6. marraskuuta 2014

Yleistä MH-kustomoinnista

Heipparallaa, ajattelin tässä nyt vähän yleisesti höpötellä Monster High -nukkejen kustomoinnista. Olen itse ollut kiinnostunut monsterien kustomoimisesta jo jonkin aikaa. Kokeilin joskus myös My Little Ponien kustomointia, mutta jätin sen vähän niin kuin kesken, eikä muutenkaan mulla tuu niistä oikein mitään inspiraatiota kustomeihin.

Ajattelin myös antaa muutaman vinkin myös muille aloitteleville kustomoijille, näin vasta-alkajana vasta-alkajalle. Itsehän oon siis kokonaan valmiiksi saanut vain yhden MH-kustomin. Kesken mulla on tällä hetkellä kolme kappaletta (aikaisemmassa postauksessa sanoin niitä olevan kaksi, tällä välillä on tapahtunut vähän juttuja hmm hmm).

Vaikka olen siis nukkejen kustomoimisessa ihan nyypiö, tein kuitenkin ennen prosessin aloittamista paljon taustatutkimusta ja ns. ajatustyötä. Siksi voinkin sanoa tietäväni aiheesta aika paljon.

Keskeneräinen Lacey ennen blushausta ja glossausta...

Tässäpä siis muutama vinkki heille, jotka harkitsevat kustomointiharrastuksen aloittamista:

1. Siihen menee rahaa. Paljon. Periaatteessa mitä enemmän nukkeja teet, sitä halvemmaksi tarvikkeet tulevat. Mielestäni ei kannata ostaa erikoislakkoja, pastelliliituja, akvarellikyniä yms. vain yhden nuken tekemiseen. Ihanteellistahan tietysti on, jos monta ihmistä voi käyttää samoja välineitä. Meilläkin piti kavereiden kanssa olla nukketalkoot tässä kesällä, mutta se vähän... siirtyi. Erinäisistä syistä.

Lisäksi Suomessa MH-nuket ovat käytettynäkin aika kalliita (ja muualta maailmasta ostaminen on myös kallista, koska postikulut), joten... rahaa palaa. Tietenkin yksi ratkaisu on ostaa nuket uutena ja myydä vaatteet ja tavarat ja näinollen saada osa kuluista takaisin. Mutta itse pyrin *pääasiassa* kustomoimaan käytettyjä nukkeja.

Ja jostakin syystä noita nukkeja ilmestyy kustomijonoon koko ajan vaan lisää :'D


Kustomointitarvikkeita 
(paitsi noi oikealla olevat siveltimet tuolla beigessä pussissa ovat kyllä siveltimiä joilla meikkaan ihan omaa naamaani, joten en tiedä mitä ne tekevät kuvassa O_O )

2. Kustomointi vie hitosti aikaa. Tai siis aika riippuu vähän siitä, tekeekö vain uuden naaman vai uusiiko myös tukan tai tuleeko nukkeen muita muutoksia.

Reroottaus itsessään on jo todella hidasta (ainakin jos käyttää lanka/solmutekniikkaa, niin kuin minä), mutta jos pohjana käyttämälläsi nukella on liimaa pään sisällä, niin onnea vaan. Kaivoin Catrinen päästä liimaa valehtelematta varmaan yhteensä 12 tuntia. Jos olette olleet tekemisissä Mattelin käyttämän liiman kanssa, niin tiedätte mistä pirun keksinnöstä on kyse. Aivan järkyttävää kamaa -- limaista, mutta kovaa ja sitkeää tavaraa, joka ei kuivu ilmeisesti ikinä. Jos pään sisällä ei onnekkaasti ole liimaa, niin nuken kaljuksi saamiseen menee ehkä vajaa tunti.

Naaman piirtämisessä ei sinänsä kestä kauan, mutta siinäkin joutuu odottelemaan lakkakerrosten ja maalien kuivumista joskus yli vuorokauden, joten hidasta hommaa sekin on.

