tunnetuin kaikista neljästä lajista), Chap Mein hyeena on kuitenkin ainokainen juovahyeena-edustajani. Olen ostanut sen kirpputorilta.

Chap Mei:ta ei ole esitelty "suuressa eläinfiguurimerkkipostauksessani", joten tässä pieni info siitäkin: Hongkongilainen yritys Chap Mei (ToyAnimalWiki-linkki) ei varsinaisesti ole eläinfiguurimerkki, vaan firma keskittyy lähinnä actionfiguureihin ja niiden kulkuvälineisiin. Eläimet ovat usein myyty näiden lisänä pakkauksissa. Usein Chap Mein eläimet ovat vähän turhan epärealistisen ja tietyllä tapaa verenhimoisen näköisiä (etenkin dinosaurukset), joten en monia niistä huolisi kokoelmaani. Kuitenkin jotkut ovat ihan kivoja, kuten esimerkiksi tämä juovahyeena. Se on sarjakuvamainen, mutta ei mielestäni liian epärealistinen.


Sitten on vielä Bullylandin aikuinen ja lapsi. Nämä on viimeisenä sen takia, koska unohdin ne ihan oikeasti. En säilytä näitä samassa paikassa kuin muita hyeenoja, joten muistin nämä vasta kun olin ottanut osan kuvista :'D

Voi reppanat <3


Nämä ovat vuodelta 1993 ja en tiedä onko 94-vuonna julkaistulla Disneyn elokuvalla ollut jotain vaikutusta näiden väritykseen, mutta jotenkin mulle tulee varsinkin tosta aikuisesta aina mieleen Leijonakuningas-elokuvan hyeenat.

Bullylandilla on itseasiassa vielä kolmaskin näiden kanssa julkaistu täplähyeena, mutta sitä mulla ei ole. Olen joko ostanut tai vaihtanut nämä joltain ulkomaalaiselta eläinfiguurikeräilijältä.

Bullylandilla on muuten tietääkseni ainoa hyeenanpentu-figuuri. Ainakaan en ole muihin törmännyt.


Mulla ei siis ole kaikkia mahdollisia hyeenafiguureita enkä varsinaisesti edes haluakaan (ellei niitä nyt tule vastaan), paitsi kokoelmastani puuttuva CollectAn juovahyeena olis sellanen jonka voisin haluta.Tuli otettua pari ryhmäkuvaa. Kaikki eivät oikein mahtuneet.


Hyeenat ovat muutenkin mielenkiintoisia eläimiä. Koiramaisen ulkonäkönsä vuoksi niitä usein luullaan koiraeläimiksi. Kuitenkin ne ovat läheisempää sukua sivettieläimille ja esimerkiksi kissoille kuin koirille.

Täplähyeenat ovat muuten matriarkaalisia, eli lauman johtaja on aina naaras ja naaraat ovat muutenkin korkeammassa asemassa kuin urokset. En sano, että hyeenalauma olisi mikään malliesimerkki tasa-arvoisesta yhteisöstä, sillä naaraat kohtelevat uroksia usein väkivaltaisesti (tosin yksilöt ovat kiltimpiä omille isilleen aww), mutta on sikäli kiinnostavaa, että asetelma on vaihteeksi näin päin.


Että sellainen eläintietoisku tällä kertaa.
Ainiin joo, mun täytyy vielä näyttää vähän mun esillepanoa:


Tää on vähän lavastettu, koska kaikki hyeenat eivät oikeasti ole vierekkäin, mutta aika moni niistä on alimmaisissa lokeroissa. Mua jotenkin naurattaa nää, kun osa on vähän liian isoja noihin lokeroihin ja niistä tulee mulle mieleen sellaset antiikin gladiaattoreita vastaan taistelevat eläimet, jotka odottaa jossain selleissä, että ne päästettäis areenalle :''D

4 kommenttia:

 1. Syy siihen, miksi kaupoissa saattaa olla v'hn eriäviä figuureja on se, että ainakin joillain kaupoilla on sellainen taktiikka että työntekijät/myymäläpäällikkö saa itse joistakin tuotteista valita mitä heille tulee myntiin ja mitä ei. Ja kun kyse on yksittäisen ihmisen mielipiteestä niin silloin on titysti oletettavissa että mielipiteet eriävät. En tiedä käytetäänkö tuota taktiikkaa lelumyymälöissä tai muissa paikoissa, mistä näitä saa, mutta omalla kokemuksella voin sanoa että ainakin joissain ruokakaupoissa, sekatavarakaupoissa ja koruliikkeissä työntekijöille annetaan toisinaan valinnan vapautta.
  Minun leppari näistä on ehdottomasti tuo Chap Mein hyeena. Vaikka sen korvista ja ilkeän oloisesta ilmeestä tuleekin jostain syystä minulle mieleen Gremlingsit, on se silti todella hieno. Sen asento miellyttää minua enemmän kuin muiden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa okei :D Mä en ollutkaan ajatellut että henkilökunnalla olis jotain valinnanvaraa, varsinkin kun kaikki uutuudet tulee kuitenkin jossain vaiheessa sinne valikoimaan. Mut ihan mielenkiintoista jos näin on. :D

   Ahahaa niin tuleekin mieleen Gremlins! Se on minustakin kiva ja virkistävän erilainen eläinfiguuri mm. juuri tuon ilmeikkyyden takia.

   Poista
 2. Oi hauska hyeena-esittelypostaus. <3
  Tämä Schleichin uusi hyeena on varsin hieno, mutta minäkin tykkään silti enemmän tuosta vanhemmasta. Ehkä juurikin se sarjakuvamaisuus vetoaa. Kivaa on myös se, että tuo vanhempi Schleichin hyeena on hellyyttävä eikä esitetty "hullu tappaja-otus"-henkisenä kuten usein monet petoeläimet esitetään.

  ...tai tiedä sitten kumpi on parempi. Petoeläimen demonisoiminen vai sen esittäminen pörröisenä karvakaverina. :'D

  VastaaPoista
 3. Kiitos :D
  Schleichillä on noiden kahden lisäksi (tai no tosta vanhasta on ton beigen lisäksi vielä sellanen kelta-ruskea versio mitä mul ei oo) New Heroes -sarjassa jonkun gladiaattorimiehen kanssa tuleva hyeena.
  http://www.thebigzoo.com/images/products/thebigzoo/400/5670079.jpg
  Se on itseasiassa mun mielestä tosi kiva, mut sil on toi kaulapanta/ketju nii en oikee siks tykkää siitä. Ku haluun et mun villieläimet on "villejä ja vapaita" :D Mut jos tulis kirppiksellä vastaan nii ostaisin.

  Joo toi vanha on nii lutunen<333

  Huomasin tätä postausta tehdessäni, et hyvin usein just hyeenat tehdään jotenkin sarjakuvamaisiksi. Et vaikka merkki tekis kuinka realistisia eläinfiguureita (esim. Papo), nii hyeena on tollanen jotenkin karikatyyrimainen. Ehkä se johtuu hyeenojen koomikkomaineesta, kun ne "nauraa" :D

  Joo toi eläinten demonisoiminen on kyl juttu jota vastaa oon näin lähtökohtaisesti. Just noi Chap Mein figuurit tuppaa olemaan semmosia raivotautisen näkösiä usein, paitsi toi juovahyeena on vähän tommonen emt alistuvan oloinen.. :D

  VastaaPoista