16. maaliskuuta 2016

Pääsiäismunareportaasi 2016

Mitä ihmettä, kuulin radiosta että ensi viikonloppuna on jo palmusunnuntai! En ollut ollenkaan huomannut, että pääsiäinen on tänä vuonna näin aikaisin. Ei ihme, että suklaamunia myydään kaupoissa kuin viimeistä päivää. :D

Eli jos olet ostelemassa pääsiäismunia itsellesi tai lapsellesi tai virpojille, niin tässä hieman omia kokemuksiani tämän vuoden pääsiäismunatarjonnasta. ((Huom, tämä ei siis ole mikään kattava vertailu kaikista tällä hetkellä kaupoista myytävistä munista, vaan jotain havaintoja niistä, mitä olen itsekseni ostellut :D))



Tänä vuonna selkeästi uutuuksia ovat olleet ainakin "Tyttökinderit", Disney Animal Friends ja Littlest Pet Shop -munat. Tyttökindereitä, eli vaaleanpunaisilla kukkakuvioilla koristeltuja Kinder-munia on saanut aikaisemmin lähinnä Virosta ja ehkä satunnaisesti joistain random kaupoista Suomessa (en ole varma?), mutta tänä vuonna niitä saa ihan perusmarketeista.

Tyttökindereiden (pahoittelen, lelut ovat edelleen hyvin sukupuolijaoteltuja, joten käytän tätä termiä, koska se on jo niin vakiintunut) yllätystarjonta on räätälöity stereotyyppisesti pikkutyttöjä miellyttäväksi.

Kuten tavallisissakin Kindereissä, myös Tyttökindereissä on vaihtuva sarja, joka on muita krääsiä keräiltävämpi. Tänä vuonna sarjana on Disney-prinsessat ja Palace Pets (viime syksynä Virosta ostettujen munien pääsarja oli muuten My Little Pony).


Vasemmanpuolimmainen Prinsessa Ruususen kissa "Beauty" on Palace Pets -munasta ja oikeanpuolimmainen peilin kanssa on Kinderistä.

Viimevuotisia Palace Pets -suklaamunia myydään tänäkin vuonna, mutta en ole viitsinyt ostaa niitä, sillä lemmikkifiguurien saaminen on tehty niin vaikeaksi. En edes tiedä miten olen tuon Auroran kissan onnistunut saamaan :'D

Kindereiden Palace Pets -figuurit eroavat PP-munien figuureista lähinnä sillä, että Kinderien figuurit eivät ole maalattuja, vaan eriväriset osat on koostettu eri muovipalasista. Kuitenkaan nämä eivät ole (onneksi) koottavia. Tämä tekee figuureista hieman halvemman oloisia kuin maalatut, mutta ainakaan näille ei tule maalikulumia laatikossa. Ja ainakin Beautyn asento on söpömpi Kinder-versiolla, lisäksi kruunussa on jopa pieni timantti. Kinderpetseille tulee myös tuollainen söpö peili mukana.

Kuitenkaan Tyttökinderit eivät ole mikään oikotie onneen, vaan munista tulee pääasiassa edelleenkin lähinnä ärsyttävää krääsää:


Nyt kun Tyttökinderit on vihdoin saapuneet tänne Suomeen, niin kuulemma Virossa on nykyään jotain ELÄINKINDEREITÄ!! :O Vähänkö haluan nyt niitä. 

Krääsästä puheenollen, tämän vuoden pohjanoteeraus on kyllä ehdottomasti Littlest Pet Shop -pääsiäismunat. Osasin odottaa, että munien yllätykset ovat jotain kamalaa roskaa (samoin kuin aikaisempien vuosien MLP-munien), mutta LPS-munien söpöt kääreet huijasivat ostamaan sellaisen. 