Aikaa vie myös se, että kustomointia varten joutuu välillä tilailemaan asioita netistä (Mr.SuperClear, rerootattavat hiukset yms mitä näitä nyt on). Esim. paketin saapuminen Hongkongista Suomeen saattaa kestää kolmisen viikkoa.Catrine tuli mulle tällaisessa kunnossa

3. Älä osta omaa projektia varten nukkea, joka on ollut jo aikaisemmin kustomi. Syyt ihan vaan sen takia, että et voi tietää millä aineilla nukkea on käsitelty aikaisemmin.

Tämän virheen tein Victorian kanssa. Mua ei niinkään paljon häirinnyt se, että Catrinen naamassa oli jo valmiiksi väriä, vaan se että primerinä käyttämäni Mr. Super Clear ei tarttunut vinyyliin niin hyvin, ja tämän takia myöskään akvarellikynä ei tarttunut kunnolla, joten piirustusjälki ei ollut niin tarkkaa kuin esimerkiksi Laceyn kanssa.

Päättelin, että naamassa näkyvät värijäljet johtuivat siitä, että aikaisempi omistaja ei ollut käyttänyt primeriä (en oikein tiedä miten suomentaisin tämän, pohjustusaine? fiksatiivi?) ollenkaan ja piirtänyt suoraan nuken naamaan ja vinyyli oli "imaissut" värin itseensä. Jos käyttää välissä pohjustusainetta, väri tavallaan piirretään sen päälle eikä itse vinyyliin ja näinollen sen voi pyyhkiä pois.

Sitä en vieläkään oikein tiedä, miksi Mr.Super Clear ei tarttunut kunnolla nuken naamaan. En osaa sanoa oliko naama aikaisemmin pyyhitty pois esim. asetonipitoisella kynsilakanpoistoaineella ja jätetty huuhtelematta kunnolla ja tämä taas muuttanut muovin koostumusta jotenkin. Ei voi tietää, koska nukke on ollut aikaisemmalla omistajalla. Tämän takia siis pyrin jatkossa suosimaan tehdasnaamoja.
Mun keskeneräiset projektit, ihme pinkkiposse :'D

4. Suunnittele ensin, selvitä parhaat mahdolliset vaihtoehdot ja toteuta vasta sitten. Tätä en voi kuin korostaa. Ensinnäkin Monster High -nukeissa on järkyttävä määrä erilaisia ihonväri-, naamanmuoto- ja lajikombinaatioita. Täytyy vain miettiä, mikä sopii parhaiten käyttötarkoitukseen.

Eli ei näin: "Haluan tehdä oman hahmoni, joka on vihreä alien. Minulla sattuukin olemaan Clawdeen tässä, joten yritän eka värjätä sen toisen väriseksi ja sitten leikkaan siltä sudenkorvat pois.".
Tämä on siis vain oma mielipiteeni, mutta esimerkin kuvitteellinen henkilö pääsisi huomattavasti helpommalla, jos hommaisi jostain esim. Frankien ja tekisi hahmonsa siitä.

Harmi vaan, että usein mulle ainakin sattuu niin, että paras mahdollinen pohja omalle hahmolle on just joku harvinainen nukke. Siitä sitten vaan etsimään tarpeeksi edullista yksilöä....  Haaveilen tälläkin hetkellä, että Manny Taurista tehtäisiin kaupoissa myytävä versio, koska tarvitsisin sen kropan yhdelle omalle hahmolle, jota en voi kenestäkään muusta toteuttaa. Ihan niin hullu en ole, että hankkisin San Diego Comic Con -eksklusiivin ihan vaan tuhottavaksi :'D

Kannattaa myös kartoittaa erilaisia materiaalivaihtoehtoja. Esimerkiksi hiuksiksi rerootattavaa kuitua löytyy todella monenlaista. Itse tykkään aika luonnollisen näköisestä kuidusta, eikä niin muovisesta.


Kannattaa suunnitella myös, missä järjestyksessä tekee mitkäkin asiat ettei mokaile ja hankaloita asioita vain sen takia, että lähti liian innokkaasti tekemään jotain toista työvaihetta.5. Periaatteessa vain mielikuvitus on rajana. Nukeista voi oikeastaan toteuttaa melkein millaisen vaan, täytyy vain miettiä etukäteen, miten se kannattaa toteuttaa. Netistä löytyy vaikka minkälaista tutoriaalia ja neuvoa kannattaa kysyä muilta harrastajilta.

