26. helmikuuta 2016

Raptoriposse

Moi :D Mulla oli tällä kertaa vähän valinnanvaikeus, että mistä postaisin... Mut päädyin pitkästä aikaa eläinfiguureihin, kun blogissa on viimeaikoina ollut aika paljon nukkejuttuja. (Tai no viimeaikoina ja viimeaikoina, viimeks päivitetty melkein kuukausi sitten!)Ajattelin esitellä pari velociraptor-figuuria, koska niitä on jostain syystä päässyt kertymään. Sitäpaitsi, dinosaurusfiguureista tämä mun koko aikuisiän lelukeräily oikeastaan lähti (lapasesta), niin siksikin on kiva ottaa niitäkin joskus esille.

En nyt siis läväytä tänne kaikkia omistamiani raptoreita, vaan ajattelin esitellä pääasiassa neljää, jotka ovat melkein samaa mittakaavaa ja muutenkin hyvin samanoloisia.

(Nyt voi tulla vähän paleo-nörtti avautumista, mut koittakaa kestää :'D)

Ensiksi raptori, josta kaikki alkoi eli Papon vuosina 2005–2010 valmistama "velociraptor". Hankin sen muistaakseni joskus 2008 tai 09.


Tätä figuuria siis edelleen kyllä valmistetaan, mutta eri värisenä. Tämä alkuperäinen väritys on mielestäni kivoin, koska se on selkeästi eniten Jurassic Park -henkinen, mistä tämän figuurin inspiraatio on selkeästi lähtenyt. Vaikka tämä on omistamistani raptoreista kaikkein virheellisin anatomisesti, niin se on silti ehkä suosikkini edelleen.

Papon raptori fiittaa myös tässä Jurassic Park -inspiraatiopostauksessa.


Papon raptorin leuassa on liikkuva nivel. 
Sen kallonmuoto muistuttaa enemmän deinonychusta kuin velociraptoria. 
Terävät pupillit ovat tyypillisemmät matelijoilla kuin linnuilla. 

Seuraavaksi varmaan taisin hankkia Safari Ltd.:n Wild Safari -sarjan raptorin... Tämän tuotantovuosista mulla ei ole oikein mitään tietoa, koska Safarin figuureista ei oikein löydy mitään järkeviä tietokantoja tms. Mutta luulisin, että on tehty siinä 2000-luvun loppupuolella ja saattaa olla vieläkin tuotannossa.


Tämän asento on mielestäni aivan mahtava kaikessa dynaamisuudessaan. Dinosaurus näyttää oikeasti pinkaisevan juoksuun. Tämän ruumiinrakenne ja pään muoto ovat jo aika lähellä oikeaa velociraptor-dinosaurusta (JP:n dinot ovat lähempänä esimerkiksi Deinonychus-lajia).

Miinusta kuitenkin antaisin tylsästä värityksestä. Raptorifiguureille tyypillisesti myös höyhenet puuttuvat ja kädet ovat vääränlaiset.


Safarin raptorin kallo on velociraptorille tyypillisesti matala ja kuono on hieman koholla. 
Pupillit ovat tälläkin terävät. 

Viime Siivouspäivänä löysin Schleichin Papo-inspiroituneen raptorin. Jotenkin salaa vähän halusin tätä figuuria jo sen julkaisun aikoihin (2012), mutta en oikein ihan jotain kybää ollut valmis maksamaan.


Tunnetustihan dissaan ihan avoimesti Schleichin dinosauruksia, koska ne on suurinosa niin hirveitä (olen pahoillani, mut ne on). Mutta tälle raptorille on oikeasti annettava vähän krediittiä, vaikka mallia on otettu aika häikäilemättömästi Papolta. Esim. pää melkein näyttää siltä, että se voisi olla jopa muottikopio. Liikkuva leukaluu oli myös ollut pitkään Papon uniikki ominaisuus ainakin mainstream-dinosaurusfiguureilla.
Asento ei kuitenkaan ole niin staattinen kuin Papolla. Tälle on jopa annettu pienet protohöyhenet käsivarsiin.

Kuitenkin figuuri vaikuttaa vähän siltä, ettei suunnitteluosastolla oikein osattu päättää tehdäänkö tässä nyt tieteellisesti uskottavaa ja opettavaista figuuria, vaiko leffamonsteria.

Mut ei oo ihan kuraa, vaan yllättävän kiva :D


Schleichin raptorin päänmuoto on hyvin samanlainen kuin Papolla. aina avautuvaa suuta myöten. . Dinosauruksen iho näyttää vaan jotenkin ryppyisemmältä. 
Schleich saa ehdottomasti plussaa pyöreistä pupilleista, joista tulee lintumainen vaikutelma.


Viime kesänä tuli Japanista ostettua Favorite Co. Ltd:n velociraptor (sanoinhan et näitä vaan kertyy). Favoritea ei ole mainittu mun aikaisemmassa eläinfiguurimerkkipostauksessa, sillä se ei ole kovin tunnettu muuten kuin dinosauruskeräilijöiden keskuudessa.


