3. joulukuuta 2014

Yleistä höpinää joulukalentereista sun muusta

Eikä, aika menee niin nopeesti, on jo joulukuu! Nyt joulukuussa monessa blogissa pyörii joulukalenteri, mikä on kivaa, koska näin tuntuu siltä että itsellä olisi monta joulukalenteria (niin kuin skidinä :D). Itsekin mietin, että olisiko pitänyt järkätä tänne joku joulukalenterisysteemi. Olisin tehnyt silleen, että joka päivä olisin esitellyt kokoelmastani jonkun yhden figuurin/nuken/lelun/yms ja kertonut vähän siitä. Mutta tosiaan heräsin tähän joulukuun lähestymiseen varsin myöhään, koska keksin asian vasta eilen. Joten ei ainakaan tänä vuonna joulukalenteria. Se myös estää varsin tehokkaasti muista asioista postausten kirjoittamisen noin kuukaudeksi.

Sitäpaitsi en ole nyt yhtään kuvaustuulella, koska täällä ei ole päivisinkään YHTÄÄN luonnonvaloa. Pelkkää pimeää ja harmaata. Pitäis varmaan joskus harjoitella vähän valokuvaamista keinovalossakin... 

Näin yleisesti joulukalentereista puheenollen, mielestäni tänä vuonna on ollut ihan kohtuullisen kiva tarjonta kalentereista. Schleich-kalentereita oli saatavana jopa kaksi kappaletta. Himoitsin kyllä sellasta maatilaeläin-kalenteria aika paljon, mutta ei nyt ollut ylimääräistä kolmeakymppiä heittää johonkin joulukalenteriin :'''D Toivottavasti ensi vuonna tulis joku villieläinaiheinen kalenteri, niin voisin ehkä oikeesti ostaakin. 

Sit törmäsin Anttilassa johonkin Bullylandin Disney Prinsessa -kalenteriin, josta ainakin joistain luukuista tulee figuureja. 

Itselläni on tänä vuonna tällainen Hello Kitty -kalenteri. Sain sen yllätyksenä porukoiltani, olin liikuttunut. Tämän blogin header-kuvasta voi päätellä, että mulla on joskus aikaisemminkin ollut Hello Kitty -kalenteri. 


Tästä kalenterista on tullut toistaiseksi pelkkää suklaata, mutta toi "with surprises" -teksti antais ymmärtää, että jotain muutakin olis luvassa. Raportoin, jos saan jotain mielenkiintoista. Suklaakin on ollut ihan ok, ja luukkujen sisäpuolella on jopa aiheeseen liittyviä kuvia.

Mulla on nimittäin traumat mun viimevuoden Monster High -kalenterista (okei ostin sen alennuksesta ruokakaupasta ja maksoin ehkä euron). Tänä vuonna olis ollut eri kuvalla, mutta älysin pysyä kaukana siitä.


Kalenterin kuva oli kyllä kiva (abbey~<3), mutta suklaa maistui ihan hirveeltä ja ne suklaat oli jotain perus jouluaiheisen muotoisia. Mut karuinta oli kyllä jotenkin se, että taustapahvissa ei ollut mitään kuvia, vaan pelkkä ruskea pahvi.. Nää onkin vissiin jotain niitä halpiskalentereita, joita printataan joka vuosi sen hetkisen muotilelun mukaan. Näitä tais viime vuonna olla myös ainakin Frozenista ja Transformereista.

Anyways, loppusyksy on silleen kivaa ja vähän jännittävää aikaa, kun kaikki eläinfiguurifirmat alkaa ilmottelemaan, mitä niiltä on ensi vuodeksi tulossa. Melkein kaikilta eläinfiguurimerkeiltä on tiedossa jo tulevat julkaisut (tai ainakin osa) vuodelle 2015, mutta Papolta ei ole vieläkään kuulunut mitään. Viime vuonnakin Papo julkaisi tiedot uutukaisistaan vasta joskus joulun aikoihin, mutta silti.. en malta odottaa. Vaikka ei aikoisikaan ostaa mitään, niin on aina kiva nähdä uusista figuureista kuvia ja tietää, mitä uusia lajeja merkit ottavat valikoimiinsa. :)

Itse en tällä hetkellä kerää eläinfiguureja kovinkaan aktiivisesti, mutta tulevista julkaisuista ainakin yksi figuuri on ihan pakkohankinta mulle. Ja se on yllättäen Schleichin (kerron myöhemmin mikä)! Onneksi tällä kertaa Schleich, niin ei tarvitse tilata vaan sen voi koska tahansa käydä kaupasta nappasemassa mukaansa, sitten kun sitä on Suomeen saapunut. :) 

Ja niiinn.... Pitäis varmaan ostaa pikkuhiljaa niitä joululahjojakin.. tuntuu, että oon ostanut lähinnä itelleni lahjoja tässä viimeaikoina. 

4 kommenttia:

 1. Yleensä aina hommaan itselleni joulukalenterin joka joulu (jos ei kukaan muu älyä ostaa minulle sellaista :'D). Tänä vuonna en tosin vielä ole ehtinyt... katselin kaupassa tuota samaista Hello Kitty-kalenteria ja voi olla että jos semmoisia vielä löytyy jostain niin hankin itsellenikin sellaisen.

