10. maaliskuuta 2017

Koirakuumeeseen koiria (New-Ray Novelty)

Moi, tänään vähän hauvoja. Itselläni on tällä hetkellä todella kova koirakuume, joten aihe sopii täydellisesti.

Yksi ihan ensimmäisistä postauksista tässä blogissa käsitteli New-Ray Novelty -sarjan kissoja, joita tavallaan keräilen. Kyseisessä kirjoituksessa sivusin myös hieman saman sarjan koiria, joita mulle on myös kertynyt. Sitten niitä kertyi jostain lisää ja tein tässä jokin aika sitten päätöksen myydä dogit pois nurkista kuljeksimasta ja tilaa viemästä. Mutta onneksi mulla on täällä netissä tällainen blogi, jonne voin arkistoida myös kokoelmastani toisiin koteihin siirtyneet figuurit.


Sarja on siis vuodelta 1988 eli ehkä muissakin kasarin ja ysärin lapsissa herättää jotain nostalgian tunteita...

Tähän sarjaan kuuluu yllättävän monta erilaista koirarotua (tietääkseni yli 30 kpl) ja itselläni ei tietenkään koko sarjaa ollut (mutta ihan tarpeeksi kuitenkin!). Joten tässäpä entinen kokoelmani:


Griffon bruxellois, basset hound, kiinanpalatsikoira


Collie, saksanpaimenkoira


Snautseri, yorkshirenterrieri, cairnterrieri


Alaskanmalamuutti, mastiffi, dobermanni

Mielestäni on kiva, että sarjaan kuuluu hieman erikoisempiakin koirarotuja yleisten lisäksi. Tai ainakaan en tiedä, että esimerkiksi cairnterrieristä tai griffonista olisi tehty muita figuureja.

Mulle itseasiassa kävi näiden koirien kanssa samalla tavalla kuin Disney Princess Zizzlingerien kanssa, eli laitoin kaikki myyntiin ajatellen, että kai niistä joku jää myymättä ja jää mulle itselleni. No kaikki kuitenkin meni, eikä mulle jäänyt yhtään. :'D

Itseasiassa mulle aina välillä kertyy myös New-rayn uudempiakin koiria, My Best Friend -sarjasta. Nämä koirat ovat kovamuovisia ja ovat kokoluokaltaan enemmän esimerkiksi Schleichin koirien suuruisia. Mielestäni nämäkin koirat ovat ihan kivoja ja parempilaatuisia kuin perus kiinafiguurit, mutta koska en voi keräillä kaikkea, niin näistäkin olen yleensä luopunut.


2 kommenttia:

 1. Oih, koirafiguureita <3
  Olen itsekin yrittänyt pitää näppini erossa koirafiguureista, mutta nuo rodut joita minulla on tai on ollut ovat heikko kohta. Karkeakarvaisia kettuterriereitä esineinä myönnän kerääväni, samoin australiankarjakoiria. Tosin jälkimmäisistä ei lähtöjäänkään ole kovin usein mitään tarjolla.

  Chihuharrastajana bongasin heti viimeisestä kuvasarjasta chihufiguurin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jotenkin rodut, joiden kanssa on itse ollut tekemisissä, puhuttelee figuurimuodossa eniten.

   Australiankarjakoirista on kyllä varmaan vaikea löytää oheistuotetta. Meillä oli perheessä ruskea villakoira, joita myös löytyy figuureina todella vähän eli mulla ei ole vielä yhtään ruskeaa puudelia figuurina :( Tiedän, että Kaiyodolla on yksi, mutta en ole sitäkään raaskinut ostaa.

   Tuo New-rayn pikkuinen chihu on kyllä aivan ihana. Ja kiva että joskus tehdään myös lyhytkarvaisesta muodosta figuja.

   Poista