Mutta jos olet yhtään epävarma taidoistasi, niin suosittelen kyllä kokeilemaan ekaksi jollain vähemmän arvokkaalla nukella ja vähemmän rakkaalla hahmolla. Tosin itse olen sen verran kärsimätön, että en jaksa tehdä kustomeja ns. harjoittelukappaleiksi eli hankkia jonkun nuken vain siksi, että voi kokeilla maalata sille naamaa yms. Mulla on omia hahmoja varmaan kymmeniä ja totta kai niistä olis kiva toteuttaa myös kolmiulotteinen versio. En kuitenkaan ole lähtenyt tekemään ensimmäisiksi kustomeiksi niitä omia lempparihahmoja, vaan aloitin vähän ..ööh turhemmilla, joiden piirteet yms. ei ole itsellekään vielä niin selvät.

Itse olen tässä viimeaikoina sattunut tekemään nukkeja, joilla on kaikenlaisia erikoiskorvia, -sarvia ja -häntiä. En todellakaan ennen tiennyt juurikaan mitään massoista (mitä nyt perus cernittiä olin käyttänyt) enkä koe vieläkään olevani hyvä missään "savitöissä", mutta tekemällä oppii :D

Pieni kurkkaus tulevasta :3

Haluan kokeilla kaikkia uusia tapoja ja tekniikoita. Mun seuraava missio on selvittää, miten ei-CAM-nukelle sais kiinnitettyä hännän jotenkin fiksusti... Nii ja haluan myös kokeilla flokkaamista, eli semmosen siilitukan tekemistä!

PS: Nää kaikki esittämäni "faktat" on mun omia mielipiteitä tai perustuu omiin kokemuksiini, joten saat vapaasti itse tehdä eri tavalla ja olla eri mieltä mun kanssa. Mulle saa myös jakaa omia vinkkejä ja kokemuksia, koska haluan tietää tästä aiheesta lisää.

PPS: Pahoittelut siitäkin, että mh-entryjä pukkaa näin tiuhaan, yritän keksiä pian taas jotain postattavaa figuureista ja vähän nostalgialeluja pitkästä aikaa :)

9 kommenttia:

 1. Odotan niin jatkoa noille kintuille <3 Ja Jespaa tietty! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan kyllä heti kun saan taas inspiraatiota :D
   Mut voit tosta toisesta kuvasta nähä et natalyn pää on jo osittain rootattu ja jesperilläkin on jo sarvet et kyllä ne pikkuhiljaa valmistuu. Paitsi et pertsan kaa mulla ei oo mikään kiire, kun se jotenkin kiilas tuolta jonosta.

   Poista
 2. Noista nukeista en tiedä mitään, mutta kaks nukenpäätähän oon tehny ihan muuten. Jos ne on semmosta pehmeetä muovii, ne saa kivasti leikattua ihan saksilla pois (mitä et sinä halua varmaan noille tehdä). Ite ku aloin massailla päitä nukeilleni, laitoin kangaspalat siihen nivelen kohdalle etteivät jumittuisi vahingossa mihinkään asentoon.

  Muuten kyllä, toooodella hyvä postaus. Kustomointi on ihanaa, tärkee osa elämää (vaikee sanoa ku en oo taaskaan hetkeen jatkellu kustomeitani, jotka ei oo kyllä ainakaan nukkeja) ja tiiän siitä tietyllä osa-alueella (hevosmallit) ihan liikaa.

  Jännä tuo kun puhut osien hankkimisesta netistä. "Miu alalla" on yleensä just se idea, että kaikki tehdään itse tai voidaan kierrättää. Ja ne (itseasiassa juurikin netistä tilatut) karvat liimataan (ite liimasin omien nukkieni karvat suoraan kalloon jollain erikeepperillä) tuppoina. Nukkien "hienommista" karvoitustekniikoista en tiedä yhtään mitään, eikä oma pää kestäisi sitä jos se on sellasta kun luulen. Vaikka tulos olisi kuinka hieno.