Siis LPS- ja MLP -pääsiäismunathan ovat niitä isompia ja kalliimpia, joten kaiken järjen mukaan niiden ylläritkin olisivat jotain vähän hienompia. Esim. sinne munaan varmasti mahtuisi vaikka blindbag-kokoinen petsi, joka saattaisi ehkä olla vähän kivempi kuin joku ranneke 

tai TÄMÄ:

Kiitti Hasbro

Eli pettymyksiä on tämäkin pääsiäinen täynnä...

No ei edes ole! :D

Ylivoimaisesti tämän vuoden parhaan pääsiäismunan palkinnon saa Disney Animal Friends.
Ensinnäkin, munat maksavat 0,49 € (ainakin Anttiloissa ja Kodin Ykkösissä, muissa kaupoissa on kuulemma kalliimpia), eikä niihin ole ängetty yhtään kännykkärenksua, tatuointia tai palapeliä! Ainoastaan Disneyn eläinfiguureja. Aika hyvin viidenkymmenensentin pääsiäismunalta.

(Edit: Siis tuo 0,49 € olikin kuulemma joku moka ja niiden oikea hinta on jotain päälle euron myös Anttiloissa.)


Onnistuin tässä saamaan pienimuotoisen obsession kerätä koko sarja

Tietenkään figuurien laatu ei ole paras mahdollinen, mutta osa näistä on itseasiassa tosi kivoja. Nuo valkoiset figuurit (dalmikset ja Marie) on ehkä kämäsimmät siinä mielessä, koska niitä ei ole maalattu vaan figuurien pohjaväri on valkoinen. Mutta esimerkiksi Berlioz, Kaunotar ja Kulkuri ovat ihan jees. En itseasiassa ole saanut munista ihan koko sarjaa, vaan kuvan Dumbo kuuluu erääseen toiseen, osittain samanlaiseen sarjaan, jota on saanut ulkomailta.

Eli jos pähkäilet, mihin muniin sitä kannattaa rahansa tuhlata, niin suosittelen näitä (olettaen siis, että tykkäät Disneyn eläimistä :'D).


Tähän loppuun oli pakko säästää vielä mun viimeisin pääsiäismunakokemus tältä keväältä. Löysin Cittarista tällaisia Frozen-munia kääreellä jollaista en ollut aikaisemmin nähnyt.


Joo söpöillä käärepapereilla saa kyl mut ostamaan mitä vaan

En siis tiedä ovatko nämä samoja kuin ne toiset Frozen-munat vai ei... Mut koska tykkäsin tosta kääreen 2D-piirretystä kuvasta, niin päätin ostaa. En siis oikeasti edes pidä pääsiäismunasuklaasta, paitsi Kinder-suklaasta.

No munan sisältä tullut yllätys veti kyllä aika hiljaiseksi...


Että let it go vaan...

En edes tiedä mikä on 2D-figuuri tai mitä tän pointti on, mutta tää on jo niin kamala että oikeastaan arvostan :D

Nyt en kyllä osta enää yhtään pääsiäismunaa! :D (Saa nähdä jos porukoilla on pääsiäisenä jotain kivoja, että tuleeko vielä toinenkin suklaamunapostaus)

19 kommenttia:

  1. Se tunne kun ostat 6 munaa kerralla ja kaikista tulee Kaunotar. Ai saakeli että meinas kiehua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikäää :'''''''DD Mä pääsin ilmeisesti aika vähällä, kun pahin oli 3 Bambia. Tosin olishan niitä voinut tulla enemmänkin, jos olisin tuota puuttuvaa Dumboa lähtenyt metsästämään. Mutta kun toi mun olemassaoleva on aivan samanlainen (paitsi vähän parempilaatuinen), niin en sit viitsinyt.

      Poista
    2. Muistuu mieleen se, kun ostin 5 Disneyn eläimet munaa viime vuonna ja nyt minulla on 4 identtistä Bambi-magneettia jääkaapin ovessa! :'D No, nyt minulla on Bambi-Ita-Jääkaappi... jee!

