17. elokuuta 2014

AAA ja rottaäiti

Tein jokunen viikko sitten ihan käsittämättömän kirppislöydön.


Kyseessä on siis AAA-merkin rottaemo poikasineen. AAA:n mainitsinkin jo viime postauksessa. AAA on käsittääkseni kiinalainen firma, joka valmistaa figuureja. Leluja myydään usein jonkin toisen yrityksen nimissä. Tarkoitan tällä sitä, että niissä saattaa olla kiinni lappu tai figuureja voidaan myydä pakkauksissa, joissa ei varsinaisesti lue AAA vaan ns. ostajafirman nimi. 

AAA:n figuureissa ei mielestäni ole vuosilukuja, eikä firma jakele katalogeja yksittäisille kuluttajille, joten figuurien määrästä tai tuotantovuosista on lähes mahdotonta saada tietoa. En ole varma tuottaako AAA enää edes figuureja. Tiedän kuitenkin, että vuonna 2012 yritys oli vielä pystyssä ja valmisti uusia figuureja. AAA:lla on mielestäni joitain ihan hienoja figuureja ja se on yksi parhaista "kiinabrändeistä".

Takaisin kuitenkin rottaäitiin. En jotenkin ymmärrä kenelle tulee mieleen suunnitella tällainen figuuri silleen "juu tämä tulee olemaan oikea myyntihitti!" :'D Siis jos kyseessä olisi jokin maatilaeläin, en ihmettelisi lainkaan. Mutta värityksestä päätellen tässä ei ole edes haettu mitään lemmikkirottaa, vaan eläin näyttäisi olevan ihan perus "viemärirotta" poikineen. Itse en ole lainkaan rottakammoinen, mutta tavallaan osaan katsoa tätä sellaisenkin ihmisen näkökulmasta.


Lisäksi en oikein ymmärrä tämän käyttötarkoitusta, mielestäni poikasiaan imettävä emo ei oikein sovellu leikkeihin. Jos poikaset olisivat irrallaan, niin kuin joissain figuuriseteissä, asia olisi jotenkin ymmärrettävämpi. Poikaset ovat kyllä söpöjä.

Mutta on hienoa, että tällaisia vähän erikoisempia figuureja tehdään.

Ja jos noista mun kuvista ei käynyt ilmi, että tää on tosiaan aika jööti. Siis ihan valtava figuuriksi. Ja tosi painava, koska tää ei oo ontto.


En ole varsinaisesti päättänyt, mitä aion tän kanssa tehdä, pidänkö itse vai laitanko eteenpäin. Mutta kun tähän kirpparilla törmäs niin olihan se pakko poimia mukaan. Jotain hyvin ... pysäyttävää tässä on. :D

13 kommenttia:

 1. AIVAN MIELETÖN!! Tod pidät ton! <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan tää makee, mut vähän turhan HUGE. Tila loppuu.

   Poista
  2. Eikä lopu, laitat tän vaan teudän olohuoneen hyllyyn, sopii sinne ihan somasti! :3

   Poista
  3. Joo sillee "Sanni on se ollu tossa niinku aina!"

   Poista
  4. No nii! :D Onhan toi nyt aika taiteellinenki! :D

   Poista
 2. Hahahaha, "pysäyttävä" is right! :'D
  Tykkään rotista ja tällainen hiukan... sanotaanko "hapokkaampi" figuuri on kyllä aivan mainio löytö! Olisin ostanut minäkin jos olisi kohdalle osunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis tää on kyllä uskomaton :D Kaikkea sitä keksitäänkin

   Poista
 3. Heh, jos alkaa rottafiguja tupsahdella ilmoille enemmänkin niin saisi jostain meikäläiselle kertoa siitä. Siihen asti joudun tekemään kaiken itse omin käsin.

  Yrittääköhän tuo nyt olla mahdollisimman realistinen? Ei ole kovin kaukana sellaisesta mutta aika tylsän värinen (oikeissa rotissa on enemmän väriä tietysti, ihossa ainakin jos on agoutiväristä kyse). Onhan tuo emo ja poikaset ihan söpöjä, mutta realistisuuskämmejä näkyy. Katsoin ihan ensiksi että onko valmistaja katsonut malliksi deguja, haha...

  Ja ei kannata ainakaan millekään rotista tykkäämättömälle myydä tuota, luulevat sitä vielä superrealistiseksi; kooltaan veikkaisin, että on hitusen verran normaalia kesyä naarasta pienempi.

  Kunhan analysoin ja kritisoin figumerkkejä, haha. Kun itse tosiaan harrastan näitä kanssa ja varsinkin rottien suhteen olen hullu, kun niitä harvemmin kukaan osaa edustavasti valmistaa. : D (Tai valmistaa ylipäänsä... Kun ei ihmiset osaa niistä juurikaan tykätä vieläkään.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bullylandilla on muutama rottafiguuri, ja Schleichillä tietysti se yksi vanha. Muita ei tule tässä mieleen.