  Massat on miula yks elämäntapa nyt. Mitään kevyttä ja joustavaa ilmakuivuvaa massaa kuten silkkimassa ja muut sen sukuset, niitä ei kannata kustomointiin käyttää ja ne sopivat käytännössä vaan OSCien tekemiseen. Mie ku olin yhteen koniin sellasta laittanu, kuiva massa lähti helposti irti pienellä nyhtämisellä. :'D Tällä hetkellä oon keksiny hyväks ton Fimo Airin, eli ilmassakuivuvan Fimon. Tosin tommoseen sileepintaseen räpläämiseen se tuskin on ihan ideaalia, koska se ei saa tarttumapintaa niin hyvin ja kuivuu halkeillen vähän. Kätevimmäksi oon keksiny Krea -massan, semmonen savimaisuus sekin. Ilmakuivuvista askartelumassoista kannattaa katella sellasia ku Darwi, DAS, Krea ja Fimo Air, joista DAS on ihan hyvää jos muuta ei ole käsillä; Krea on kestävintä ja sileintä, ja se tarraa hyvin sileeseenki pintaan vaikka laittas huolimattomastikin (nimim. en ole viekäkään saanut yhtä ylimääräistä könttiä irti jostain vanhasta kustomiraadosta, vaikka muistan yrittäneeni pihtien kera). kaikki nyt kuitenki riippuu tosta muovista, millasta se noissa nukeissas on? Mitä asioita nuken tulee kestää, kun se on kustomoitu? Tietty nää tämmöset on ihan keräily/kuvailu/silmänruoka/kädentaitoharrastuksia, joiden ei tarvitse kestää mitään kamalaa rääkkiä.

  Ja miun logiikka on, että kustomin massailuvaiheessa sen värillä ei ole yhtään mitään väliä, koska sen saa joka tapauksessa aina maalattua. Moooonta moooonta ohutta kerrosta vaan, kyllä se siitä hoituu. Siveltimenjälkiä kannattaa välttää ja huolehtia, että kamppeet pysyy kunnossa ettei tekeminen härkkiinny könttäisten maalausvälineiden takia.

  Lakan tulee olla ehottomasti vedenkestävää, mahdollisimman mattaa ja se ei saa todellakaan tahmata, kuten yks miun ikivanha mukamatta myrkky teki. Tällä hetkellä tykkään käyttää Heydan mattaa, vedenkestävää servettilakkaa.
  Maalina käytän akryylejä, joiden pitäisi olla alle vuorokaudessa täysin kuivia ja vedenkestäviä. Työstövaiheessa märkänä ja kosketuskuivana ne näköjään lutraantuu veden (ja lakan) kanssa tosi herkästi, mikä on sekä hyvä että huono juttu. Eikä niitä edes ole pakko lakata, mut kokemus sanoo että kyllä se lakkaus kannattaa.

  Täähän tuli nyt ihan pienoismallihevosharrastajan suusta, anteeksi, en tiedä nukkekustomoinnista oikeasti mitään. 8D Toivottavasti saat hahmoistas kolmiulotteiset versiot kasaan kuten kuuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, ne ovat aina tervetulleita! <3

   Siis Monster High- ja muiden muotinukkejen kustomoimisessa yleensä tarkoituksena on käyttää pohjana valmista nukkea ja modata sitä sitten oman mielikuvituksen mukaan. Osa tekee vain uuden naaman, mutta mä oon ainakin toistaiseksi tekemässä näitä ihan pitkän kaavan mukaan eli uudet naamat ja tukat ja mahdollisesti vielä jotain lisäosia, kuten esimerkiksi sarvia tai häntiä. Monstereissa on se hyvä puoli, että nukkeja löytyy todella monta erilaista, joiden osia yhdistelemällä pelkästään saa jo vaikka mitä aikaiseksi.