      Poista
  2. Nyt oon kyllä kade, miten ja mistä ihmeestä löydät noita animal friends -munia 50 sentillä ! :-D Ainakin Tampereella KAIKKIALLA , myös Anttilassa, munat on 1,10€. Epistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaa voi ei! Itse olen omani ostanut Helsingin Kampin Anttilasta ja yhden jostain Espoon Kodinykkösestä. Itseasiassa kokosin sarjan kasaan hirveällä kiireellä osittain siksi, että epäilin Anttiloiden halvan hinnan olevan joku moka ja nostavat sen heti kun tajuavat :D
      Täytyy käydä taas Anttilassa tutkimassa, onko niiden hinta noussut.

      Poista
    2. Aika hyvä säkä! Vaikka kyllä noista sen päälle euronkin maksaa. Ehdottomasti tän pääsiäisen paras muna.

      Poista
    3. Tuo Anttilan Disney Animal Friends munien 0,49€ hinta on kuulemma virhe. Aika paha moka tosin, jos sitä on esiintynyt useammassakin Anttiloissa.
      Eräänä maanantaina kävin meitä lähimmässä Anttilassa ja huomasin että maksoivat vain tuon viisikymmentä centtiä joten ostin muutaman ja muitta mutkitta ne tuolla hinnalla minulle myytin. Saman viikon perjantaina tuli taas asiaa Anttilan suuntaan ja päätin ostaa koko kennollisen siinä toivossa että varmasti saisin minulta puuttuvat hahmot. Noh, maksoin ostokseni ja lähdin kaupasta. Kaupan ulkopuolella vilkaisin sitten kuittia ja päässä rupesi raksuttamaan, miten 6€ suklaamunat maksoivatkin yhtäkkiä 16€? Palasin sisälle samalle kassalle ja kysyin asiasta, myyjä sanoi munien hinnaksi 1,39€ /kpl. Huomautin että hintalapuissa kylläkin luki 0,49€ , myyjä kauhisteli asiaa tyyliin "voi voi näihin on nyt kyllä tullut väärä hinta!" ja rupesi repimään hintalappuja pois. Loppujen lopuksi sain munat kuitenkin kuudella eurolla ja sain kympin takaisin kassalta. Aika laaja hintahaalari näillä munilla :\

      Poista
    4. Hei, kiitos lisäinfosta Painkillerxxx! <3
      Aika paha tuo moka kyllä, mietinkin kun aivan samanlaiset Frozen-munat maksoivat 1,39 että miksi niin iso ero :'D

      Onneksi älysin ostaa (Dumboa lukuunottamatta) koko sarjan kasaan ajoissa tuolla väärällä hinnalla ja onneksi säkin sait rahat takaisin!

      Poista
  3. Tää tulikin just hyvään saumaan, kun itsekin aina hurahdan noihin vähän liian söpöihin kääröihin ja niin monet kerrat on saanut pettyä, ainakin nuo tyttökinderit oli ihan kuraa -.-' pitääkin käydä mettästämässä noita animal friends munia, nuo figuurit on kyllä söpöjä, toivottavasti ois meiän Salon Anttilassa tuohon hintaan :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ajattelin, et nyt kun ehdin just ja just tekemään tän postauksen ennen pääsiäistä, niin ehkä estän jotain sortumasta noihin ylihintaisiin Littlest Pet Shop -muniin, joista saa vaan roskaa.

      Animal Friends -munat on oikeesti tosi jees, kun ovat minimoineet pettymykset! :D

      Poista
  4. Mun mielestä ne tyttökinderit oli tosi hyviä! Tai sitten mulla oli vaan TOSI hyvä tuuri :D sain 6 munasta 3 palacepetsiä.
    Joo ja MLP ja LPS - munat on ihan syvältä! Kalliita kuitenkin ja yllätykset on ihan typeriä...

    http://lelukaapilla.blogspot.fi/2016/03/paasiaismuna-arvostelu-2016.html
    löytyy ne figuurit, mitä sain. Voin myös vaihtaa pois noi palace petsit jos kiinnostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha no sulle on käynyt hyvä tuuri! Mun kokemuksen mukaan niitä Palace Petsejä tuntuis olevan n. joka kuudennessa :D

      Jep, Hasbro luottaa vähän liikaa tuotemerkkiensä voimaan, et pelkästään joku kuminen käsirenksu missä on petsien kuvia olis jotenkin ihan ookoo ylläri :D

      Kiitos, mutta en varsinaisesti keräile Palace Petsejä :D Kiva kuitenkin nähdä minkälaisia nuo muut Kinder-figuurit on.