Japanilaiset dinosaurusfiguurit ovat usein todella anatomisesti oikeellisia ja muutenkin aika hienoja. Varmaan tuo dinosauruksen höyhenpeite houkutteli mua ostamaan tän Tokyu Hands -tavaratalosta. Kadun hieman, etten napannut mukaan saman sarjan styracosaurusta, varsinkin kun sain kassalla vasta tietää että saan ostoksista vähän alennusta.

Tää vähän poikkeaa muista raptoreista muutenkin kuin pörröisyytensä takia. Kaksijalkaisten dinosaurusten tasapaino-ongelma on ratkaistu tässä erillisellä jalustalla. Yleisemmät tavat on laittaa dinosauruksen häntä laahaamaan maata (eli "kengurupose" melkein kaikki vanhat figuurit on toteutettu näin) tai laittaa dinosauruksen toinen tai molemmat kädet koskettamaan maata ("gorillakädet").

Tää on sinänsä ihan siisti, mutta joku tuossa värityksessä häiritsee. Se voi teoriassa tietenkin olla ihan mahdollinen (tai en tiedä onko velociraptorin väritys jo onnistuttu ratkaisemaan, joidenkin dinosaurusten värithän ovat jo ainakin osittain tiedossa). Väreistä tulee vain vähän liikaa mieleen joku kotka.


Favoriten raptori on aika hurja näin läheltä katsottuna ja pään kaljun osan iho on aivan kallonmyötäinen. Mutta "tukka" on söpö :D


Raptoreiden ja muiden niiden sukulaisten kohdalla tulee usein noottia niiden käsien oikeasta asennosta. Itsekin olen piirrellyt varmaan satoja raptoreita ymmärtämättä, miten niiden käsien kuuluisi olla, kunnes joku kertoi hyvän muistisäännön: "Clappers not tappers" eli vapaasti muotoillen,"Taputa älä koputa".

Eli miten ne handut sitten oikein menee


Papon kädet osoittavat zombimaisesti eteenpäin ja kämmenet osoittavat alaspäin (voiko dinosauruksilla olla edes kämmenet? :'D). Näinhän ne on Jurassic Parkissakin.
Safari on aivan selkeä "tapper" eli koputtelee maata rystysillä.
Schleichin dinosaurus on tässäkin asiassa jännä välimuoto. Kädet ovat melkein sisäänpäin!
Japanilainen raptori vie kyllä tässä asiassa voiton ja on aivan selvä "clapper".

Eli jos sinäkin tykkäät piirtää dinosauruksia, mutta et ihan hiffaa miten ne kädet oikein menee, niin ota mallia Favoriten käsistä :D

Halusin vertailla vain näitä neljää, mutta sanon vielä tähän loppuun, että mun lemppari raptori on kyllä varmaan Primeval-sarjan oheistuote! Siinäkin on omat ongelmansa, mutta väritys on niin ihana ja totta kai actionfiguureissa on parasta juuri liikkuvat nivelet. Myöskin se, että kyseisen tv-sarjan raptorit ovat mielestäni hauskoja, saattaa vaikuttaa asiaan. :D<3Sain oikeastaan inspiraation tähän postaukseen siitä, kun löysin Kierrätyskeskuksesta oikein kunnon nostalgialöydön, nimittäin Dino Riders -sarjan deinonychuksen 80-luvulta! Nii ennen Jurassic Parkia ketään ei muuten kiinnostanut mitkään velociraptorit, vaan deinonychus oli se siisti (ja siis on edelleenkin).


Tämähän sopisi värien ja koonkin puolesta mun raptorivertailuun :'''D

Olin nähnyt tämän söpöliinin viimeksi varmaan juuri 80-luvulla kaverini luona. Eli olin todella iloinen löydöstä. <3<3<3

En koht tiiä mitä teen näiden alati lisääntyvien pikku raptorien kaa :D


Niin ja ne liikkuvat leukaluuthan on tarkoitettu vain yhtä asiaa varten: GIFFEJÄ!


8 kommenttia:

 1. Kiva vertailu, itekkin tykkään dinoista mutta lohikäärmeet vie mulla voiton <3 ja toi viiminen video on tosi söpö cx
  Ja en oo koskaan piirtänyt dinoja, voisin joskus yrittää :3 ja sinä olet muuten todella hyvä piirtämään! ;3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon<3
   Kannustan toki ehdottomasti dinojen piirtämiseen ryhtymisessä :D

   Poista
 2. Ooh, hieno vertailu! :3 Hihittelin ääneen tuolle giffille! Ihania louskuleukoja! ♥ XD

  VastaaPoista
 3. Suloisia raptoreita! Olin toiveikas että näistä tulisi giffiä leukojaan heiluttamassa ja sieltähän se tuli <3
  Taannoin joku vertasi karjakoiranpentua raptoriin kuvaparilla jossa sanottiin että tämän luulit ottavasti mutta tällaisen oikeasti sait :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, muhun voi luottaa tässä giffi-asiassa xD

   Haha, voi ei! Voin tämän kuvauksen jälkeen päätellä, että sellaista en sitten ainakaan tule hankkimaan vaikka raptorit ihania onkin :'D

   Poista
 4. D'awww, deinonychus on niin söpöläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on! Ihana<3 Itseasiassa kaikki Dino Riders -lelut on kyllä jotenkin söpöjä.

   Poista