   Kustomoitujen nukkejen ei ole tarkoituskaan kestää leikkiä ihan niin hyvin kuin alkuperäisten lelujen, mutta hiusten laittamisessa käytän samantapaista tekniikkaa mitä "oikeillakin" nukeilla on, eli hiukset kyllä teoriassa kestävät harjausta. Tai siis kestäisivät, jos käyttäisin jotain muovikuitua. Toistaiseksi olen käyttänyt tollasta vähän villamaista materiaalia, joka ei niin hyvin kestä harjausta (ainakaan kovin raivokasta), mutta sitäkin voi onneksi stailata.

   Kiva tietää lisää noista massoista, kun niitä harvemmin pääsee hypistelemään ostamatta. Itse oon tainnut käyttää tuota DASin ilmakuivuvaa massaa yhdessä toisessa projektissa, mutta nukkejen lisäosien tekemiseen olen todennut hyväksi sellasen kuin Apoxie clay. Se on kaksikomponenttista ja kuivuu todella todella kovaksi, eli ei ainakaan rikkoudu herkästi. Se on myös ilmakuivuvaa, mikä on tärkeää koska tota nukkea ei voi ylläri laittaa uuniin :D
   Sitten mulla on vähän niinkuin testauksessa sellanen kuin Hearty Soft, joka on ihan kuin vaahtokarkkia ja kuivuttuaankin jää vähän pehmeäksi. En vielä tiedä sopiiko se mun tarkoituksiin yhtään.

   Mä käytän noissa nukenpäissä primerinä ja päällilakkana sellasta kuin Mr.SuperClear. Se kuivuu ihan mataksi. Vartaloissa tuun todnäk käyttämään jotain toista lakkaa, koska MSC on enemmän suunnattu vinyylille, mitä noi päät on. Vartalot on taas kovamuovisia. Silmien ja huulien glossaukseen käytän jotain FolkArtin glossilakkaa.

   En oo vielä toistaiseksi käyttänyt itse nukeissa akryyleja, noita sarvia ja häntiä oon kyllä maalannut niillä. Naaman tekemiseen oon käyttänyt akvarellipuukyniä ja kuivapastelliliitua.

   Kiitos paljon ja näitä kustomointipostauksia tulee kyllä lisääkin, mutta tää nyt oli aika tämmönen yleiskatsaus kun en voi joka työvaihetta samaan entryyn tunkea kun muuten tästä olis tullut joku kilsan mittanen D:

   Poista
  2. Oleppas hyv.

   Valmiit nuket ja kaiki figuurit on erinomaisia, totta kai, jos aikoo kustomoida. Itte ostin tänään kaks Schleichiä ja toinen niistä menettää osia ja saa lisää niskaansa sitten joskus. Nukkeja en edes etsi kun en kuitenkaan hyviä löydä, enkä keksi mitään tapaa tehdä niille just vaikka häntiä (sais olla taipuva jos teen pitkän hännän; en kuitenkaan osaa ommella yhtään mitään joten nuo Breyerinukkekustomit jäi hännättömiksi vaikka elukoita ovatkin).
   Mie käytin sivellintä ja vettä viskoosikarvan muotoiluun, ja se kyllä toimii yllättävän hyvin. Ja se on hitsin hauskaa, vähän kun maalaat vaan ne karvat haluamas laisiksi.
   Villasta tulee mieleen mohair, jota hevosmallarit käyttää. Sillä saa pienoishevosille tosi hyviä jouhia, jos osaa...

   Epoksimassathan on parhaita joka asiaan, mutta ite en sitä oo vielä saanu hankittua enkä käytettyä kun en viiti omin päin ruveta netistä tilailemaan. Muutenhan se on hevosmallarien suosikkimassaa ollut yleensä. Ja juuri koska en ole ammattilainen niin en ehkä halua tuhlata hyviä massoja keskinkertaisiin kustomeihin.
   Tuo Hearty Soft kuulostaa taas joltain silkkimassan alalajilta... Niitä tuntuu löytyvän pilvin pimein nyt, kun olen tuota "oikeaa" silkkimassaa saanut käsiini (nimi siis tulee siitä, miltä materiaali tuntuu, sillä ei ainesosineen ole varmaan tekemistä silkin kanssa :D) Pehmeitä ja joustavia massoja ei kannata käyttää kovien muovien kustomoiniin ja kovia, joustamattomia massoja ei kannata käyttää pehmeisiin muoveihin. En sitte tiedä kannattaako näitä molempia pehmeitä laatujakaan yhdistää, en ole koskaan kokeillut.