      Poista
  5. Eläinkinderit... Mulle tuli 2 villikissafiguuria Kindereistä, oisko ne niitä? Kovaa muovia, jalusta napsautetaan jalkoihin kiinni. Aika kämäsiä, mutta parempia kuin jotkut koottavat autot. :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äää, ei ne ole niitä special-eläinmunia, vaan joku villikissasarja, johon kuuluu muutama eri eläin. (Kyllä, lankesin taas korkkaamaan munasen.)

      Poista
    2. Joo ne Virossa myytävät eläinkinderit on jotain samanlaisia teemakindereitä kuin tyttökinderit :D En tiedä onko niissä minkäänlaista vaihtuvaa pää-keräilysarjaa.

      Vitsi tavis- ja tyttö-kindereissä on ilmeisesti tänä vuonna jotain kivoja villieläinsarjojakin, mutta en ole onnistunut saamaan yhtään. Onneksi ystäväni antoi minulle kissamakiperheen, koska niitä toivoin eniten kindereistä enkä tietenkään niitä itse saanut :D

      Poista
  6. Haha, ihana tällainen suklaamunaylläri-arviointi! :D Ja, sait käännytettyä, ostin noita Disneyn eläin-munia! Maksoivat Prismassa 79 senttiä! En vielä tiedä mitä sain, koska säästän ne pääsiäiseen.

    Minusta on vähän kurjaa kun nykyään kaikki suklaayllärit tuntuu olevan näitä "hahmoylläreitä". Minusta parhaita oli Kyöpelinvuorimunat ja Kevättervehdykset. No, ehkäpä se on niin että nykyään ei mikään myy ellei sitä ole rankasti brändätty. Höh.

    Tuo on kyllä törkeää, että kalliimmissa yllärimunissa on surkeimmat yllätykset. Ostin pari viikkoa sitten intoa puhkuen LPS-munan odottaen että siellä on joku söpö eläin. Vielä mitä! Taas joku kämäinen muoviranneke! Ja suklaakin oli pahaa! >:I Mur!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo :D En kyllä halua syödä suklaata enää tänä pääsiäisenä (tai katotaan nyt)

      Hei hyvä että niiden Disney-munien hinta on sentään Prismassa halpa (kun Anttiloiden 49 c olikin joku moka xD)!

      Oon kyllä itseasiassa samaa mieltä sun kanssa, että kaikki yllätysmunat on nykyään tosi brändättyjä. Kinder-ylläritkin on just noita tuotemerkkejä, eikä niiden omia sarjoja mitä oli 90-luvulla, mm. kilpparit ja krokot.

      Haha mä tiesin MLP-munien kokemuksella et LPS-munissa ei voi olla mitään kivaa, mutta silti sorruin. D:
      Mut sainpahan sentään kivan mintunvihreän pääsiäismunakääreen mun "kokoelmaan" :D

      Poista
  7. Ostin noita Disney Animals -munia. Lopputulos: 4 keltapantaista koiraa, 4 dumboa, 2 bambia. Lapset iloitsi: meillä on kohta 101 dalmatialaista.

    VastaaPoista
  8. Voi ei :D Mutta vähän söpöä ja positiivista ajatella asia noinkin!

    Oon varma, et jos olisin lähtenyt tuota puuttuvaa Dumboa metsästämään, mulle olis käynyt just samoin, että olis ollut joku aristokattiarmeija kasassa tms. :D

    VastaaPoista