   Siis tää ei oo mikään uniikki käsinmaalattu teos vaan Kiinassa mahdollisimman halvalla tuotettu lelu, jonka aihe on vaan vähän peruslelua omituisempi. Eli siis en ees lähtis maalausta sen koommin ruotimaan, koska AAA:n ja Toy Majorin figuurit on muutenkin yleensä muotoilultaan ihan ok, mutta maalausjälki on yleensä semikökköä tehdasjälkeä. Tää on sinänsä mielestäni ihan onnistunut yksilö, koska tässä ei ole yhtään kirkasta väriä mitä yleensä näkee kiinafiguilla. Esim. tälläkin olis voinut olla kirkkaanpunainen nenä ja suu tai neonvihreät silmät.

   Ymmärrän kyllä ärsytyksesi, mutta ei pidä olla liian kriittinen vaan iloinen silloin kun joku edes viitsii valmistaa rottafiguurin :D
   Aika monen muunkin eläimen anatomia heittää ihan ns. laadukkailla brändeillä. Mut mieti esim. gerbiilejä, jotka ovat olleet suosittuja lemmikkieläimiä jo vuosikymmeniä. Eipä niistäkään juuri figuureja ole. Muutenkin pikkujyrsijät ylipäätään tuntuvat olevan aika harvoin edustettuna, ehkä siksi että ne eivät sovi samaan mittakaavaan muiden figuurien kanssa, koska niistä on kuitenkin tehtävä isompia kuin 0,5 cm. En tiedä. :)

   Poista
  2. Niitä Bullylandin ja Schleichin rottia en ole koskaan mistään löytänyt enkä mielellään lähde netistä tilailemaan toistaiseksi... Ylipäätään Bullyjä en ole koskaan mistään konkreettisesti löytänyt, tai no joskus jostain kyllä.

   Ja AAA ynnä muut mitkä ei Schleichejä ole, niitä en omista kai yhtään (jos ei lasketa randomisti saatuja dinoja lapsuudesta, on ne tallesa mutta ei tule hyllyyn mahtumaan koska niitä on ihan uskomaton määrä) enkä ole livenä koskaan nähnyt. Kurkkinut vaan netistä että minkähänlaisia nuo on. :)

   Näinhän se on, tiettyihin eläimiin "erikoistuneet" ihmiset osaa huomata pahat mokat kaikkialta; yleensä merkeiltä, joita kehutaan suuresti ja joilla voi yleisesti ottaen olla hyviä figuja, ei tule juurikaan laatua näiden tiettyjen eläinmallien kohdalla (Bullyn ja Papon hevoset...). Uskon kyllä, että vähän kaikista elukoista voisi löytyä häikkää suurestikin, mutta koska en harrasta (piirrä) kovin monia elukoita niin en uskalla niitä alkaa sitten sen suuremmin arvostelemaankaan.

   Voi ollakin... Itte kyl ostasin mielellää vaikka päästäismallin tai jonkun, jne. Tekisi melkein mieli itse perustaa joku sarja mutta turha haave se on, ainakin tällä hetkellä. Ehkä sitten vuosikymmenien päästä? :D Gerbiilifigua en ole koskaan nähnyt, totta, yleensä ne tekee noita töpöhäntäisiä ja joskus melko karvaisia otuksia kuten marsut, kanit ja hamsterit. Vaikkeivät kanit jyrsijöitä olekaan.

   Hyvä blogi, pistin tonne suosikkeihin. 8)

   Poista
  3. Bullylandia ei oikein saa mistään ja Schleichin rottakin on poistunut valikoimasta jo aikoja sitten. Jos Sch keksis tehdä uudestaan pikkulemmikkisarjan, niin ne vois tehdä samalla uuden rotan. Haluisin nähdä, koska se vanha on aika kömpelö.

   Jep, kaikilla brändeillä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Joo mäkään en tykkää Papon hevosista yhtään, vaikka muuten Papo tekeekin mielestäni hienoja figuureja.

   Päästäinen... mulla on sellanen fiilis, että Kaiyodolla olis. Samoin Kaiyodolta löytyy ainakin yksi gerbiilimalli useassa värissä. Kaiyodothan on tosiaan semmoisia pieniä koottavia figuja, joista kaikki ei tykkää, mutta omasta mielestäni ne on hienoja :)

   (en tiedä toimiiko linkki, mutta tässä on ebayn listaus päästäisistä, eli parikin mallia löytyy... http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xkaiyodo+shrew&_nkw=kaiyodo+shrew&_sacat=0 )

   Siitä vaan omaa sarjaa suunnittelemaan! Jos alotat nyt, niin sulla voi oikeasti kymmenen vuoden päästä ollakin figuurisarja. Varmaan kannattaa aloittaa taustatyön tekemisellä ja tehdä alkuun jotain limited edition -kopioita jostain hartsista tms. En ole näitä itse niin tutkinut.