   Pitää katella jos älyän joskus metsästää noita siu mainihtemia lakkoja ja massoja. Kuulostaa ihan jännille, jos ne vielä tuntuukin ihan hyvältä sormeen? Tahmalakat on hyiyäk.

   Jeps, kivaa. Kyl näitä mielellää lueskellee. :)

   Poista
  3. Mua kyllä kiinnostais ainakin teoriassa omien mallien tekeminenkin ja just kaikki hartsivalut yms, mutta toistaiseksi en ole selvittänyt tarpeeksi asioita ja aika kallista puuhaahan tuo on :D

   Joillakin Monster High nukeilla on irroitettava häntä ja sellainen reikä selässä häntää varten. Itse olen häntäisille hahmoilleni käyttänyt pohjana juuri tällaisia nukkeja ja valmiista MH-hännistä muokannut haluamanlaiseni. Mullakin on kyllä tulevaisuudessa tulossa ongelma, et miten saisin häntäreiättömälle nukelle hännän jotenkin fiksusti.
   Taipuvaan häntään tarvitaan varmaankin rautalankaa, mutta jos ei toi ompelu suju niin en oikein tiedä mihin rautalangan laittaisi. Ehkä johonkin vaahtomuovin tapaiseen?

   Hei toi vedellä ja siveltimellä karvan muotoilu kuulostaa hauskalta. Täytyykin kokeilla kun tulee lyhyttukkaisempia nukkeja projekteiksi.
   Oon käyttänyt nyt kahta karvalaatua, eli semmosta kuin bambu-viskoosi-mohair ja tussah silk. Molemmat todella samanlaisia tuntumaltaan, ja kuidutkin on about yhtä pitkiä. Ostin epähuomiossa tussah silkkiä kun sitä sai paikallisesta askarteluliikkeestä, selvittämättä faktoja. Menin myöhemmin wikipediaan ja tuli sellaiset vibat, että tussah silk saattaa olla vähän epäeettinen kuitu, joten jatkossa tuun kyllä käyttämään luonnollisiin hiuksiin kyllä jotain mohairia tai vastaavaa.

   Joo noi eepoksimassat on tosi kalliita eikä niitä saa mistään. Tilasin kuitenkin kokeeksi pienet purkit ebaysta (maksoin varmaan 15 €) ja on kyllä ollut yllättävän riittoisaa. Oon siis tehnyt aika pienehköjä juttuja. Että jos vaikka kokonaisen hevosen lähtis tosta massasta tekemään niin täytyis olla aika paljon, käyttäisin varmaan pohjana jotain halvempaa massaa ja sit tekisin vaan päällysosan sillä. Jos niin vois ees tehdä, en tiiä noista massojen yhdistelyistä niin paljoa :'D

   Tajusinkin muuten, että mulla onkin ihan Hearty-massaa, eikä Hearty Softia, joten massa ei kuivuttuaan jääkään yhtään joustavaksi. Pinta tosin jää vähän.. sellaiseksi paperisen tuntuiseksi ja massa on kuivuttuaan todella kevyttä. Heartyt on varmaan jotain silkkimassaa, en tiiä. Hearty-massasarja on siis japanilainen, Padico-firman valmistama.
   Oon siis tätä massaa käyttänyt vaan sellasiin yksityiskohtiin jotka tuun kiinnittämään nukkeen erikseen rautalangalla ja liimalla. Mutta siis Hearty oli mulle lähinnä kokeilu joka on vielä kesken, olisin näihinkin yksityiskohtiin voinut käyttää sitä apoxieta... :D