  Meillä oli joskus lapsena siskoni kanssa sellaiset ihan überhienot joulukalenterit josta tuli pieniä muovisia eläin- ja muita figuureja. Ne oli monta monta vuotta mukana leikeissä My Little Ponyjen "leluina". (mahtavaa kun leikkii leluilla että ne leikkii leluilla x'D) Harmi kun tuollaisia kalentereita ei sen jälkeen ole enää ollut...

  Sitten muistoihin on jäänyt Esso (tai saattoi olla Shell myös...)-huoltoasemilta joskus saadut kuvakalenterit, joissa oli yleensä kyseisen joulun uutuus-Disneyleffasta kuvia. Isäni toi meille sellaiset Leijonakuningas-kalenterit ja vieläkin harmittaa että ne on varmaan menneet roskiin. ;__; Se oli ilmaiskalenteriksi ihan älyttömän upea, sellainen tosi iso ja hyvälaatuinen (tai sitten aika on vaan kullannut muistot. x'p )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä joko ostan itse joulukalenterin (niinkuin viime vuonna kun köyhäilin ton markettimonsterhigh-kalenterin kaa) tai sit mun äiti ja isä ostaa mulle jonkun krääsäkalenterin (kai ne tukee mun harrastuksia :D)

   Joo siis mullakin on hämäriä muistikuvia jostain 80-luvulta, et mul oli kaikkii kalentereit joist tuli jotain pieniä eläinhahmoja (siis semmosia perus hongkong-muovieläimiä). Kun nykyään jos haluaa lelukalenterin, niin täytyy ostaa jotain merkkiä esim. Muumi, Littlest Pet Shop tms. ja ne sit taas maksaa aika paljon.

   Heii vitsi, olin pienenä just tosi kova leijonakuningasfani ja toi kalenteri kuulostaa niin siistiltä! <3 Mä muistan kyl, et joskus tyyliin postissa tai jonkun lehden mukana olis tullu Leijonakuninkaasta sellanen kuukausikalenteri mikä se nyt on.. almanakka :D

   Poista
 2. Siis miks kaikilla on ollu jotain tollasii kivoi kun mulla oli salee vaan jotain normi pukkikalentereita suklaalla? :'D Mulla oli kyl yleensä vähintää se kaks kalenterii, suklaa- ja kuvakalenteri. Mut mun suosikki oli pussikalenteri jonka jossain vaiheessa sain. Äiti oli tosin aivan uskomattoman surkee täyttämään sitä XD Siel oli aina tyyliin joko karkkii tai rahaa, mikä nyt sinällään ei ollu ikävää, mut olisin oikeesti arvostanu enemmän just jotain kindermunalelui :'D En oo koskaan ollu kovin fiksu...

  Mut yks vuos mutsi oli Jenkeissä joulukuussa niin mun "nanny" (mutsin työkaveri oli aina mun lapsenvahtina) täytti sen kalenterin, ja sain sieltä esim. Tiimarin pieniä lumiukkohahmoja joista tykkäsin ihan älyttömästi! <3 Tosin oli siel kaikkee randomiikin kuten esim. semmosii pienii kynttilöitä... :'D Niillä en osannu tehdä yhtään mitään kun jo tulitikun raapaseminen oli vielä sillon mun mielestä tosi vaarallista ja sai tehdä vaan tyyliin palokunnan ollessa vahtimassa. Varmaan tietty ihan hyvä näin ku jälkikäteen ajattelee :D

  Partiolaisten adventtikalenteri oli aina se pakollinen paha. Semmonen mulla oli aina 7 v. lähtien kun kuuluin partioon ja sen jälkeenkin kun pikkusisarukset kuuluu vieläkin. Tosin nyt mulle ei tyrkytetty yhtään kalenterii ja melkein tuli ikävä! :D

  Ainoo kiva juttu partsakalentereis oli se, et ne luukkujen kuvat jotenkin täydensi sitä maisemaa. Se oli mun mielestä ainoo oikee tapa toteuttaa kuvakalentereita. Paitsi sillon jos ne ei kohdentunu oikein! Se oli aivan JÄRKYTTÄVÄÄ!! :O

  Nyt mulla on Darth Vader ja se on just noit ruskeepahvisii kakkakalentereita. Yleensä mä en nirsoile kalenterisuklaitakaan mut toi on kyl pahaa :'D Mut on mulla kanssa yks nätti kuvakalenteri oikeen glittereillä ja se on kierrätetty! Just semmonen nostalginen <3

  VastaaPoista
 3. Siis ei meillä ikinä ollut sellasta kalenteria, joka velvottais vanhempia itse täyttämään sen jollain krääsällä. Tai eiku oli meillä yhtenä jouluna sellanen sukka, josta tuli muistaakseni kaikkea todella hämmentävää kuten esimerkiks magic-kortteja.......

  En muista ees tyyliin mitä kalentereita mulla on ollu joskus ala-asteella.... Varmaan jotain perus. Mul oli yhtenä vuonna yks sellanen MilkyWay-kalenteri jos oli myös 25. päivä, mikä oli kivaa.

  Mut siis... NEOPETSIEN JOULUKALENTERI!! Oli niinq aina parasta joulukuussa :D

  Sannilla on tänä vuonna sellanen kuvakalenteri (joka ei siis oo partiolaisten joulukalenteri vaan stockmannilta), jonka kuvat liittyy siihen isoon kuvaan. Sellaset kalenterit on kivoja kyllä.

  VastaaPoista