   Kiitos kaunis, ja sulla on hyvää argumentointia :D Liityin blogisi lukijaksi :)

   Poista
  4. Saisivat tehdä joo... Ja saisivat tehdä ihan kesyn värisenkin siitä sitten. Black hooded olis ihan kiva ja helppo tehdä (just ite toin koulusta kotiin 1:1 skaalaisen paperimassarotiskoni, hehe).

   Jotain samaakin niissä aina on, sen omaleimaisuuden ohessa. Tulee mieleen sana persoonattomuus. Itte unelmoin aina että haluaisin tehdä elukoille erilaisia tunnetiloja, pysäyttää jonkun liikeradan jne. Kustomoisin mielellää enemmänkin, mutta tällä hetkellä tökkii eikä ole rahaa ostaa ihan kokeiluun mitään, kun ei tiedä koska seuraavaksi pääsee sitten ostamaan...

   Tulee mieleen jotku ilmeisesti Jurassic Parkien oheistuotteena hankitut pienet koottavat (ja maalattavat) dinolelut lapsuudesta. :D Ihan hauskaa joo, sekin koottavuus on vaan yksi variantti miten figuja voi harrastaa... Jos olis varaa ni kyllä ostelini vaikka mitä, mutta kun tilaakaan ei enää hevosten ohelta juuri löydy (miula oikeasti suurin syy huoneen tungokseen on nuo hevosmallit, ne on etusijalla).
   Jännäätä, ainakin pari noista oli sen tyyppisiä mitkä tavallaan kelpaiskin.

   Mitenhän sen voi alottaa? Paperille tulee vähän väliä kaikkea... Fimo Airia olen tässä testaillut kustomointiin, johon se ei niin tunnu sopivan jos pitää sileälle pinnalle laittaa (irtoaa siitä hiukan, karkeat pinnat taas ottaa hyvin kiinni eikä massa irtoile). Muistuttaa DASia mutta vedestä ei juuri hyötyä ole tämän kanssa, mikä ei haittaa, kai sitä oppii työstämään ajan kanssa. Voisi kokeilla joskus OSCia tehdä kys. massasta, mutta en osaa niitä rautalankarunkoja kasata... (Yritetty on.) Rahatilanne ja muutkaan resurssit ei anna kyllä yhtään armoa minkään hartsivalun harrastamiseen vaikka se kiehtookin. Tällä hetkellä yritän metsästää massoja, jotka ei tarviis liikaa vettä (tai ollenkaan) ja jotka olis muovimaisia ja ilmassakuivuvia. Joitain saaliita on vastaan tullut kyllä, ja pystyn aika hyvin arvioimaan työstettävyyttä.
   (Ja no, kyllä, oon tehny muottiveistoksia ja -valuja koulutyönä, pitäisi sekin korusepän koulutus hankkia loppuun asti. Ehkä ensi vuonna. Onkohan mitään järkeä sellasessa että joskus valais figuurin hopeasta, silläkin uhalla että se tulis maksamaan ihan älyttömän paljon? Siis kun itselle valaisin...)
   Haastavinta luulisi olevan sellaisen mallin tekeminen, mistä muut viitsisivät maksaakin. Kyllähän jos kotona itse tekee niin figuille tulisi hintaakin sitten enemmän > en halua riistää ihmisiä köyhiksi joten mallin sietäisi olevan tarkasti ja omaleimaisesti tehty. Miula on semmonen tapa kyllä, että työstövaiheessa kiinnyn malleihini suht paljon, mikä taas laittaa panostamaan.

   Haa, kiitus! Itte en osaa tätä bloggeria kunnolla, edelleenkään, kerran yritin lukijaksi päästä jollekin mutta Google tökki vastaan ja joudun vaan suosikoimaan selaimeen. Mutta parempi sekin kun ei mitään.

   Poista
  5. Ehkä vielä jonain päivänä tulee niitä rottiakin figuina enempi. :)

   Uskoisin että kustomointiin sopis jonkinlainen ilmakuivuva kaksikomponenttimassa, esim Apoxie clay. Sitä oon vähän käyttänyt ja se sopii just yksityiskohtien lisäämiseen valmiisiin figuurieihin.

   Ilmassakuivuvia massoja on mun mielestä Japanissa ainakin jonkin verran, mutta niiden tilaaminen Suomeen taas on aika hintavaa. Varsinkin jos sokkona joutuu tilaamaan.

   Ite en oo tosiaan oikeastaan ikinä koittanut tehdä mitään figuureja mistään massoista joten en hirveästi osaa asiaan sanoa, mutta kannattaa kysyä esim Deseolta noista hartsivalosjutuista, koska se on niitä tehnyt http://deseo.suntuubi.com/

   Hopeinen figuuri olisi kyllä aika päheä, mutta sitä pitäisi kyllä suunnitella aika tarkkaan että millaisen haluaa koska se tulee niin kalliiksi :)

   Joo Bloggerilla on vähän omia sekoiluja. Mulla oli tosi pitkään etten pystynyt lisäämään tänne tota Lukijat-juttua ollenkaan... :P

   Poista