   Mr. Super Clear on kanssa japanilainen, se on sellainen spray. Oon ostanut sitäkin Ebaysta. Sille ei oikein vinyylin pohjustamiseen / päällilakaksi tunnu olevan korvaavaa tuotetta. Tai en ole vielä kuullut. FolkArtin glossilakkaa ainakin oon ostanut ihan Helsingin HobbyPointista, eli sitä saa Suomesta. Tykkään kyllä tästä glossilakasta todella paljon, eikä siis kuivuttuaan tahmaa. :)

   Poista
  4. Joo hartsivalut.. Hevosmallarit taitaa lähettää originaalin aina jonnekin jenkkilään missä sikäläiset friikit tekee kymmeniä resinvaluja siitä, ja sit lähettää takas. Hurjaa mutta niin se menee, en oo varma mut ajattelen. Ja tätä ei ole usein täällä tehty (ehkä pari ihmistä Suomessa kerran pari) koska Suomen hevosmallipiirit on ihan älyttömän pienet ja kuolleet.

   Tuossa kun puhuin ompelemisesta ja hännistä yhessä, saatoin selittää epämääräisesti, vaikka sinääsä ehkä tarkotinki sekä hännän että siihen sopivien pöksyjen hankkimista nukelle. Miulahan on tuo Dremel, jolla voi porata vaikka siistin reikelin nuken takapuoleen mutta en oo sitä vielä oikeesti ees käyttäny ku ei oo oikein tiloja sille. Mut hankinpahan sen silti ettei tarvi myöhemmin alkaa metsästää.
   Rautalangan ehdoton miinus on se, että se todennäköisesti väsyy ajan kanssa ja saattaa jäädä kivalle rupelovänkyrälle kun sitä vääntelee tarpeeksi paljon. Mut mietin et jospa se sinääsä kans auttas pitämään nuo nuket jaloillaan, nimittäin tosi kiikkerästi pysyvät pystyssä jos laittaa noita laukkuja niille kannettavaksi (oon tehny noile iha hemmetisti roinaa). Varsinki ku toisella ei tunnu kenkä pysyvän nätisti jalassa farkunlahkeen takia ne sit sen koivet on jatkuvasti eri mittaset jne... Ja paljain jalkaterin nuo ei voi seistä ku on nilkoissakin nivelet.

   Kannattaa siinä sit vaan kahtoo ettei oo liian märkä se sivellin, kostee vaan. Mie jouvun tossa joskus varmaan muotoilemaan viskoositukan yhelle figulle kun kaverille aion tilaustyön tehdä, hehe.
   Millä tavalla epäeettinen? Kiinnostaa tietää näitä. Yritin kanssa Wikipediasta ettii tietoa (sekä fi että engl) mutta tyypillisesti en osannu lukea kunnolla olemattomine keskittymisineni. Toisaalta jo se koko silkkiperhosen kotelon käyttö materiaalintuottoon on kaikkinensa aika omituista.
   Viskoosi on muovikuitukarvaa tai mitä lie.

   Kokonaisen hevosen voi tehdä joo epoksistakin, sitä nimittäin harrastetaan. Itu onkin kai siinä ettei siitä tehdä kun näkyä osa ja sitten nää herkät paikat kuten korvat ja jalat sekä häntä. Rungoksi kelpaa foliolla ja styroksilla päällystetty rautalankahäkkyrä, jollasia mien kyllä vaan yhtään osaa tehdä... Joka tapauksessa kun isosta hevosesta (voihan epoksista tehdä sellasia pienenpieniäkin) tulee tosi painava niin sen kannattaa olla sisältä melko kevyt.
   Itte oon ainaki yhistelly millon mitäkin massoja. Krea, DAS ja Darwi ynnä muut "karvaset" massat sietää toisiaa iha hyvi.

   Pittää kokkeilla millasta tuo yks massa on mitä omistan, en oo käyttäny sitä vielä yhtään. Makso kyllä tosi vähän (kolmisen euroa) vaikka satsi on ihan hyvän kokoinen runsaampaankin käyttöön. Vois testata toho yhtee koniin jonka ostin kustomoinniksi, ei tartteis kahella tommosta aliennaamaa.
   Miksköhän "kaikki" on aina Japanilaista? Eikö ne muualla osaa tehdä mitään hauskaa... Sekin siinä on, että jos ne vielä valmistetaan Japanissa ni eikös se kulettelu Eurooppaan oo aika epäekologista.

   Mie käytän pelkkiä siveltäviä lakkoja, vaikka tuo meijän fiksatiivi aika unelmapinnan jättääkin tunnultaan. Sitä kun menee ihan uskomaton määrä hukkaan jos ei saa kustomoitua mitään laumaa kerralla valmiiksi.

   Oliks siula muuten kanssa joku dART -galleria? Kun se on se sivusto missä itte "asun" netissä. :D   Poista
  5. Moi, sori että kesti vastata, oli vähän kiirettä tässä "oikean elämän" kanssa hehe :'D

   Ilmeisesti hartsivaluja pystyy teetättämään myös Kiinassa. Ainakin jotkut ammattilaiset hartsinukkejen tekijät tekevät ilmeisesti näin. Mutta itse en usko, että haluan välttämättä tehdä ammatikseni näitä juttuja :D

   No siis mulla on kans vähän sama probleema kuin sulla ton häntäjutun kanssa, vaikkei ihan. Koska mun pitäis tosiaan saada häntäreiättömälle nukelle häntä, tosin sudenhäntä, mutta.., Oon itse jopa ajatellut tekeväni nivelletyn hännän, eli siis tehdä pieniä reiällisiä "luita", jotka yhdistäisin rautalangalla, sitä voi varmasti käyttää rottiinkin, vaikka pitää tehdä aika pitkä häntä. Mutta varmaan jonkinlaiset helmetkin kelpaisivat luiksi. Koko homma pitää tietty sit päällystää kankaalla. Koska muu nukkeni on kovamuovinen niin en halua mitään pelkkiä pörrökangasviritelmiä laitella, joten vähän ryhtiä pitää olla. :D

   Mulla on kans semmonen pieni dremel, jonka hiomapäätä oon käyttänyt, ja poraakin vähän muihin tarkoituksiin. Mutta pelkään että muovi lähtee halkeamaan jos poraan alaselkään reiän. Ja siis tietystihän mun kustomipohjana oleva nukke, on sellanen vähän harvinaisempi tapaus, jota ei oikein saa kovin halvalla mistään. :'D

   Niin tosiaan, malleista tulee tosi painavia, jos ne epoksista lähtee kokonaan tekemään. Rautalankamalli kannattaa kyllä olla tehtynä omia figuja tehdessä. Itse en oo vaan hirveesti sellasta kokeillut. Mulla on kyllä tuolla yksi foliosta ja rautalangasta tehty ihmissusimalli, johon aina tapaan lätkiä kaikki ylijäämämassat, jotka muuten menis roskiin. Niin saa nähdä, et ehkä se valmistuu vielä jonakin päivänä :D

   Joo en tiedä, Japani on vähän kaiken ihmemaa, myös näköjään kaikenlaisen askartelun. Esimerkiksi pehmeiksi kuivuvia massoja ei taida olla edes muun maailman markkinoilla paljoakaan, mutta Japanissa on vaikka mitä näitä "Tee feikkikemavaahtoa!"-tyyppisiä massoja. Itseasiassa se voikin vaikuttaa siihen, miksi siellä on nää massat aika erikoistuneita, koska Japanissahan on esimerkiksi ravintoloiden ikkunoissa todella aidonnäköisiä feikkiannoksia siellä myytävistä annoksista, joten kai kaikille erikoismassoille on sitten paljon enemmän kysyntää kuin muualla :D

   Joo itseasiassa mulla on jo tosi kauan ollut tunnus tehtynä Devariin mun askarteluprojekteja varten, mutta nyt sain vasta lisättyä sinne muutaman kuvan ja "aktivoitua" sen käyttöön. Eli http://phaona.deviantart.com
   Sitten mulla on erillinen piirustus-tunnus siellä ollut jo noin sata vuotta, sitäkin pyrin aina välillä päivittämään: http://printscreen-kii.deviantart.com

   Poista
 3. Helou täs tämmönen aivan aloittelia kysyy mistä te hankitte msc tä ku en löydä ite

  VastaaPoista